tiistai 17. joulukuuta 2013

TOP 10

Vuoden 2013 lähestyessä loppuaan, innostuin haikein mielin selailemaan Stellan tämän vuoden agilitykisaratoja. On ollut kyllä aivan unohtumaton ja superhauska vuosi takana! Kiitos kaikille, jotka olette eläneet mukana tällä meidän elämysmatkalla :)

Vasta 8 kuukautta sitten korkkasimme 1-luokan ja nyt ollaan jo kisattu tovi 3-luokassa ja tähän sisältyi siis myös 2 kuukauden totaalitauko agilitysta. Tämä kisaaminen tuntuu niin omalta jutulta ja nautin tästä lajista enemmän kuin mistään muusta harrastuksesta koskaan! Stella on varmasti nauttinut ihan yhtä paljon - kiitos siitä että meidän yhteistyö on sujunut näin hyvin <3 Stella on tehnyt tästä niin ainutlaatuista ja se on antanut mulle tänä vuonna monta sellaista hetkeä, joita en haluasi unohtaa milloinkaan!  Onneksi on tätä videomateriaalia, jonka avulla saa fiilistellä näitä meidän yhteisiä onnistumisen hetkiä :)

Sain idean listata 10 mieleenpainuvinta rataa tältä vuodelta ja yhdistää ne samaan videokoosteeseen. Kaikki radat ovat toki nollaratoja, mutta sijoitukset niissä vaihtelevat ja aivan täysin fiilispohjalta olen ne tuohon listannut. Tärkeintä minulle tässä harrastuksessa on se, että me harrastetaan Stellan kanssa tätä ensisijaisesti siksi koska tämä on hauskaa ja siksi koska tässä on niin paljon tunnetta mukana :) Tunne vaihtelee näillä radoilla kauhun kankeasta jännityksestä, riemuun, rentouteen, onnistumiseen ja sitten siihen kivaan riskinotto jännitykseen. Toivottavasti tunteet välittyvät, enjoy!Katsottuanne videokoosteen, kysynkin teiltä lukijoilta:
Missä näistä videoista on teidän mielestänne eniten tunnetta? Entä muistatko nähneesi blogissani jonkun radan, jonka olisi ehdottomasti pitänyt päästä 10 parhaan radan joukkoon?  Jos, niin mikä rata puuttuu mielestäsi tältä videolta?

Tässä perustelut videoiden valinnoille ja syyt miksi näitä ratoja on vaikea unohtaa:

10. Päästiin pitkästä aikaa kisaamaan 2kk totaalitauon jälkeen ja kyseinen rata oli meidän ensimmäinen nollarata hyvin pitkään aikaan. Tuulettaminen tuli suoraan sydämestä!

9. P*skan jäykkänä ensimmäiset ja viimeiset 2-luokan kisat kyseessä. Muistan ikuisesti sen helpotuksen tunteen kun tehtiin nolla radalta, joka tuolloin tuntui kovin vaikealta meille.

8. Se tunne kun luotat koiraasi ja annat sen näyttää mitä se osaa. Sekä kepeillä, keinulla että puomilla oli itselläni jännät paikat, mutta muuta vaihtoehtoa ei ollut kuin luottaa ja antaa Stellan hoitaa homma kotiin :)

7. Muistan ikuisesti miten tälle radalle tutustuessani näin vain ympärilläni ansaesteitä ja totesin jo ennen rataa, että jos me tältä radalta nolla tehdään, niin sitten ollaan aika hyviä. Monitorilta katselin sitten radan jälkeen tuloksia ja totesin, että ensimmäiset SM-nollat olivat tämän radan myötä kasassa :)

6. Voi sitä hirvitystä kun näin miten pitkä tämä rata oli. Ensimmäinen ajatus oli, että miten me (lue: minä) jaksetaan juosta tämä rata!? Ensimmäistä kertaan sain ihan oikeasti juosta ja tämän radan jälkeen joku alkoikin nimittämään minua gaselliksi...

5. Tältä radalta muistuu mieleen riskin ottamisen tunne, joka näkyi loppusuoralla. Muistan sanoneeni radantutustumisen jälkeen, että pelaan upporikasta ja rutiköyhää keinun jälkeen ja niinhän siinä kävi, että tuolla loppusuoralla kirittiin voittoon :)

4. Se että tehtiin nolla tällä radalla, tuntui niin huikean hienolta! Meillä oli ollut pieni hyllyputki takanamme ja minulla oli itseni kanssa luottamusongelmia. Tuo järkyttävän kuuma ilma sai myös aivot ja jalat ihan pehmeiksi, mutta taistelin, uskalsin ja kokeilin eikä ikinä ennen tuota päivää ole tuntunut niin hienolta selvitä ilman ratavirheitä maaliin :)

3. Se tunne kun voit mennä radalle ilman minkään näköisiä suorituspaineita, vaan haluat oikeesti vain tehdä hyvän radan, pitää hauskaa ja edetä mahdollisimman lujaa. Tämän radan ansiosta Stellalle myös ensimmäinen triplanollavoitto ja sitä ihmetyksen tunnetta on myöskin vaikea unohtaa...

2. Tämä on meidän yksi sujuvimmista radoista ja jotenkin tätä katsoessa tulee vaan niin hyvä olo. Kesä, kaunis ilma ja koira kulkee hienosti. Tämä sujui kuin tanssi :)

1. The one and only: kisauran korkkausrata! Enempää paniikkijännitystä ei varmasti ihminen pysty tuntemaan kuin ennen tätä rataa. Kokematon ohjaaja ensimmäistä kertaa virallisissa kisoissa ja koiralla ikää tasan 18kk. Tuntuu että koko halli vain hiljeni kun me astuttiin radalle ja itse en ainakaan hengittänyt koko radan aikana. Tuo tuuletus ja nuo kiljaisut sekä ystävien halaukset ja onnenkyyneleet. Tämä rata on kyllä mulle ehdottomasti se tunnerikkain rata koko tältä vuodelta. <3

2 kommenttia:

  1. Olette kehittyneet hienosti! :) Jossakin kohtaa tulivat oikein kylmiä väreitä, kun seurasin ohjauksiasi! :D Aivan upeata! Huomaa, että käyt Kelpokoiralla kouluttautumassa mm. Janitan opissa. Liikkumisesi on niin vaivatonta (en halua nähdä itseäni videolla..) Se on myös hienoa, kun uskallat luottaa koiraasi. :) Mukavaa joulua ja onnistumisia ensi vuodelle! :)

    VastaaPoista
  2. Voi kiitos :) Paljon ollaankin kyllä opiskeltu ohjausta kuluneen vuoden aikana, joten huolestuisin jos ei se missään näkyisi ;) Motivaatio oppia lisää on kova! :) Kannatan kyllä videokuvaamista, ihan siitä syystä että yksi salaisuus mun nopealle oppimiselle on omien virheitteni näkeminen videolta. :) Aluksi minunkin liikkuminen näytti aivan kamalalta ja vihasin katsoa noita treenivideoita. Edelleenkin olen kriittinen, mutta nyt sentään kehtaan näyttää muillekin mitä ollaan treenattu :D Kiitos paljon ja samoin, hyvää joulua sinnekin! :)

    VastaaPoista

Jos haluat kommentoida tätä kirjoitusta, ole hyvä ja raapusta ajatuksesi alla olevaan ruutuun. :)