tiistai 18. joulukuuta 2012

Vuoden viimeiset päivät kotikonnuilla

Vuosi lähenee loppuaan... kylläpä aika rientää! Suuntaamme huomenna koirien kanssa Poriin joululomailemaan. Tässä postauksessa nopea katsaus tunnelmaan johon jätämme rakkaan Turkumme harrastuksineen, ystävineen ja opintoineen seuraavaksi kahdeksi viikoksi.
 

Stella tyttökavereidensa kanssa lenkillä :)
Viikonloppuna olimme vuoden viimeisellä shelttilenkillä. Sulo tapansa mukaan haukkui kaikkia, koska emme juurikaan liikkuneet, koska hiihtopolulle ei voitu tietenkään mennä kiusaamaan ihmisiä, mutta frisbeegolf-kentällä riitti tilaa juosta, vaikka tosin lunta oli pikkasen liikaa tähänkin tarkoitukseen. Stellalla oli ainakin kivaa ja se lähti juoksenteluun heti mukaan, toisin kuin Sulo, jota selvästi ärsytti paikallaan seisoskelu. Stella löysi heti taas paljon uusia ystäviä, joiden kanssa oli kiva juoksennella! Ensi vuonna sitten taas uusille lenkeille, joissa toivottavasti voidaan me ihmisetkin vähän liikkua ja Sulokin on taas rauhallisemmin kun ei tarvitse Sulon mielestä "paikallaan seisoskella" ;)


Sulo the haukkupekka
Stella vauhdissa! Kuva: Sirpa Saari

 
Tänään Stellalla ja mulla oli vuoden viimeiset ohjatut agilitytreenit. Janita Leinonen piti tämän kertaiset treenit ja ei voinut Stella parempaa kuvaa antaa uudelle kouluttajatuttavuudelle :) Alla näkyy tämän päivän treeniratapätkä. Poispäinkäännöstä ja sylikäännöstä harjoiteltiin ja mukaanhan mahtui myös sylivekkiä ja päällejuoksua. Tällä kertaa ei valitettavasti saatu treenejä nauhalle, mutta jos meidän rata olis saatu nauhalle, olisin aivan varmasti sen julkaissut täällä, sen verran loistavat muistikuvat siitä jäi! Oikein mukava lopetus tälle Stellan ensimmäiselle agilitykaudelle :)
 

 
Tältä radalta opin etten saa itse juosta koiran linjan päälle poispäinkäännöksessä, vaan minun täytyy antaa koiralle kunnolla tilaa. Stella hakee esteitä kyllä loistavan hienosti, että jos nyt saan näin vuoden vaihteen kunniaksi kehua koiraani niin sanon että ON SE HIENO<3 Mitä meillä onkaan ensi vuonna edessämme? Ja siitä puheenollen, jännitys tiivistyy kun odotamme kenen ryhmään pääsemme kevätkaudella vai jäämmekö kenties ilman ryhmäpaikkaa. Peukut siis siellä kotona pystyyn että tämä meidän agilityharrastus saa jatkoa! Itsellenikin annan tältä päivältä kehut, sillä keskityin ohjaukseen, enkä hölissyt koiralleni ylimääräsiä. Taisin antaa ehkä kaksi käskyä tämän radan aikan sekä yhden kutsuhuudon :)

"Lomalla viimeinkin, voin ottaa iisimmin"
Tasapuolisuuden nimissä piti Sulonkin saada viimeiset tokotreenit Turussa, joten kävin päivällä myös treenaamassa Sulon kanssa. Treenipaikat alkavat vaan olemaan kiven alla tässä lumen määrässä... No yksi kenttä löydettiin, jossa treenattiin niinikään EVL-liikkeitä. Seuraaminen ja salamakävely sekä kaukokäskyt alkavat olemaan taas kisakunnossa, sen sijaan ohjattu nouto... kröhöm.. se tarvitsee vielä opettelua ;) Oikea alkaa nyt sujumaan, mutta jotenkin onnistuin hajoittamaan vasemman puolen ja keskimmäinen kapula sekoittaa kummasti Sulon päätä. Metallikapula nousi pakkasellakin maasta, mutta vielä siitä puuttuu se olennainen osa, eli hyppy välistä :D Ei varmaan ihan ehditä kevätkauden ekaan tokokokeeseen osallistumaan, mutta never say never. 10 päivää tässä on aikaa opetella uusia liikkeitä ennen ilmottautumispäivää, joten katsotaan otetaanko riski, vai treenataanko vielä ja vedetään varman päälle sitten seuraava koe. (?)

 
Merkille ja kapuloille juoksentelu se kummasti väsyttää toisen ;)
Loppuun vielä todettakoon, että Stellan käytös alkaa viittaamaan siihen että juoksut nr.2 lähestyvät kovaa vauhtia, mikä passaa meille oikein hyvin! Kotona ei tyttö paljoa häntää heiluttele ja ulkona kiinnostaa enemmän linnut ja oravat kuin asioiden teko. Katsotaan miten oikeassa arvaukseni on ja koska ne juoksut sitten oikein alkavat. Nyt alkaa olemaan tasan 7 kuukautta edellisten alkavista. Jos ne nyt alkavat niin ei voisi Stella niitä paremmin osata ajoittaa ajatellen sitä että kahden viikon tauko agilitysta on joka tapauksessa edessä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos haluat kommentoida tätä kirjoitusta, ole hyvä ja raapusta ajatuksesi alla olevaan ruutuun. :)