tiistai 29. lokakuuta 2013

Extemporée-vierailu

Ihan yllättäen hetken mielijohteesta saatiin Nurmijärveltä vierailijoita kun Hanne päätti koirineen tulla visiitille Turkuun. Oli ollut puhetta siitä että olisi mielenkiintoista jos mä kokeilisin mennä Lunan kanssa agilitya, se kun on mennyt jo muutaman muunkin kanssa innokkaasti, niin en sitten osannut kieltäytyä tarjouksesta ;)

"Vieraan" koiran kanssa treenaaminen ei ole koskaan pahitteeksi, vaan se on itseasiassa aika opettavaista, molemmille: Luna luultavasti huomaa että se on kivempaa mennä sen oman ohjaajan kanssa (koska hän luonnollisesti tuntee koiransa liikkumistavan ja osaamistason paremmin) ja itselleni on todella silmiä avaavaa se miten kahdesta samankokoisesta koirasta löytyy kuitenkin eroja. Suurin osa eroista ovat hiuksen hienoja ja niitä on todella vaikea selittää näin suullisesti, tuntuma on vain jotenkin erilainen. Täytyy myös sanoa että oman hyvin pienen agilitykokemukseni pohjalla oletan hirveän helposti, että kaikki koirat joita yritän ohjata (mukaanlukien Sulo) osaavat samat asiat mitä Stella osaa. Tämä kokeilu Lunan kanssa tuntui jotenkin hassun vaikealta, kun monet kohdat Luna suoritti juuri siten kuten Stellakin olisi ne mennyt, joten minunkin oli todella helppo "unohtaa" minkä koiran kanssa olin radalla ja heti kun vastaan tuli kohta, jonka Luna luki eri tavalla kuin tiesin Stellan lukevan, tuli helposti ohjaajavirheitä. Mutta meillä oli Lunan kanssa kuitenkin hauskaa, virheistä viis kun ne menivät minun piikkiini :) Suurikiitos Hannelle että sain tämän oppimismahdollisuuden! :)

Ryhmäkuvaa: vasemmalta Sulo, Stella, Rossi ja Teppo (takana), Luna, Viva ja Nala.

Tänään sitten testataan miten selviän möllikisojen hyppyradasta Lunan kanssa! Stella viettää vapaapäivää ja Sulon kanssa meillä on illalla lajinäyttö möllien avoimella radalla. En tiedä kumpaa pitäisi jännittää enemmän, mutta odotan molempia todella paljon! :)

Illalla tehtiin vielä shelttilenkki yhdessä ja Ella ja Teppo liittyivät myös seuraan. Liikuntaa ei siis puuttunut tästäkään päivästä ja vielä juostiin lisää kun Sulo pääsi möllitreeneihin myöhemmin samana iltana. Ei ole muuten tainnut koskaan minulla ennen olla 7 koiraa samassa huushollissa ?! Tilakin riitti oikein hyvin ja kuten alhaalla olevasta kuvasta näkyy niin ihan hyvinhän noiden kanssa mahtuisi jopa nukkumaan samassa sängyssä... tai sitten ei ;) Sopu sijaa antaa ja ruotsiksi: Om det finns hjärterum så finns det stjärterum <3 Kiitos päivästä Ella ja Hanne!

Koirakasa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos haluat kommentoida tätä kirjoitusta, ole hyvä ja raapusta ajatuksesi alla olevaan ruutuun. :)