lauantai 11. elokuuta 2012

Raisio KR 11.8.2012 - Voi mikä show!

Kulunut viikko on mennyt tokoillessa, ohitellessa ja aksaillessa. Sulon kanssa ollaan pari kertaa treenattu tokoa tulevien seuramestiksien takia ja Stellan kanssa ollaan vähän kotitokoiltu. Jos vielä olis enempi aikaa niin treenaisin Stellankin kanssa enemmän tokoa, mutta eiköhän me vielä ehditä. Neiti on siinäkin aikas pätevä! Molempien koirien ohituskurssi päättyi tällä viikolla ja ihan hienostihan tuo ohittaminen kurssilla on sujunut. Sulo on ollut malliesimerkki ja Stellan kanssa tarvitaan edelleen treeniä ettei innostu liikaa kun toinen koira tulee vastaan. Sulon agility-jatkokurssin viimeinen kerta oli myös tällä viikolla ja kouluttajan mukaan Sulo on oppinut muun muuassa kääntymään paremmin tämän kurssin aikana, vaikka töitä pitää vielä tehdä sen suhteen. Eniten minä olen kuitenkin mielestäni oppinut asioita, eli ohjaamaan vähän paremmin ja käsittelemään Suloa agilitykentällä; en esimerkiksi saa jäätyä jos menee mönkään vaan palkata useammin ja jatkaa reippaasti siihen mihin jäätiin. Stellan kanssa ollaan omitoimisesti opeteltu eri ohjauskuvioita ja myös muutamia esteitä, jotka ovat toki vielä vaiheessa. Stella on kyllä tosi pätevä tähän lajiin, ihan huipputyttö :)

Stella seurailee kehätapahtumia. Kuva: Erika Lust
Nyt kuitenkin tähän blogipäivitykseen ja viikon lopetukseen. Suuntasimme tänään siis Raisioon äidin ja Stellan kanssa metsästämään Stellalle sitä toista ERI:ä. Näyttely oli hyvin järjestetty ja paikka löytyi helposti. Sää oli aurinkoinen, muttei kuitenkaan kovin helteinen vaan juuri sopivan lämpöinen :) Stella matkasi muuten ekaa kertaa autossa näin pitkän matkan kuolaamatta! JES! Uusi kevythäkki on siis auttanut matkapahoinvointiin, koska olen huomannut saman vaikutuksen myös lyhyemmillä matkoilla :)


Harjaamista. Kuvat: Silja Tuhkunen
 
Vuoroa odottelemassa Stellan kanssa. Kuva: Erika Lust
Klo: 10.00 shelttien kehä sitten alkoi. Uroksia tuomari näytti rokottavan koosta ja hännän nostamisesta liikkeessä. Myös monilla uroksilla oli puutteita rintakehän mallissa ja etukulmauksissa, joten luokkavoitto ei taannut SA:ta. Hieman jännäsin miten käy ekaa kertaa miestuomarilla, samoin kuten jännitin mihin laatuluokkaan Stella tällä kertaa sijoitetaan meidän "värisuoran" jälkeen.Kuva: Sirpa Saari

Kiinnitin myös huomiota tuomarin ulkonäköön ja mietin miten Stella reagoi tämän näköiseen tuomariin. Kyseinen tuomari oli varsin kookas, kantoi päässään isoa lierihattua ja silmälasitkin häneltä löytyi, joten tämä herra erottui selvästi mätsärituomareista ja niistä tuomareista joiden arvioitavana olemme Stellan kanssa käyneet. Kun menimme kehään olin kuitenkin itse ihan yhtä rauhallinen kuten ennenkin enkä pahemmin jännittänyt.

Tuomarin hurmaava ulkoasu. Kuva: Erika Lust
Olimme seitsemäntenä vuorossa ja kaikki meni hyvin pöydällä siihen asti kunnes tuomari lähestyi pöytää. Tuomari huomasi kuitenkin, että Stella aristeli häntä ja otti lierihattunsa pois. Stella pakitti ja hetkeä myöhemmin oli täysin paniikissa. Sanoin tuomarille, että ehkä sen käytös johtui hatusta, mutta kun en saanut Stellaa pysymään pöydällä tuomari otti koiran kokonaan minulta ja käski minua siirtymään hänen taakseen. Tilanne hieman kauhistutti minua, koska Stella edelleen rimpuili tuomarin otteessa. Minun piti kuitenkin seistä niin ettei Stella näkisi minua. Siinä sitten kävi mielessä että saadaan EVA tai HYL, koska Stellaa oli lähes mahdotonta arvostella pöydällä. :(

Kuvat: Erika Lust (vas.) ja Sirpa Saari (oik.)

Hetken kuluttua Stella kuitenkin rauhottui ja tuomari silitteli Stellaa siinä hetkosen ja sitten jopa vilkaisi tämän hampaita. Tämän jälkeen sain palata pöydän luokse. Juuri ja juuri sain Stellan seisomaan pöydällä ja vihdoin meidät pyydettiin alas. Stella pudisteli itsensä ja sitten pyydettiin liikkumaan ensin kolmiossa. Seisotus onnistui jotenkuten, mutta minun piti seisottaa Stellaa tarpeeksi kaukana tuomarista, jotta siitä tuli jotain. Itse olin jo rauhottunut ajat sitten, mutta Stella edelleen pelkäsi ja pakoili tuomaria. Tuomari pyysi vielä juoksemaan kerran ympäri ja lähestyi sitten taas Stellaa. Tällä kertaa hän pyysi minua nostamaan koiran syliin ja katsoi tässä koiran ilmeen ja rapsutteli. Kehuin Stellaa koko ajan ja tuomarikin kehui Stellaa nätiksi ;) Lopuksi tuomari halusi vielä antaa namin Stellalle kädestä ja Stella nappasi namin ja siirtyi sitten mahdollisimman kauas tuomarista...

Kuvat: Sirpa Saari


Kuva: Erika Lust
Tässä vielä videokuvaa koko kohtauksesta, kiitos äidille kuvaamisesta! Mielellään otan vastaan kommentteja selvittääkseni onko kyseessä puutteellinen sosialistaminen vai mörkökausi? Vai onko mun koira vaan valikoiva kenet haluaa päästää iholle? Ikinä ennen ei ole vetänyt noin paniikkiin kenenkään kanssa. Lapsiahan se aristelee, koska niitä harvemmin on ollut samassa seurueessa, mutta ei Stella mitenkään arkajalka ole ollut poikakaverini kaverien tai muiden samanikäisten miesten seurassa. Tuomari kyllä sanoi "You don't have enough men in the house?!" ja kehoitti minua laittamaan ilmoituksen, jossa etsin koirista tykkääviä miehiä!
Kaikesta huolimatta Stella sai ERI:n ja olin siinä hetkessä NIIIN iloinen, koska olin varautunut jo pahimpaan eli hylkäykseen. Vikkelästi lähdinkin sitten kehästä hymyillen. Kilpailuluokassa, jonne pääsi osallistumaan viisi ERI:n saanutta shelttinarttua, emme tietenkään pärjänneet, koska Stella edelleen väisti tuomarin lähestyessä. Tuomari kätteli samantien ja sanoi "en valitettavasti voi sijoittaa häntä niin kauan kuin se käyttäytyy tuolla tavalla". Tässä kohtaa hieman harmitti, sillä kerrankin kun oltiin tosi kivalla ja sympaattisella tuomarilla, joka tykkäsi just Stellan tyyppisistä shelteistä, niin sitten meidän esiintyminen meni plörinäksi :( Tässä kuitenkin Stellan erinomainen arvostelu, joka jäi mielestäni vähän lyhyeksi, enkä todellakaan allerkirjoita toisiksi viimeistä kommenttia; Stella seisoi huonosti, koska oli edelleen paniikissa. Stellan ikää tuomari ei edes tainnut kysyä.

"Feminint huvud med välformat nosparti. Bra ögon och öron. Bra ben och vinklar. Något utåtvridna framtassar. Utmärkta rörelser" (11.8.2012, Raisio KR, Lars Adeheimer, Ruotsi)

Tulos: JUN-ERI

Suomennos arvostelusta: "Feminiininen pää hyvin muodostuneella kuono-osalla. Hienot silmät ja korvat. Hyvä luusto ja kulmaukset. Hieman ulospäin kääntyneet etutassut. Erinomaiset liikkeet"


Kuva: Erika Lust
Olen erittäin iloinen punaisesta nauhasta, mutta hieman jäi kaivelemaan, että Stellan esiintyminen meni näin penkin alle vielä kun luokkasijoituskin olisi varmasti tullut muuten :( Toivottavasti ei jatkossa enää tapahdu tällaista tai muuten meillä on ongelma! Tykkäsin kovasti miten kyseinen tuomari hoiti tuon tilanteen. Olisi ollut väärin vain sysätä meidän pois kehästä, joka olisi tietysti ollut täysin mahdollista! Ihana tuomari, suosittelen muillekkin :) Muutenkin tuo tuomari perusteli tosi hyvin kaikki luokkasijoitukset. Rintakehän malli oli sellainen asia, johon ks. tuomari kiinnitti paljon huomiota, vaikka ei siitä mitään sanonutkaan Stellan kohdalla (ei tainnut pahemmin päästä pöydällä toteamaan miten erinomaisen mallinen sekin on ;)). Jos jotain positiivista jäi käteen meidän esiintymisestä niin Stellan liikkeet olivat kuitenkin ekaa kertaa mielestäni ihan mahtavat. Kai ne voisivat vieläkin olla paremmat, mutta suunta on kehityksen kannalta oikea :)

7 kommenttia:

 1. Paljon vaan hyviä kokemuksia miehistä perään, jottei kehitä mitään. Paras ois jos saisi mahdollisimman samanoloisen sedän.
  Kaverin koira sai myös sätkyn miestuomarista yhdessä näyttelyyssä. Ei mitään selvä syytä, ei vaan pitänyt. Oli hiukka vanhempi ja hiukan kädet tärisi joten saattoi koiran mielestä näyttä epävarmalta.
  Aina välillä ois kiva tietää mitä noilla korvien välissä liikkuu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ja mustakin tuntuu et jos itse olisin tehnyt jotain toisin ja tota hattua ei olis ollut niin kaikki olis mennyt hyvin. Tai sitten tarvii vaan sosialistaa paremmin miehiin... Tää on just tätä kun ei tuu ajatelleeks tollasii asioita mihin tarvis totuttaa kun ei oo tähän asti tullu vastaan miestuomaria eikä meillä muutenkaan ramppaa kotona tuon henkisiä miehiä :D Mies-vajetta kuten tuomarikin sanoi, mutta mitään ilmoitusta en ala kiinnittämään mihinkään :D No tästä toivottavasti vaan opittiin ja tuleehan noita näyttelyitä :)

   Poista
 2. Hurjasti onnea toisesta eristä <3 saatatte vielä saavuttaakkin tämän kesän tavotteet! toivottavasti mekin vielä jostain se eri saatais :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipäs nuolaista ennen kuin tipahtaa ;) Ens näyttelyssä voi tulla taas jotain ihan muun väristä nauhaa, jos vaikka tulee tuomarimuutos ja siel on miestuomarina...:p Ihan varmasti saatte sen kolmannen erin heti kun laitat ilmoa vaan menemään jonnekkin :)

   Poista
  2. ohhoh, en tiedä miten hyppäsin tuon viden yli viimeksi! No nyt katoin sen ja kylläpäs menikin Stella totaalisen paniikkiin! Ihme juttu, onko mahdollista että sillä on joku huono kokemus tämätyyppisestä miehestä.. tai jostain syystä se vaan pelästyi, en nyt kyllä millään usko että se kaikkia miehiä kohtaan tuollain käyttäytyisi... onhan teillä joskus ollut miestuomareita ainakin mätsäreissä? Vai voisko johtua siitä, että alois siirtelee/nostelee stellaa just ku tuomari tuli kohti? Jos pitäs olla vaa rauhallisesti paikallaa eikä tehä mitää erityistä jun sillä hetkellä ku se lähestyy? vaik eihä noist koskaa tiiä...

   Poista
 3. No se voi just olla että toimin itse väärin siinä tilanteessa ja olis muutenkin pitänyt esittää Stella edestä kuten oon aikaisemminkin tehnyt. Ainoa erittäin huono mieskokemus on se kun kerran jazzien aikaan lenkillä, joku idiootti mies meni kyykkyyn ja alkoi esittämään vihaista ja aggressiivista koiraa vaikka mun koirat oli tätä ennen ihan rauhallisia. Mä kyllä annoin kuulua takasin sille ihmiselle ja ai että tulin vihaseks koko tilanteesta. Siitä ei oo kauheesti aikaa, mut onneks se tuli tollases tilanteessa eikä vaikka näyttelytilanteessa tai muussa tilanteessa missä mieshenkilö käyttäytyy normaalisti. Kai tollasesta saakin jo pelästyä? Sanoin kans sille idiootille et "kiitti v*tusti kun aiheutit traumat mun koirille" ja et "millasta nautintoo sä nyt luulet saavas tästäkin ****** ******" :D Kiva kun ei tälläsiin pysty oikein varautumaan, näitä tulee harmillisesti joskus... Nyt vaan pitäis saada hyviä mieskokemuksia! Niitä vaan metsästämään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja muuten, kerran on vaan ollut miestuomari mätsärissä ja se oli sellanen nuori jannu kuten muutkin miehet joita Stella on tavannut :D

   Poista

Jos haluat kommentoida tätä kirjoitusta, ole hyvä ja raapusta ajatuksesi alla olevaan ruutuun. :)