sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Sulo viiisvee ykkösissä

Kaiken tämän arjen keskellä unohtui mainita täällä blogissa, että Sulohan täytti tuossa reilu viikko sitten jo viisi komiaa vuotta! Onnea Sulo rakas <3 Olin luvannut Sulolle että se pääsee kokeilemaan virallisiin agilitykisoihin, kun se teki niin upeat radat epiksissä. Sulo myös voitti itselleen seuramestiksissä kaksi starttilahjakorttia, joten pitihän ne edes käydä käyttämässä ;) No mölliradat sopivat Sulolle paljon paremmin ja mielestäni ykkösluokan radat ovat muuttuneet aika nopeasti astetta vaikeammiksi kuin aikaisemmin, joka on toisaalta hyvä ettei kaikki koirat nouse heti kakkosiin ja sitä kautta pian jo kolmosiin. Sulon osalta tämä oli toki huono uutinen, koska se osaa tällä hetkellä mennä kunnolla vain suoraan.

Sulo 5v
No mites meillä sitten menikään tämä kokeilu, hmm... no ainakin totesin sen että paljon on vielä töitä ja pitää oikeesti alkaa johdonmukasemmin treenaamaan eri ohjauksia, koska haluaisin niin että Sulo oppisi reagoimaan mun ohjaukseen ja liikkeeseen paremmin. Sillä on kastroiduksi maksisheltiksi tosi kivasti raivoa radalle ja se selkeesti tykkää tästä puuhasta (jopa enemmän kuin tokosta tällä hetkellä), mutta sen ohjaaminen tuntuu todella mahdottomalta kun joudun asioiden onnistumiseksi tekemään ohjauksia vähän väärin... Tämä ei tietty tunnu minusta kivalta ja se vaikuttaa myös sitten siihen miten Stellan kanssa ohjaan. Itse maksikoiran ohjaaminen ei tunnu vaikealta tai epäselvältä, koska mielestäni olen itse kehittynyt ohjaajana paljon vuodessa ja olen oppinut ymmärtämään katsomallakin aika hyvin miten eri tavalla maksikoiraa olisi hyvä ohjata verrattuna vaikka minikoiraan. Oma motivaatio Sulon kanssa kisaamiseen kärsii siis juuri sen takia, etten itse oikein viihdy radalla kun musta tuntuu ettei se ole ollenkaan hanskassa edes perusasioiden suhteen. Meillä ei ole Sulon kanssa mitään tulostavotteita, mutta omana toiveena ja tavoitteena olisi saada Sulo ymmärtämään paremmin ponnistuspaikkoja, ohjaukseen tulemista, radan lukemista ja muutenkin se että meidän yhteistyö olisi sujuvampaa. Tätä lähdetään siis harjoittelemaan, mutta toistaiseksi meidän kisaaminen virallisissa kisoissa oli kyllä tässä.


Kuva: Suvi Reini
Radoilla tapahtui tänään vaikka mitä, mutta lyhyesti virsi kaunis: HYL, NOLLA ja HYL. Ensimmäisellä radalla Sulo syöksyi jostain kumman syystä keppien ohi ja meni haukkumaan ratatyöntekijää ja sen jälkeen tajusin itse että olin suunnitellut loppuradan aivan väärin, joten oikaisimme maaliin. Toinen rata meni säätämiseksi vaikean keppikulman ja semi-puomiputki-erottelun takia, mutta me selvitettiin kaikki mutkat ja päästiin nollana maaliin :) Kolmannella radalla sitten hyllytettiin heti toiselle esteelle kun Sulo ei tullut ohjaukseen ja nappasi hypyn väärää kautta. Sen jälkeen se tuli läpi myös vastakäännöksestä ja lähti aivan väärään suuntaan ottamatta kuitenkaan yhtään estettä matkalta. Kaarrokset paukkuivat siis tuon hyllykohdan jälkeen, mutta loppurata oli muuten puhdas hyvillä kontakteilla.


Kuva: Suvi Reini

Hyllyradat jäävät omaan treeniarkistooni, mutta nollaradan löydät tästä alta.
Sulo siis 0-tulos 2.sija ja ensimmäinen LUVA <3
Iloinen olen että onnistuttiin edes yhdellä radalla, mutta vieläkin iloisempi olen siitä että nämä kisat opettivat minua näkemään entistä paremmin missä mennään ja mitä juttuja tarkalleen pitää alkaa työstämään, jotta homma saadaan "skulaamaan". Sulo on hieno koira ja voi jumpe kun sen olisi osannut opettaa alusta asti lukemaan ohjauksia, mutta nyt mennään näillä eväillä ja haastan nyt itseni korjaamaan ne omat virheeni. Pisteet silti sille että tämä koira ei vielä kauan aikaakaan sitten mennyt mun kanssa samaa rataa vaan sinkoili ihan omille teilleen koko ajan. ;)


Tämäkin tuloslista kertoo sen ettei radat todellakaan olleet helpoimmasta päästä...

2 kommenttia:

  1. Moikka! Sain Sulosta pari kuvaa sunnuntaina, löytyy täältä: http://suvireini.kuvat.fi/kuvat/Tapahtumat/Agility/Agility-Team+Turku+13.10.2013/ :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Lisäsin ne tähän postaukseenkin :) Kiitos tosi paljon! :)

      Poista

Jos haluat kommentoida tätä kirjoitusta, ole hyvä ja raapusta ajatuksesi alla olevaan ruutuun. :)