maanantai 5. maaliskuuta 2012

Pentupainia ja Porin Agility-Epikset 4.3.2012

Tämän ihanan 10-viikkosen tolleripennun kanssa Stella sai ulkoilla näin kauniina talvipäivänä :)
Kuten ylläoleva kuva jo kertoo, vietimme Stellan kanssa lauantaiaamun ulkoillessamme Raili-pennun kanssa. Ensi kohtaamishetkestä lähtien nuo kaksi leikkivät tosi kivasti yhdessä: Raili yritti kaikkien tassujen voimin pysyä ketterän Stellan perässä, mutta ei ihan vielä pysynyt vauhdissa ;) Pari kertaa Raili nappasi Stellan karvoista kiinni ja siitä Stella ei kyllä ihan tykännyt :D

Ryhdikäs tyttöni <3
Rai-Rai<3
Kiersimme pentujen kanssa pienen metsälenkin ja sitten lopuksi saivat vielä leikkiä sen minkä jaksoivat. Raili väsähti kyllä selvästi aikasempaa kuin Stella ja Stella taas olisi vielä halunnut leikkiä. Kuvat puhuvat puolestaan, mutta se vielä sanottakoon että oli oikein kiva lenkki :)

Sunnuntaina ajauduimme yllättäen Sulon kanssa agility-epiksiin Porissa. Yhtään valmistautumatta lähdimme kokeilemaan onneamme Lumo-hallille. Stella oli turistina mukana menossa ja sosialistumassa.

Stella löysi tietenkin itselleen 7-viikkoisen belgianpaimenkoirapentu "Kawan" kaverikseen ;)
Ilmoitin Sulon sekä medi- että maksimölliluokkaan, koska saman radan sai mennä kahteen otteeseen. Rata oli meille tosi vaikea, koska olemme niin vähän tehneet valssia eikä muutenkaan meidän ohjaus ole ihan sujuvaa tai kunnon kisatasoa. Lisättäköön vielä että ei mennä vielä pääasiassa rataa meidän alkeisjatkokurssilla ja se näkyi: ei pysähtynyt kontakteille kunnolla, ei keskittynyt enää loppumetreillä ja haukkui ihan hirveästi.

Medirata meni ihan hienosti 0-tuloksella: aika oli 36,26 (-13,74). Ensimmäisen valssin kohdalla meinasi kääntyä takaisin A-lle; jälkeenpäin ajateltuna mun olisi itse pitänyt liikkua varmemmin jo seuraavalle esteelle niin olisi koirakin pysynyt menossa mukana. Kaarrokset olivat VALTAISAT mutta pääsimme kuin pääsimmekin radan loppuun ja vielä puhtaalla radalla. Lopun takaaleikkauksen olisi voinut vaihtaa valssiin, niin olisi aikakin ollut hieman parempi.

Parhaimmalla tuloksella Sulo vei siis medimöllien voiton.

Sulon palkintomitali
Maksiradoilla Sulo kävi niin ylikierroksilla, että sitä oli vaikea saada hallintaan edes radan ulkopuolella. Sulo ulvoi ja haukkui radalla menijöitä ihan hullunlailla ja vähän samaan tyyliin meni molemmat maksiradat. Ensimmäinen rata lähti alusta lähtien niin lapasesta, että ilmoitin sen vielä maksiradan toiselle kierrokselle, jotta saisin itseni koottua hieman paremmin.

Ekalla radalla Sulo ehti pudottaa ensimmäisen riman, vetää putken ohi ja mennä väärästä päästä sisään, ohittaa pussin ja muutenkin homma lässähti kun munkin huumorintaju loppui kesken :D Toiseen yritykseen sain Sulon kasattua HIEMAN paremmin, vaikka lähdössä se vinkui niin kovin että mietin kehtaanko lainkaan mennä sen kanssa radalle... Noh, ihan kivasti Sulo meni vaikka kävi aika kuumana ja teki ihan yhtä isoja kaarroksia kuin mediluokassa. Ihan viime metreillä kuitenkin hyllytimme koko radan, koska en itse oppinut kahdesta aikaisemmasta radasta sitä, että tekisin sen valssin takaaleikkauksen sijaan ja niimpä Sulo veteli muuria edestakaisin, mutta itseppä käänsin kylkeni koiralleni. Sulo taitaakin siis olla erittäin herkkä ohjausvirheille, eli kyllä se hieman mua edes katsoo toisinaan.

Eka kerta kisa maksikorkeuksissa meni siis näin (rimat oli 55cm tai 60cm) ja nämä kisat olivat kyllä erittäin opettavaiset. Opin taas Sulosta sellaisia asioita, että niiden avulla toivottavasti joskus tulevaisuudessa pärjäämme hieman paremmin kisatilanteessa. Kiteytettynä: 1) älä vie Suloa liian lähelle kenttää, jossa toiset koirat menevät rataa, 2) anna käskyt ajoissa, 3) liiku itse paremmin 4) älä hermoile, 5) älä koko ajan huuda Sulolle jotain radalla 6) muista palkata koira radan päätteeksi!!!! (jep, arvatkaa muistinko...)

Huomenna mennään innolla taas agilitytreeneihin, jossa minä voin sitten opetella ohjausta ja Sulo niitä nopeita käännöksiä ;) Mulla tässä on silti enemmän opettelemista kuin Sulolla - Sulo raukka joutuu näin kokemattoman ohjaajan kanssa treenailemaan ja vielä joskus kisailemaankin :)<3 Stellan kanssa osaan tehdä sitten kaiken alusta asti hieman paremmin kun olen tehnyt virheeni ekan koirani kanssa ja oppinut niistä virheistä ja toivon mukaan osaan siihen mennessä kun Stellan aika koittaa jo vähän ohjata koiraa agilityradalla, nyt vielä heilun kuin tuuliviiri ;)

2 kommenttia:

  1. Hyvä Sulo! Mitä tarkoittaa tuo valssi? :)

    VastaaPoista
  2. Ohjaaja vaihtaa puolta valssaten niin että katse pysyy koko ajan koirassa. :) Kyllä se onnistuu ilman koiraa, mutta radalla koiran kanssa oon aina myöhässä :D

    VastaaPoista

Jos haluat kommentoida tätä kirjoitusta, ole hyvä ja raapusta ajatuksesi alla olevaan ruutuun. :)