maanantai 21. huhtikuuta 2014

Vauhdikasta pääsiäistä!Kuva: Sirpa Saari
Pääsiäisperinnettä piti jatkaa tänä vuonna kisaamalla :) Liedossa järjestettiin kaksipäiväiset kisat: Lauantaina kisattiin TSAU:lla kaksi rataa ja sunnuntaina ATT:llä kolme rataa, tarkoituksenamme oli hieman simuiloida karsintaviikonloppua 2+3 ajatuksella. Tämän viikonlopun tavoitteena oli hakea vauhtia, räjähtäviä lähtöjä ja asennetta kisaradoille. Kaikki tämä saavutettiin ainakin jossain määrin, mutta samalla muut osa-alueet ottivat takapakkia: kontaktit, lähdöt ja oma ohjaus. Ohjausvalinnoissakin olisi ollut parannettavaa muutamalla radalla.


Kuva: Sirpa Saari
Lauantaina Stella liikkui todella hyvin ja onnistuttiin räjähtävissä lähdöissä ihan hyvin ja lähdöt onnistuivat muutenkin hienosti. Hyppyradalla oma rytmitykseni ei ollut parhain mahdollinen ja toisen putken jälkeen jäinkin vain seisomaan paikoilleni vaikka olin suunnitelut juoksevani valmiiksi pakkovalssipaikalle hyppyesteen taakse. No haaveeksihan tämä jäi ja olin valovuoden myöhässä. Valssi ennen keppejä oli aikamoinen ja pisteet Stellalle että se ei pudotellut rimoja vaikka noin kehnosti ohjasin. Lopussa meinasinkin sitten itse juosta päin vikoja esteitä kun ajauduin persjätössä väärälle linjalle. Tällä hyppyradalla oltiin hienosti 5./50! Toisella radalla olin tyytyväinen moneen kohtaan, mutta puomilla ei ollut sitten tietoakaan maltista vaan vauhtisokeus vaivasi ohjaajaa ja vapautin hieman aikaisin. No neljä tassua kuitenkin osui kontaktille eikä virhettä tästä. Pituuden jälkeisen putken jälkeen oma juoksulinja oli aivan pielessä ja hyvä etten itse hypännyt okseria... Siinä ylimääräiset kaarrokset ja loppu olikin sitten ihan ok, vaikka taas ajauduin liian kauas Stellasta keppien jälkeen. Tällä radalla oltiin sitten 6./43.


 

Toisena päivänä suunnattiin sitten kotihalliin monta astetta vaikeammille ja teknisille radoille. En oikein onnistunut mielestäni yhdessäkään rataantutustumisessa hyvin. Aina olin kovin epävarma siitä mitä tekisin ja miten rytmittäisin kun en yhtään osannut arvata millaista vauhtia Stella tänään ampuisi. No todellisuudessa kävi niin että Stella varasti ensimmäisen radan lähdössä ja en sitten osannut yhtään kääntää sitä vaan sain aikaiseksi vain törkeitä kaarroksia. Ennen puomia en antanut Stellan hakea kunnolla itse kontaktia vaan oma liikkeeni johti Stellan putkeen. Vähän tiukempi rytmitys tuohon ja kättä vähän alemmas niin olisi toiminut. Typerä virhe minulta, mutta ainakin tuli tämäkin oppitunti käytyä ;) Erotteluja siis treenaamaan mars! Loppurata olikin sitten yhtä kaarratusta ja rytmi oli pielessä, joka vaikutti myös Stellan vauhtiin. 

Toiselle radalle yritin kasata itseni, mutta Stella oli aivan mahdoton lähdössä. Ikinä ei ole näin suurta ongelmaa ollut millään radalla, mutta sitten tajusin että hetsasin Stellaa hieman liikaa enkä muistanut ennen rataa tehdä paikallaoloja kuten muuten yleensä aina teen... Huono lähtö vaikutti sitten koko rataan muutenkin. Itse hipoin kaikkia esteitä vuoron perään, en saanut jarrutettua pituuden ja puomin välistä osuutta niin että kaarrokset olisivat olleet hyvät (liian isot askeleet meitsillä) ja sitten tuo puomi, josta Stellalla oli vaan liian kiire pois. Onneksi meillä on ATT:llä sähköiset kontaktilaittet... meni meinaan juoksukontaktiksi taas kerran. Kovin yritin kaataa noita siivekkeitä puomin jälkeen, mutta jotenkin ihmeen kaupalla en kaatanut niitä eikä Stellakaan pudottanut rimoja. Muurille olisi ehdottomasti pitänyt tehdä vastakäännös eikä valssi, mutta hyvähän se on olla jälkiviisas. Ensi kerralla tiedän paremmin :) Sekoilujen kanssa tämä riitti sijalle 4./49. Ei huono :) 

Viiminen rata oli sitten helpohko hyppyrata, jossa oma rytmitys oli hukassa. Viimeisen putken jälkeiselle hypylle olisi ehdottomasti pitänyt tehdä vastakäännös ja viimeisen päällejuoksun olisi voinut vaihtaa funny movesiin (sijoitus 7./39). Sain kuin sainkin kasattua itselleni kunnon asenteen vaikka kaksi ekaa rataa olivat omalta osaltani pienoiset pettymykset ohjaamistani ajatellen.
Nyt pidetään muutaman viikon kisatauko ja treenataan tämän "uuden vaihteen" kanssa estevarmuutta ja ohjausta. Saatetaan harjoitella myös vähän paikallaolojakin ;) Kiitos kaveruksille pääsiäisseurasta! Kiitos Rasmus, Esa ja Eija ratojen kuvaamisesta! Esa-koutsille erityiskiitos henkisestä tsemppaamisesta! Sirpalle kiitos kontaktikuvista :)


Kuva: Sirpa Saari
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos haluat kommentoida tätä kirjoitusta, ole hyvä ja raapusta ajatuksesi alla olevaan ruutuun. :)