sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Harjavalta RN 3.5.2014

Eilen käytiin Stellan kanssa pitkästä aikaa näyttelyssä. Ollaan oltu vapun jälkeiset päivät Porin suunnalla ja niinpä suuntana oli Harjavalta RN ihan tuossa 20 minuutin ajomatkan päässä. Kauniit ja lämpimät ilmat olivat täälläkin suunnalla muuttuneet tuulisiksi ja kylmiksi ja niinpä tämä ulkonäyttelylämpötila oli parhaimmillaan vain +8. Hurrr... kylmä oli, mutta onneksi seura lämmitti. Sääliksi kävi kyllä tuomaria, jonka vaatetus oli niin ohuen ohutta, että hän siinä varmasti vilustui enemmän kuin yksikään meistä. Viime vuonna tässä näyttelyssä sää suosi aivan loistavasti ja siihen tekstiin pääset painamalla tästä.

AVO-narttuja oli paikalla varmasti noin parikymmentä (en laskenut määrää, mutta tuomari ei laittanut meitä edes juoksemaan kehässä ensimmäisellä kierroksella). Ei olla pitkään aikaan treenattu kehäkäytöstä, joten siihen nähden olin erittäin tyytyväinen Stellan käyttäytymiseen :) Liikkeissä olisi voinut olla omaan mieleeni enemmän potkua, mutta Stella keskittyi hienosti esiintymiseen eikä kiinnittänyt toisiin koiriin liikaa huomiota. Pöydälläkin Stella antoi tuomarin katsoa tarkkaan hampaat eikä vaikuttanut yhtä epävarmalta kuin viime näyttelyssä. Tuomari jakoi lähes kaikille ERIä, joten osasin odottaa meidänkin kohdalla punaista nauhaa, mutta en sen koommin haaveillut sijoittumisesta, koska avoimen luokan narttuja oli niin paljon eikä tuomarilla ollut selkeää linjaa minkälaisista piti. Isomman kokoiset ja pystykorvaiset saivat joko H:ta tai EH:ta, mutta ERI:n saaneiden joukossa oli hyvinkin eri tyyppisiä shelttejä. Stella sijoittui kuitenkin hienosti kolmanneksi jääden ilman SA:ta, joka oli ihan hyvä koska kolmannelta sijalta ei pahemmin PN-kehästä ole mitään saatavaa.


Stella 2,5v. Kuva: Eeva Lehtikangas
Tässä Stellan arvostelu, jossa mikään ei tainnut olla erityisen erinomaista, mutta jossa ei ollut kauheasti mitään huonoakaan:  

"Good proportions and bone. Typical head and expression. Ears set and carried correct. Good top- and underline. Tail set and carried correct. Parallell position of legs. Little bit narrow in front. Correct hindquarters. Free movement. Coat of correct colour and quality."   -Suncica Lazic /Serbia

Suomeksi: "Hyvät mittasuhteet ja luusto. Tyypillinen pää ja ilme. Korvat oikein asettuneet ja kannetut. Hyvä ylä- ja alalinja. Häntä hyvin asettunut ja kannettu. Samansuuntainen jalkojen asento. Hieman kapea edestä. Oikeanlaiset takakulmaukset. Vapaat liikkeet. Oikean värinen ja laatuinen turkki." 

Tulos: AVO-ERI AVK3

Meidän näyttelypoppoo vasemmalta oikealle: 
Mila (AVO-ERI), Stella (AVO-ERI AVK3), Luna (VAL-ERI VAK2 SA PN4) ja Viva (NUO-ERI NUK1 SA)

Kiitos seurasta ystävät!

4 kommenttia:

 1. Toi on niin hauskaa, kun tuo arvostelu on lähestulkoon kopio meidän arvostelusta :D Yksi lause eroaa :)

  Stella on niin kovasti nätti <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo en ihan arvosta tuomareita, jotka laittaa samat lätinät jokaiselle koiralle :D Minun silmääni noi kaikki neljä erinomaista koiraa tuossa kuvassa ovat erityisen kauniita <3

   Poista
  2. Joo en kanssa. Oon saanut lukea useamman koiran arvostelut tuolta näyttelyistä ja kaikki toistensa kopioita lähes...

   Poista
  3. Ehkä tuomarin englannin sanavarasto oli hieman rajallinen ;)

   Poista

Jos haluat kommentoida tätä kirjoitusta, ole hyvä ja raapusta ajatuksesi alla olevaan ruutuun. :)