perjantai 7. syyskuuta 2012

Agilitykärpänen puraisi

Niin se vain menee että ajat muuttuu. Miten voikin toko-ihminen hurahtaa agilityyn niin totaalisesti? No jokatapauksessa nyt on kauhea agilitykärpänen päässyt puraisemaan ja siksi oli pakko tehdä tälläinen postaus missä ensimmäistä kertaa hieman paljastan mitä Stella-tyttönen jo osaa. Ihan ensiksi on pakko sanoa että Stella on ihan loistava harrastuskaveri! Olen jotenkin ihmeenkaupalla onnistunut sytyttämään sen agilityyn ja siksi Stellan (ja minun) motivaatio on jokaisessa treenissä ihan huipussaan!
 
Ollaan saatu paljon hyviä vinkkejä Elina Jänesniemeltä Stellan agilitykurssilla, etenkin liittyen palkkaukseen ja niitä olenkin yrittänyt noudattaa parhaani mukaan. Vinkkinä myös siis muille, joilla on paimenkoira agilitykoirana, niin kiinnittäkää alusta asti huomiota siihen ettei koira jahtaa ohjaajaa radalla vaan oppii reagoimaan "kuolleeseen leluun" välittämättä sen suuremmin siitä missä ohjaaja juoksee. Itse pyrin suurimmassa osassa seuraavista videoista juoksemaan Stellan edelle ja Stellan on silti reagoitava leluun. Eilen kävimme harjoittelemassa juuri tätä palkkautumista sekä osaa meidän "läksyistä" sekä hieman hyppytekniikkaa. Treenit menikin ihan huikean hyvin eikä Stella juossut kertaakaan lelun ohi näissä palkkautumistreeneissä! Kiitos kuvauksesta kuuluu Tarulle!
 
 
Hyppytekniikkatreeniä

 

Kommentti: Seuraavalla kerralla nuo rimat voisi nostaa hieman korkemmalle ja jossain vaiheessa voisimme alkaa myös treenaamaan kasvavaa sarjaa perussarjan ohella. Harmi kun emme mahtuneet mukaan hyppytekniikkakurssille tällä kertaa, mutta jossain vaiheessa olisi kiva saada tähänkin apua joltain expertiltä. :)
Keppitreeniä verkoilla
 

 
 
Keppitreeniä verkoilla (avokulma)
 
 
 
Keppitreeniä (suljettu kulma)
 

Kommentti: Jatkossa siis keskitytään keppien osalta eri keppikulmien hakemiseen ensin verkoilla ja sitten vasta siirrytään ohjureihin kun tekniikka on varmaa ja kun eri keppikulmat onnistuvat kaukaakin. Näissä videoissa juoksen ohi ja Stella reagoi leluun aivan erinomaisesti ja tuo sen jälkeen lelun minulle, josta seuraa palkkaus eri vetoleikki. Stella tykkää myös voittaa lelua ja antaa sille kunnon tapporavistukset ;)

Kontaktitreeniä nenäkosketuksella


Kommentti: Stellan kanssa ollaan siinä vaiheessa että Stella tarjoaa nenäkosketusta puomin alaosalla ja minä lisään koko ajan häiriötä liikkeelläni. Olen toistaiseksi poistanut käskyn kokonaan, jotta Stella oppii itse laittamaan pään alas ja myös palauttamaan pään alas. Viimeisestä kosketuksesta seuraa vapautus ja palkka kipolla. (Videolla ei ollut kippoa, mutta ensi kerralla on sekin varmasti mukana helpoittamassa vapautumista ja tuomassa häiriötä)

Putkelta palkkautuminen lelulla


 
Takaakierto lelulla
 Takaakierron kautta putkelle
 

 
 
Takaakierto-putki- hyppy
 
Kommentti: Pyrin siihen että vasta kun Stellan katse on eteenpäin esteelle, se pääsee esteelle, eikä koskaan lähetystä esteelle kun se katsoo minua. Näin Stella oppii hakemaan esteitä :)
 
Treenasin lopuksi myös hieman Sulon kanssa, mutta sehän ei ollut lainkaan näin järjestelmällistä treenaamista enkä siksi jaksa ladata niitä videoita. Sulo kun osaa tietyt asiat todella hyvin (kuten kepit), mutta tiettyjä asioita ei ollenkaan kunnolla enkä siksi ole ikinä itse perillä siitä missä Sulon kanssa mennään. :D Ensi kerralla koitan suunnitella hieman paremmin Sulon treenit, niin ei koira parka mene ihan sekaisin minun sähläämisestäni. :) Onneksi meillä on ne ohjatut ryhmätreenit maanantaisin, niin tuleepa ainakin kerran viikossa treenattua Sulon kanssa jotenkin järkevästi ;)
 
Tänään menen itse ensimmäistä kertaa epävirallisiin agilitykilpailuihin kuuluttajaksi ja samalla myös ensimmäistä kertaa ylipäätänsä kisatöihin. Ei varmaan auta yhtään tuo aitiopaikalta kisojen katsominen tätä agilitykuumetta ;)

4 kommenttia:

 1. Tosi hienolta näyttää! Te ootte jo niin pitkällä, että mua ihan kadettaa ;) No hiljaa hyvä tulee, ehkä mekin joskus sitten vuosien päästä päästään kisaamaan ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei siihen kuule kauaa mee kun te ootte jo kisoissa ;) Ja ei me nyt voida hirveen pitkällä olla kun vasta tokaa kertaa oltiin Elinan kurssilla ;) Turha kadehtia kun ei mitään vielä olla saavutettu, muuta kuin tietty supermotivaatio! Stella<3

   Poista
  2. Mutta tehän ootte omaan tahtiin treenannu paljonkin jo Stellan kanssa :) Näyttää muutenkin niin erilaiselta, kun me treenataan niin eri tavalla ainakin kontaktia ja keppejä :) mutta tapoja on monia niikun on puhuttu :P Mä luotan silti Teroonkin, että se osaa opettaa mua tyhmää oikeille jäljille myös :D

   Poista
  3. Siis te ootte siellä Porissa todella hyvissä käsissä! :) Tapoja on tosiaankin monia ja sitten kun on valinnut miten opettaa niin pitää pysyä siinä omassa tavassaan! Nämä opetusmetodit sopivat taas todella hyvin omaan ajatusmaailmaani, joten siksi pitäydyn näissä ja ne toimivat myös Sulon kanssa joten mulla on valoa tunnelin päässä ;>

   Poista

Jos haluat kommentoida tätä kirjoitusta, ole hyvä ja raapusta ajatuksesi alla olevaan ruutuun. :)