lauantai 13. huhtikuuta 2013

Kakkosiin vie Stellan ja minun tie!

 
Tänään suunnattiin Stellan kanssa Lempäälään agilitykisoihin. Ensimmäistä kertaa uudessa paikassa kisoissa ja ihan kivasti meni vaikkakin totesimpa vaan että meilläpä onkin huimasti treenattavaa... Vasta toiset kisat menossa niin kaikki ei voi olla täydellistä kuitenkaan. Tässä päivityksessä videot puhukoon puolestaan, vaikkakin pikkasen on seliteltävä mitä "kulisseissa" tapahtui ;)
 

Ensimmäisellä radalla oli tuomarin Sari Mikkilä. Rata oli aika simppeli. Mielestäni en paljon mitään tehnyt muuta kuin juoksin edes takaisin koiran vierellä. Pääsimme sattuneista syistä lähtemään reissuun hieman myöhässä ja lämmittelylenkki jäi valitettavasti hieman lyhyeksi ja keskittyminen oli hieman hukassa ekalla radalla. Minä taisin itse reagoida enemmän uuteen paikkaan, vaikka ajattelin että se olisi suurempi ongelma Stellalle. Hätäisen valmistelun jälkeen seurasi hätäinen lähtö jossa pidin kättä jostain syystä ylhäällä ,vaikka en ikinä tee noin treeneissä ja niimpä koko rata lähti liikenteeseen väärällä jalalla - eli koira varasti lähdössä!? A:lta vapautin ihan liian hätäsesti ja puomilla jäin itse ihmettelemään koiran hidasta vauhtia ja jäin tyypillisesti paineistamaan koiraa juuri kontaktin kohdalle ja siinä Stella sitten lähti liikkeestäni kontaktilta ja hups keikkaa oltiin maalissa enkä ehtinyt edes ajatella miten tulikaan räiskittyä.... Itse en siinä kohtaa ollut tyytyväinen mutta videolta katsottuna niin löytyihän sieltä paljon hyvääkin :)
 

Mini1 A-agilityrata
Aika: 38,11 (-11,89)
Tulos: 0 (1.sija) SERT
 

Luokkanoususta johtuen jouduimme odottamaan toista rataa sellaiset 5 tuntia, koska aikataulusta oltiin pahasti myöhässä. Kakkosten radoilla oli tuomarina Elina Hannikainen. Osallistuimme ainoastaan B-radalle, koska C-rata olisi alkanut liian myöhään ja jätimme siksi tämän välistä.
 
Luokkanousijana pääsimme starttaamaan ensimmäisenä B-radalle. Täytyy kyllä sanoa että tämä kakkosten rata oli todella kiva! Olipa mielekästä kun pääsi käyttämään yhtä sun toista ohjaustekniikkaa :) Tykkään! Hieman hätänen olo oli silti tällä radalla, etenkin kun Stella varasti A:lta aika reippasti ja siinä kohtaa olinkin komeasti myöhässä ja jouduin venymään lenkkareillani aika moneen suuntaan :D Onneksi sentään puomilla odotti vapautustani, vaikkakin olisin voinut antaa siinäkin Stellan odottaa hieman pidempään... (jälkiviisaus puskee läpi). Lähtö onnistui kuitenkin hyvin tällä radalla ja siitä olen iloinen. Kontakteja täytyy vaan treenata jatkossa, etenkin tuota A:ta, mutta toiset kisathan nämä vasta olivat ja meillä nyt on noi kontaktit keinua lukuunottamatta aika kesken muutenkin. Hyvää tällä radalla oli mielestäni etenkin tuo kepeille törkkäys, joita juuri viime keskiviikkona harjoiteltiin valmennustreeneissä ja nyt  uskalsin kokeilla sitä kisatilanteessakin :) Kiitos Esalle niiden opettamisesta!
 
 
Mini2 B-agilityrata
Aika: 32,99 (-11,01)
Tulos: 0 (1.sija) LUVA
 
 
Tälläkin kertaa tuloksena puhdas rata ja aikakin riitti nipin napin voittoon vaikka A:n tienoilla menikin kaarrokset pitkiksi! Tiukka kisa ja meillä oli Stellan kanssa tosi hauskaa tällä tokalla radalla ja se oli parasta <3 Sijoitukset ei paljon tee lisää tähän tunnelmaan, toki kiva huomata että vauhtiakin on riittämiin toistaiseksi :)
 


Stella SERT-ruusukkeen ja palkintojen kanssa
Kiitellä voisi taas tuhottomasti kaikkia valmentajia ja kouluttajia, mutta suuret kiitokset tästä päivästä kuuluu erityisesti niille ATT:n tyypeille, jotka tsemppasivat paikan päällä ja tietysti myös Tainalle suurkiitos matkaseurasta! Kiitos myös ratojen kuvaajille, Rasmukselle ja Eevalle!


1 kommentti:

  1. Sulla on tosi kiva blogi!:)
    Mun koiran nimi on myös Stella: stellakoikkeri.blogspot.fi

    VastaaPoista

Jos haluat kommentoida tätä kirjoitusta, ole hyvä ja raapusta ajatuksesi alla olevaan ruutuun. :)