torstai 3. lokakuuta 2013

Lennokas Sulo!

Käytiin eilen epiksissä molempien koirien kanssa. Itselleni tämä oli tärkeä treeni, jotta oppisin ohjaamaan kahta täysin erilaista ohjattavaa samoissa kisoissa ja vielä samoilla radoilla. Sulolle voin antaa eilisestä täydet pisteet, se teki juuri niin hyvin kuin osasi ja vaikka siellä täällä meinasi mennä väärälle esteelle, tehdä lentokeinun ja kaarrokset paukkuivat niin ainakin se korjasi virheensä ja hyppiminen taisi olla lennokkaampaa kuin koskaan!

Tässä alta löytyy Sulon radat. Hovikuvaaja/huoltaja-Ellalle suurkiitos kuvaamiseta ja seurasta :)



Mölliradalla jouduttiin odottamaan lähtölupaa hieman pidempään kun yhden putken painoja korjailtiin. Kun  matkaan päästiin niin sittenpä juostiin! Tämä rata oli juuri niin sopiva kuin olla ja voi Sulolle, sillä se oli suoraviivainen ja siinä oli paljon erilaisia esteitä. Tosi kivasti pysähtyi kontakteilla ja loppusuora oli todella Sulomaisen lennokas :) 2.sija ja palkinnoksi puruluita, vähän ruokaa sekä superhieno valopanta!



Avoinrata ei ollut onneksi mikään kauhean vaikea, aikalailla ykkösluokan tasoinen. Oli tosi jännää päästä kokeilemaan miten Sulo keskittyy kun radalla olisi oikeasti kaikenlaisia esteitä. Keinulla meinasi tulla yli kun sekoitti puomiin, mutta onneks rääkäisin käskyn, jonka olin päässäni miettinyt jo valmiiksi jos näyttää siltä että ei hidasta keinulla kuten normaalisti. Toisen putken jälkeen meinasi irrota ihan väärälle hypylle mutta korjasi hienosti ja tuli liikkeeni mukana. Ekaan keppiväliin se oikein syöksyi. Puomin jälkeisen elämän tiesin olevan meille hankala, minä sitä osannut ohjata eikä Sulo osaa kääntyä tuollaisissa pakoissa, mutta ihme ja kumma niin menihän sekin jotenkuten :) Hieno A:n kontakti jälleen ja maalissa. Videoltakin kuulee mun ilon kiljahduksen :') En usko todeksi että se meni noin hyvin, ottaen huomioon että meillä on ollut 2 viikon agilitytauko lukuunottamatta maanantaisia treenejä, jotka eivät menneet ihan putkeen. Tämä koira on ennen sinkoillut ihan minne sitä lystää, joten tuntuu tosi kivalta mennä sen kanssa samaa rataa. :) Kirsikkana kakun päällä päästiin tälläkin radalla palkinnoille 2.sijalle! Ohho! Hyvä Sulo :)

Stellan kohdalla, mulla itsellä oli ote ihan hukassa. Vaikka pääsin kahteen rataantutustumiseen, niin silti oli todella vaikea toteuttaa toisella kerralla sama rata. Päässä oli edelleen mielikuva siitä miten Sulon kanssa mentiin ja eihän se nyt toiminut sitten ollenkaan kun päästiin radalle :D Onneksi todellisuudessa nämä koirat kisaavat eri tasoluokissa ja vaikka Sulo joskus pääsisi kolmosiin, niin silloinkin on makseilla useimmiten eri rata kuin minikoirilla. Stellan kanssa siis hyllytettiin suoraviivainen möllirata kun oma persjättöni valui A:n jälkeen muurille ja avoimelta radalta tehtiin ontuva nolla ja ihan tyhmiin ohjaajavirheisiin meni monen monta sekuntia. Kontakteilla mun oma pää pyöri kuin diskopallo ja rauha puuttui joten vapauttelin koiraa aika aikasin sekavuustilassani. Tätä pitääkin alkaa taas treenaamaan. Stellakin pääsi tökeröstä ohjauksesta huolimatta palkinnoille ja ansaitsi oman valopantansa ja vähän purtavaa. Kahden kuukauden kisatauko tuntuu ja näkyy ohjaajassa, mutta eiköhän se pakka saada taas kasaan kisaamalla. Stella meni innolla kuten aina ja vielä kun fyysisesti palautuu pitkältä tauolta, niin eiköhän kaikki ala olemaan taas kohdillaan <3

Sulon ja Stellan palkintosaalis :D
Loppuun vielä sananen meidän barffailusta. Ollaan testailtu viime viikkoina vähän kaikenlaisia eri pötköjä ja kaikki tuntuu maistuvan. Ainoa vaikeus on ruoka-annosten oikea koko. Kokeilemalla ja säännöllisellä puntarilla käynnillä saadaan ehkä tämäkin sujumaan :)

Barffivarastoa :) On sikaa, nautaa, kanaa, kanan sydäntä, jauhelihaa ja multimixiä ja hyvin maistuu :)

6 kommenttia:

 1. Hienon näköistä menoa ! Ja onnea sijoituksesta !

  VastaaPoista
 2. Ja Sulo ei muka osaa aksaa!! :D Hyvä, hyvä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei se osaakaan :D Mut se osaa juosta ja suorittaa esteitä sillon kun noi radan linjat on sille suotuisia ;)

   Poista
 3. Joskohan nyt Soniakin alkaisi uskomaan, että velipojastani on agiliitäjäksi : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuuttiko se siellä kirjoittelee??? :D No velipojasta ei kyllä ole milloinkaan samaan kuin Nuutista, mutta eiköhän me nyt voitais pikkasen kisata mekin :)

   Poista

Jos haluat kommentoida tätä kirjoitusta, ole hyvä ja raapusta ajatuksesi alla olevaan ruutuun. :)