Agilitykoulutukset


Kuva: Rita Larjava/Mageekuva

Koulutukset:
Tarjoan rajoitetusti ja pienimuotoisesti agilitykoulutusta ryhmissä ja yksityistunteina kaiken tasoisille harrastajille. Koulutussisältö räätälöidään aina koulutuskohtaisesti. Koulutuksista kiinnostuneet voivat olla yhteydessä suoraan sähköpostitse: sonia.delatte @gmail.com.  

Kouluttajaesittely:
Olen Sonia Delatte, tavoitteellinen agilityurheilija ja -valmentaja Turun seudulta. Olen aloittanut agilityn parissa vuonna 2012, kouluttanut agilitya vuodesta 2014 alkaen sekä sivutoimena toiminimellisenä valmentajana vuodesta 2018 lähtien. Olen ammatiltani psykologi, mutta agility on suuri intohimoni ja pääasiassa lajin ja koirieni parissa vietän liikunnallisen vapaa-aikani päivätöitteni ulkopuolella. Olen kilpaillut kansainvälisellä tasolla agilityssa ja tällä hetkellä perehdyn myös Suomeen rantautuneeseen Hoopers-koiraharrastukseen.
Kehitän jatkuvasti omaa lajiosaamistani käymällä itse säännöllisesti agilityn huippuvalmentajien opeissa. Tällä hetkellä tarjoan rajoitetusti kysynnän mukaan agilitykoulutusta ryhmissä ja yksityistunteina kaiken tasoisille harrastajille. Mahdollisuuksien mukaan käyn kouluttamassa myös Turun seudun ulkopuolella eri seuroissa. Koska pidän tärkeänä Suomessa lajikehityksen edistämisen ja seuratoiminnan ylläpitämisen, koulutan myös omassa edustusseurassani ATT:llä talkootyönä omaa valmennusryhmää.
Kouluttajana olen kannustava, pyrin löytämään koirakon vahvuuksia sekä vahvistamaan koulutettavien positiivista asennetta ja uskoa omaan tekemiseensä. Treeneissä tykkään keskittyä erityisesti ohjaajan liikkumiseen ja rytmittämiseen, koiran taitojen kouluttamiseen sekä koirakon yhteistyön kehittämiseen. Visioni agilitysta on yksinkertaisuudessaan "rennosti, rohkeasti ja rakkaudella". Koulutusratani ovat tyypillisesti taitoja testaavia, mutta kuitenkin sujuvia ja eteneviä. Treenit sovelletaan aina sopimaan kaikentasoisille harrastajille, lajin hauskuutta unohtamatta!
Minulta löytyy kotoa kolme shelttiä: agilitysta eläköitynyt ja agilityssa menestynyt kohta 12-vuotias Stella sekä terveyssyistä agilitysta Hoopersiin vaihtanut kohta 7-vuotias Raichu. Stellan kanssa aloitin kilpailemisen agilityssa vuonna 2013, SM-tasolla vuodesta 2014 alkaen. Meillä on Stellan kanssa yhteensä 8 SM-tason mitalia yksilö- ja joukkuekilpailuista. Lisäksi olen ollut Stellan kanssa mukana Suomen maajoukkueessa vuosina 2016 (PM), 2018 (PM, EO ja MM) ja 2019 (PM ja MM). Vuonna 2018 MM-kisojen yksilökisan 8.sija on uramme isoin saavutus ja samana vuonna minut valittiin myös Sagin äänestyksessä vuoden 2018 agilityurheilijaksi. Raichun kanssa kisasin agilityn 3-luokkaan asti ja ehdimme saavuttaa agilityn hyppyvalionarvon, mutta kisauramme jäi ikävästi kesken todetun silmäsairauden vuoksi, sillä se aiheutti vaaratilanteita agilityssa. Nykyään Raichu harrastaa kanssani Hoopersia. Lisäksi agilityn alkeita kanssani opettelee shelttinarttu Robin, joka muutti meille syyskuussa 2022.

Päivitetty: 27.8.2023
Kuva: Jukka Pätynen/ Koirakuvat.fi

Kuva: Rita Larjava/Mageekuva


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttisi tähän, kiitos! :)