torstai 9. helmikuuta 2017

Hampaiden lähtöä, kasvua ja uusia kokemuksia


Seuraavaksi tiedossa hieman raporttia Raichun kuulumisista ja kehityksestä. Pikkujätkä on kasvanut ihan toden teolla viimeisten viikkojen aikana. Nyt viittä päivää vaille 5 kuukauden iässä, vaaka näyttää 5,4kg ja korkeutta on kotimittauksella noin 34,5cm eli jätkä on nyt virallisesti mennyt kasvussa Stellan ohi. On kuitenkin hyvin kätevää kun kaikki Stellan varusteet menevät nyt myös Raichulle, joten vielä ei tarvitse ostaa sille omia varusteita, vaan voidaan rauhassa seurata minkä kokoinen hänestä kasvaa ja tehdä sitten hieman pysyvämpiä ostoksia. Tällä hetkellä jätkä on kyllä melkoinen honkkeli ja jalat tuntuvat venyvän päivittäin.Fyysisen kasvun lisäksi olemme kovasti viime viikkojen aikana seurailleet hampaiden vaihtumisprosessia. Viime viikonloppuna alakulmureille sanottiin heipat uuden "puruluukuorman" ansiosta. Uudet alakulmurit tekevät tuloaan ja näyttäisivät kasvavan ihan normaaleista kohdista. Nyt jännätään kuinka yläkulmureiden kanssa käy ja mille paikoille uudet yläkulmurit asettuvat. Yleisesti ottaen purenta näyttää tässä kohtaa hyvältä.


Hei hei alakulmurit!
Raichun kanssa ollaan jatkettu Perustaitoja pennulle -verkkokurssilla omaan tahtiimme. Sen verran valotan tuon kurssin saloja, että viime aikoina ollaan harjoiteltu erilaisia tapoja leikkiä ja opeteltu hyödyllisiä asioita, joita voisi kutsua vaikka tempuiksi. Nyt viimeisimpänä Raichu oppi tarjoamisen kautta peruuttamaan ja laittamaan neljä tassua laatikkoon. Pentutreenaaminen on niin kivaa! Meillä on ollut tosi hauskaa näitä harjoituksia tehdessämme ja Raichu on ollut niihin hyvin motivoitunut.

Iloinen Raipe!
Arjen keskellä Raichu on päässyt ATT:n hallille mukaan kun olen käynyt siellä kurkistamassa kisoja tai kouluttamassa. Tuo poju on hauska siinä mielessä, että se heittäytyy usein maahan tutkailemaan tilannetta aitojen alta. Se morjestaa mielellään kaikkia ihmisiä ja lapset ovat jostain syystä ihan erityisen kivoja.


Viime maanantaina käytiin Mustin ja Mirrin järjestämässä pentutapaamisessa, jossa Raichu keskittyi lähinnä kyttäämään ja syömään ohjaajan nameja. Näin ensimmäisellä kerralla Raichu oli melko rauhallinen tutkailija, haisteli toisia pentuja, oli vähän hämillään toisten arkuudesta ja sitten taas toisaalta oli ihmeissään toisten pentujen yli-innokkuudesta. Paljon koiria ahtaassa pienessä sisätilassa oli varmaan ihmetyksen paikka, mutta hyvä kokemus kaiken kaikkiaan toisista pennuista. Ulkona metsässä vastaava tapaaminen olisi varmasti ollut selvästi vauhdikkaampi Raichun osalta.

Anteeks, mutta saisko vielä vähän sitä kalkkunaa?

Tännekö ne ruoat meidän kaapeista aina katoaa???
Paljon ollaan ulkoiltu vapaana metsissä liukkauden vuoksi ja siellä Raichu painelee mielellään täysillä juosten. Muutamana päivänä viikossa ollaan melko pitkäänkin ulkona, koska selvästi Raichu on sen hyvin jaksanut. Kohta jään itse vähäksi aikaa töistä vapaalle, joten sitten on hieman enemmän aikaa muun muassa myös koirien valokuvaukselle, aktivoinnille ja ulkoilulle valoisaan aikaan. Aamuisin Raichu on ottanut tavaksi vähän "sisustaa" kun on ollut hyvin nukutun yön jälkeen vähän ylimääräistä energiaa...

Raichu the sisustussuunnittelija ja -toteuttaja
Uni maistuu kun on tarpeeksi riehuttu.
Muutama sana loppuun Stellan kuntokuurista ja laihdutusprojektista. Tasaisesti ja varmasti olemme päässeet lähemmäksi tavoitepainoa, mutta matkaa on vielä runsaasti. Stellan paino on laskenut kuukauden sisällä kahden viikon välein punnittuna yhteensä 400g. Lähtöpaino oli 7,3kg ja viime maanantaina puntari näytti  6,9kg. Eli noin 100g viikossa on pudonnut paino. Paljolti tämä on varmasti lisääntyneiden ravilenkkien ansiota, mutta myös ruokamäärän tarkempi syynääminen on tuottanut tulosta. Vielä olisi noin 500g pudotettavaa.

Neiti Kumara ja herra Ylväs lenkillä
Stellan kanssa leikittiin viime viikonloppuna vähän meidän siistillä namimaatilla, jota emme ole vielä montaa kertaa ehtineet testaamaan. Voi luoja. Tämä kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa...

Rakastan sua namimaatti, t.Stella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos haluat kommentoida tätä kirjoitusta, ole hyvä ja raapusta ajatuksesi alla olevaan ruutuun. :)