lauantai 25. tammikuuta 2014

Vuoden ensimmäiset

Nyt on sitten Stellan toinen kisavuosi korkattu. :) Heti alkuun on todettava että näinhän se on ettei hyvät kenraaliharjoitukset tuo kovin hyvää onnea tässäkään lajissa. Itsellä ei ollut hyvää otetta kahdella ensimmäisellä radalla ja koska jouduttiin starttaamaan taas melko lopussa niin olin jo ehtinyt unohtamaan esteiden tarkat sijainnit ja oma liike oli monesti menossa vähän väärään suuntaan. Rimat olivat jokaisella radalla tapissa, kuten vähän pelkäsinkin... Tuomarina toimi Johanna Nyberg, jonka radoilla emme olekaan aikaisemmin olleet. Tässä sitten videot ja loppuun selitykset radoilta ja itse huomaamani parannettavat kohdat. Ellalle suurkiitos taas kuvaamisesta! Stellaan voin olla kokonaisuudessaan taas todella tyytyväinen, mutta tehotreeniin pitää nyt laittaa taas lähdöt ja kontaktit...Ekalla radalla oli jotenkin tosi kökkö olo heti alussa. Puomilta kääntyminen oli meille vaikeahko ja ohjasin sen kohdan huonosti. Sitten tulikin ihan hyvä pätkä putken jälkeen, kunnes valssi renkaalta oli menossa huonossa kulmassa hypylle ja jouduin korjaamaan linjaa. Keppien jälkeinen valssi oli hyvä, keinu oikein hyvä (paitsi että olisin voinut ehkä itse hieman himmata tuossa kohdassa niin olisin saanut koiran paremmin mukaan). Kaksi ekaa valssia peräkkäin selvitin, mutta kolmas oli liikaa ja se jäi kokonaan pois ja Stella hyppäsi sitten rimaa päin... :( Myös jaakotuksen jälkeen olisi pitänyt lähteä tekemään aikaisemmin persjättö valmiiksi, koska sekin linja valahti ihan täysin. Tulokseksi tältä radalta siis 5vp viidenneksi nopeimmalla ajalla.

Toisella radalla tuottikin sitten päänvaivaa esteet 4-6. Teki niin tai näin niin huonot linjat sain suunniteltua. Lopulta tein niin kuin monet muutkin, ihan vain koirani hengen säästämiseksi ;) No se kohta me sitten selvitettiin pienillä kaarroksilla, mutta kun vapautin A:lta ajoissa niin onnistuin kääntämään Stellan riman päällä ja takajalat pudottivat riman. Todella huolimatonta minulta, vaikka kyllähän se on myönnettävä että Stellan pitäisi pystyä pitämään rimat ylhäällä vähän huonommissakin ohjauksissa. Stella on juuri näitä koiria, jotka ovat tottuneet siihen että ohjaajan pitää olla niin taitava että osaa aina kertoa ajoissa minne ollaan menossa ja jos itse vähänkin ohjaa huonosti, niin virheitä tulee. Valssi ennen keinua oli aivan kaamea ja saisin kyllä niin kuulla siitä Jaakolta, jos hän tämän näkisi... :D Valssi ei missään nimessä saa näyttää tuolta, tiedetään! A:lta taas vapautin ajoissa ja se sitten johti siihen että Stella tuli puomilta läpi. Aijjaijjai... koitappa siinä sitten korjata kun olet jo maalissa kun ehdit rekisteröimään tapahtuneen. Ja eikun treenaamaan malttamista! Tulokseksi tältäkin agiradalta 5vp ja neljänneksi nopein aika.

No viimeiselle radalle ei ollut järin paljon itseluottamusta, mutta toisaalta virheiden tekeminen oli meille ihan hyvä ja henkisesti kasvattavakin kokemus. Haluan mielummin kisata vaikeilla radoilla ja tehdä virheitä ja oppia niistä, kuin kisata helpoilla radoilla tehden nollia nollien perään, mistä en opi mitään ja jotka eivät itsessään ole haastavia. Kisaamisen tarkotuksena on kuitenkin tässä kohtaa myös oppia uutta ja myös oppia omista virheistään. Tällä viimeisellä radalla Stella varasti lähdössä... ei vaan millään malttanut pysyä lähdössä ja koko koira oli koko ajan niin liipaisimella, että ei tarvinnut kuin katsoa tietyllä tavalla ja meinata avata suu kutsuakseen niin sieltä se jo ampaisi... Ihan hyvä rata muuten, mitä nyt kaarroksia tuli, mutta oli siellä hyvin onnistuneitakin kohtia. Tällä radalla tehtiin sitten vuoden ensimmäinen nollatulos sijalla kolme ja Stellan ennätysetenemällä hyppyradalta 4,98m/s! Hävisimme voittajalle vain alta sekunnin, joten tiukka kisa oli kyllä.

Jos tämä päivä jotain opetti, niin sen miten ohjaaja kasaa päänsä epäonnistuneiden ratojen jälkeenkin ja miten saadaan pakka kasaan huonosti startanneen radan jälkeen. Kaiken kaikkiaan kisaaminen on kyllä monella tapaa hyvin opettavaista sen lisäksi että se on tosi kivaa :) Tänään jännitys vei vähän sitä kisaamisesta nauttimisen tunnetta, mutta ehkä ensi kisoissa ei tarvitse jännittää yhtä paljon ja voi nauttia sitäkin enemmän :)

2 kommenttia:

 1. Hei,
  Onneksi olkoon vuoden ekat kisat takana! Tuo viimeinen rata näytti jo tosi hyvältä! Oot varmasti ihan oikeassa, että on parempi kisata myös vaikeita ratoja ja oppia. Oppia koko elämä :) Tsemppiä uusiin kisoihin ja reeneihin!
  T: Petra

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tästä se lähtee se kisavarmuuden tavoittelu :) Treenaaminen on minusta yhtä kivaa, jollei välillä kivempaakin kuin kisaaminen :) Nyt ensin nuo lähdöt ja kontaktit kuntoon :P

   Poista

Jos haluat kommentoida tätä kirjoitusta, ole hyvä ja raapusta ajatuksesi alla olevaan ruutuun. :)