perjantai 25. huhtikuuta 2014

Tee-se-itse-kasvissose!

Kuinka tehdä koirillesi kasvissosetta? Tässä helppo ja kätevä resepti, jonka opettelin tänään Hannen avustuksella :) Tarvitset vain sauvasekoittimen (tai vastaavanlaisen sekoittimen), isohkon kattilan, jääpalamuotteja ja tuoreet raaka-aineet tämän reseptin toteuttamiseen. Kaiken kaikkiaan aikaa kuluu omasta nopeudesta riippuen 30-45min ja satsin kokoa pystyy muokkaamaan oman tarpeen mukaan :) Näin syntyi Stellalle sopiva satsi kasvissosetta!

Ikeasta ostetut jääpalamuotit
Tänään raaka-aineina käytin yhden ruukullisen persiljaa, lehtisalaattia, puolikkaan kesäkurpitsan, lähes kokonaisen parsakaalin (jonka voi myös halutessaan vaihtaa kukkakaaliin), yhden banaanin, kaksi porkkanaa, puolikkaan kurkun, 3 valkosipulin kynttä sekä noin desilitran pakastepuolukkaa. 

Suurin osa raaka-aineista
Vaihe 1: Laita noin litra vettä kiehumaan keskikokoiseen kattilaan. Pilko porkkanat, parsakaali ja valkosipulin kynnet ja lisää ne kiehuvaan veteen. Anna kiehua noin 15 minuuttia tai kunnes porkkanat ovat pehmenneet. 
Parsakaali, porkkanat ja valkosipulinkynnet keitinvedessä.
Vaihe 2: Laita puolukat sauvasekoittimen kulhon pohjalle ja nosta pehmenneet parsakaalit ja porkkanat (ja valkosipulinkynnet) esimerkiksi pastakauhalla sekaan niin, että vesi jää kattilaan. 

Puolukat
Nostele parsakaalit ja porkkanat sekaan
Vaihe 3: Sekoita ensimmäisen satsin raaka-aineet sauvasekoittimella, kunnes seos on tasaista.

OBH Nordican sauvasekoitin hommissa

Ensimmäisen sekoituskierroksen tulos
Vaihe 4: Pilko kurkku ja kesäkurpitsa ja keitä niitä noin 10 minuuttia tai kunnes kesäkurpitsa on pehmennyt ja lisää nämä tämän jälkeen sekoittimeen nostelemalla ne pois keitinvedestä. Sekoita tasaiseksi.

Pilkotut kurkun ja kesäkurpitsan palat menossa kattilaan ja kattilassa

Kurkku ja kesäkurpitsa lisättynä sekoittimeen

Vaihe 5: Pilko banaani, persilja ja lehtisalaatti ja kiehauta ne nopeasti keitinvedessä. Lisää nämä sekoittimeen (ilman pohjalle jäänyttä keitinvettä), joko nostelemalla tai kaatamalla ensin vesi pois ja sekoita sitten kunnes seos on tasaista.

Loput ainekset pilkottuina ja kattilassa
Viimeiset ainekset lisättynä sekoittimeen - viimeinen sekoitus edessä!

Valmis kasvissose sekoittimessa!
Vaihe 6: Annostele kasvissose jääpalamuotteihin ja laita pakastimeen. Lisää sulaneita kasvissosekuutioita koiran ruokaan koiran koon mukaan. Stellan kohdalla tämä tarkoittaa yhtä kuutiota per päivä.

Kasvissoseen annostelua muotteihin
Valmiiksi täytetty muotti kasvissosetta
Kun tekee itse kasvissoseen koiralleen/koirilleen, varmistuu siitä että se on tehty tuoreista raaka-aineista ja samalla pystyy myös itse vaikuttamaan siihen mitä oma koira pistää suuhunsa :)


8 kommenttia:

  1. Hei kiva ohje! :) Mäkin olen miettiny että pitäiskö tehä ite tota sosetta. Ja ihan mahtava vinkki toi jääpalamuotti! Tossa ainakin on monenmoista, taidankin kokeilla jossain kohtaa ite :) Kiva postaus muutenkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sun (ja parin muun) kommentit oli jäänyt tuonne kansioihin vahvistusta vaille ja mulle ei jostain syystä tullut niistä ilmoitusta. Eikö oo kiva kun ei aina vaan "agility sitä ja agility tätä" -postauksia :D Pitihän toi ohje jonnekin kirjata ylös niin ajattelin samalla vääntää tällaisen, vaikka Hannenhan resepti tää oli, mutta mä sain huikeen idiksen kirjoittaa tästä kunnon postaus :D Tosta jääpalamuotista vielä, niin silikoniset toimii paremmin kuin normaalit: helpompi irroittaa :)

      Poista
  2. Syötätkö raakaa koirillesi?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka. Stella syö pääasiassa raakaa ruokaa, mitä nyt saa välillä lenkillä tai muualla suuhunsa muutaman nappulan, koska Sulo taas pärjää nappulalla. Stellalle urheilijana toi proteiinipitoisempi ruokavalio on ollut parempi :)

      Poista
  3. Eikös se ois helpompaa kaataa vaan kasviskattilasta vesi pois ja sit kauhoa kasvikset sekottimeen. Kuulosti niin kauheen hankalalta toi pastakauha. :-D Näppärä systeemi toi jääpalamuotti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! No siis voit toki tehdä noinkin, mutta sitten sun täytyy luonnollisesti keittää uutta vettä lopuille keittokierroksille :) Ja tosiaan parempihan tuossa olisi jokin toinen väline kuin pastakauha, mutta multa nyt ei välineistä parempaa löytynyt :) Itse en kokenut sitä mitenkään hankalaksi. Jokainen voi tosiaan soveltaa tätä reseptiä makunsa mukaan :)

      Poista
  4. Kuinka Stellalle on maistuneet noi sosepalat? Oon nimittäin vähän skeptinen, miten meidän neidille laskisi.. On nimittäin kerran vain vahingossa syönyt parsakaalta. Mut esim marjat menee hyvin samoin esim omena. Kuinka annat Stellalle näitä? Palkaksi vai ruuan kanssa? Tosi hyvä postaus!
    T: Petra

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ensin sulatan kuution jääkaapissa, jonka jälkeen lisään sen sulaneena muun ruoan, eli raakaruoan joukkoon. Hyvin on neidille maistunut näin, mutta en tiedä menisikö alas ilman sitä muuta ruokaa ;) Sulohan nuoli tuota sosetta ihan tekovaiheessa kulhosta :D Meillä koirat syö mielellään raakaa porkkanaa, mutta se tais sitten olla noista aineksista siinä :)

      Poista

Jätä kommenttisi tähän, kiitos! :)