maanantai 24. helmikuuta 2014

Kuulumisia taukoilun parista


Ajattelin kirjoitella vähän meidän kuulumisia näin maanantai-illan ratoksi. Vaikka me ei olla treenattu yhtään, niin onhan tässä silti kaikkea kivaa ja vähemmän kivaa tapahtunut. Stella siis juoksee ja on juoksuissaan siinä vaiheessa että ruoka ei oikein maistu, on vähän paha olokin ja on muutenkin aika apaattisen oloinen ja makoilee vain omissa oloissaan. Eli sama meininki, kuten yleensä sillä on juoksuisena. Tuota on vain hirveen kurja katsoa vierestä, kun toinen ei ole ollenkaan oma iloinen itsensä. Jos en tietäisi että nuo oireet johtuvat juoksuista, luulisin että se on vakavasti sairas. 

Viime viikolla, minä löysin tieni takaisin kuntosalin ihmeelliseen maailmaan samalla kuin teimme päivittäin oikein reippaita "rapalenkkejä". On kyllä kummallinen talvi kun helmikuussakin joutuu pesemään koirat kurasta jokaisen lenkin jälkeen... Sulon kanssa käytiin kerran hallilla kun se pääsi sijaistamaan Stellaa ryhmätreeneihin. Sulo sinkoili taas sulomaiseen tapaan, mutta sillä oli älykivaa kuten itsellänikin :) Lauantaina olin sitten agilitykisoissa ajanotossa töissä ja vaikka me ei päästykään kisaamaan niin luulen oppivani katsomalla aika paljon uutta tai ainakin sain hyviä treeni-ideoita :)


Leikittäiskö?
Tänään Stella pääsi jälleen hoidettavaksi osteopaatille. Stellalla on siis aina yleensä ranka vinossa oikealle puolelle, lantion asento joskus vinossa ja muutamaan kertaan on ollut SI-nivelen lukko. Lisäksi jäykkyyttä on ollut hieman joka puolella. No tälläkin kertaa tuota kireyttä riitti ja huomattiin heti että Stella varaa painoaan enemmän vasemmalle puolelle ja erityisesti ongelmana oli se että Stella ei varaa yhtäpaljon painoa oikealle kuin vasemmalle takajalalle. Oikean takajalan lihaksissa on siis puutetta ja tätä voidaan vahvistaa sillä että vahvistan oikealla puolella seuraamista niin saadaan sen motoriikka siltä osin tasapainoisemmaksi. Tehtäväksi saatiin myös tehdä hitaita lenkkejä ja metsikkölenkkejä, joissa Stella saa paremman tuntuman askellukseensa. Muuten tuo toistuva jumiutuminen johtunee luultavasti Stellan tavasta ja raivosta liikkua treenatessa, mutta myös sen kovasta saalisvietistä. Lelulle syöksyminen aiheuttaa kireyttä kehossa samoin kun lelun kanssa leikkiminen. Näitä asioitahan ei vain voi mitenkään muuttaa, koska agilityssahan sille paras palkka on tuo lelupalkka ja saalisvietin kautta tuo palo lajiinkin on saatu aikaiseksi. Kehon hallintaa ja hyppytekniikkaa voidaan aina yrittää parantaa, mutta ei auta muu kuin jatkossakin uhrata muutamat kymmenet eurot siihen että tyttö hoidetaan aina ajoittain osteopaatilla. Mielellänikin huollatan Stellan säännöllisesti ennaltaehkäisten loukkaantumisen riskejä, sillä yksi iso osa agilityn harrastamista on mielestäni myös lepo sekä fyssarilla/osteopaatilla/hierojalla käynnit siinä määrin kuin koiran fysiikka sitä tarvitsee.


Turunmaan Kennelyhdistyksen agilitykoira 2013
Loppuun vielä kerrottakoon että Stella on saanut muutaman maininnan viime vuoden saavutuksistaan. Stella on ensinnäkin oman agilityseuramme, Agility Team Turku ry:n eli ATT:n Vuoden 2013 Agilitytulokas! Lisäksi Stella sijoittui hienosti 6. sijalle ATT:n Vuoden agilitykoirakilpailussa maksimipisteillä, jotka voi saada arvokisojen ja seura-  sekä piirimestaruuskisojen ulkopuolella, joihin emme päässeet osallistumaan viime vuonna. Stella palkittiin myös Turunmaan Kennelyhdistyksen agilitykoiraksi 2013 ja sai tänään vuosikokouksessa kuvassa näkyvän pystin ja kunniakirjan.

1 kommentti:

 1. Hei,

  On kyllä minusta hienoa, että omistajat raaskivat uhrata rahaa ja vaivaa koiran hierontaan/fyssarille/ym! Etenkin kun tekin harrastatte jotain näin fyysistä kuin agility. On varmasti ihanaa koiralle saada lukot ja jumit pois ja pääsee rennolla keholla eteenpäin. Mielestäni eläimet muutenkin reagoivat ihmisiä usein paremmin fysiologisiin käsittelyihin, koska eläimillä ei ole mitään ennakkokäsityksiä hoidon vaikuttavuudesta. Tämä ei siis mikään tieteellinen fakta, mutta vain lähipiiristä todettua :) Itse kyllä nautin myös hieronnasta (ettei vain ne eläimet nauti :D) ja olen saanut jumpattua yliliikkuvaa selkääni fyssarin ohjeilla kivuttomaksi :)

  Meidän Jessicalla käy noin kerran kuussa koirahieroja, joka ystäväpiirissämme on. Jessicalla on nimittäin oikeassa kyynärnivelessä nivelrikkoa ja vasen puoli kroppaa tahtoo jumittua. Eihän tuo käsittely paranna vanhaa koiraa, mutta meidän neiti on ainakin ansainnut meidän mielestä tälläistä hemmottelua vanhalla iällä. Ja onhan tuollainen parempi tapa hemmotella koiraa kuin makupalat :) varsinkin kun nivelrikkoisille nivelille ei saisi tulla lisää painoa rasittamaan niveliä lisää!

  Onnea paljon Stellalle palkinnoista! Hienoa! Tosi mahtavaa, että teitä on muistettu noin seuran ja muiden tahojen osalta! Tsemppiä reeneihin!

  Rapakelien keskeltä: Petra

  VastaaPoista

Jos haluat kommentoida tätä kirjoitusta, ole hyvä ja raapusta ajatuksesi alla olevaan ruutuun. :)