lauantai 16. elokuuta 2014

Raision Elonäyttely 16.8.2014

Isä ja tytär -tapaaminen ;)
Nyt on sitten vuoden viimeinenkin näyttely takanapäin ja Stella piti näemmä "punaisen linjan" koko vuoden läpi, vaikka turkkikin ehti viime näyttelyn jälkeen pudota. Olimme siis tänään tuossa kulman takana Raision Elonäyttelyssä, vaikka kotiinhan siinä olisi pitänyt jäädä potemaan flunssaa. Näyttelyistä kun rahoja ei saa millään takaisin, niin päätin kuitenkin raahautua paikalle ja eipä ollutkaan ihan turha reissu, nimittäin Stella tapasi ensimmäistä kertaa isänsä Hiskin :) Kehästä Stella sai sileän ERI:n, mutta meidän näyttelyvuosi on sujunut niin hienosti etten oikeastaan edes voinut olla millään tapaa pettynyt. En odottanutkaan Stellan pärjäävän enää kilpailuluokassa turkittomuudensa takia, mutta ainahan sitä voi käydä kokeilemassa onneaan kun ilmoittautumismaksukin on jo maksettu :)

Näyttelypaikalla saamarin ampparit kiusasivat meitä taukoamatta ja kehään astuessamme meissä pörräsi ainakin kolme ampiaista samaan aikaan. Siinä meinasi kyllä loppua huumorintaju! Siis mistä lähtien ampiaiset ovat kiinnostuneet broilerin sydämestä? :D Eikä tässä vielä kaikki, kun meidän vuoromme tuli, alkoikin sataa ihan kunnolla.... "Jippii". No tästä kaikesta huolimatta Stella esiintyi niin erinomaisen hienosti ja etenkin pöytäesiintyminen oli oikein onnistunut. Irkku-tuomari Simon Rooney oli jakanut uroksille ilmeisesti pelkkää ERIä, mutta narttujen kohdalla arkuudesta ja esiintymättömyydestä antoi helposti EH:ta. Kahden vuoden takainen pöytäkammo, joka sai alkunsa tässä samaisessa näyttelyssä oli tipotiessään! Häntäkin pysyi ryhmässä hyvin alhaalla, vaikka viime näyttelyssä se vähän pääsi nousemaan. En voi siis olla kuin tyytyväinen Stellan esiintymiseen tänään :) Stellan kanssa on nykyisin muutenkin niin mukavaa käydä näyttelyissä pyörähtämässä, kun vaikka taukoa olisi edellisestä kerrasta ja vaikka emme mitenkään enää tätä touhua harjoittele näyttelyiden ulkopuolella, se hoitaa homman kotiin <3


Mitä isä edellä, sitä tytär perässä. Molemmille ERI tämän päivän saldona :)

Tässä vielä Stellan kiva arvostelu:
Well presented dog. Good teeth, nose and lips. Typical head with good eyes and ears. Good length of neck. Good shoulder placement and depth of chest. Good topline. Good coat. Movement: going good, coming good. / Simon Rooney, Irlanti

Tulos: AVO-ERI

 
Arvostelu suomeksi:
Hyvin esitetty koira. Hyvät hampaat sekä kuono ja huulet. Tyypillinen pää, silmät ja korvat. Hyvän mittainen kaula. Hyvä asentoiset olkaluut ja hyvä rinnan syvyys. Hyvä ylälinja. Hyvä turkki. Liikkuu hyvin edestä ja takaa.


Stella on muuten selkeästi perinyt isältään tuon pomppimisen jalon taidon. Hiski näytti meille oman tyylinäytteensä näyttelypaikalla. Muutenkin löysin heistä paljon samaa. Rakenteellisesti rintakehä ja luuston voimakkuus tulee Hiskiltä, samoin myös tuo terhakkuus luonteeseen :) Olipa kiva tavata Hiski ja omistajansa Tiina ensimmäistä kertaa livenä :)

Nyt Stella jatkaa agilitytaukoaan vielä ainakin ensi viikon ajan. Stellaltahan löytyi pari viikkoa sitten osteopaatilla (3.8) puomin putoamisen seurauksena vasemmalta puolelta SI-nivelen lukko ja muutenkin koko koira oli täysin jumissa etenkin vasemmalta puolelta. Siksi olemme olleet viimeiset viikot aika kevyellä liikunnalla ja nyt vasta vähitellen palaamme normaalien lenkkien pariin. 

Stella karvanlähdön aikaan, onneksi pahin vaihe on takanapäin ja uusi turkki alkaa kasvaa :)
 
Kun tukkaa vielä oli ;)
Ainiin kerrotakoon vielä, että meidän naapuri ja kummipoika-Riski, muutti tänään naapuristamme Littoisiin. Tässä reilu viikko sitten otettu kuva tuosta ihanasta pennelistä ja Stellasta, joista ovat tulleet oikein hyvät leikkikaverit. Stellahan ei pennuista yleensä välitä, mutta tämä on kiva. Harmi kun poju on merle, joten heistä ei voi ikinä tulla "sen enempää" ;)

Riski 4kk ja Stella melkein 3v.

4 kommenttia:

 1. Kiva postaus ja hauska viimeinen kommentti :) Stella on niin nätskä!! Kivan näköinen myös Stella iskä, näen paljon Stellaa hänessä :)

  VastaaPoista
 2. Hei,
  Minkä verran lenkkeilette yleensä? Onko eroa niinä päivinä kun reenaatte agilityä?
  T: Petra

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me lenkkeillään keskimäärin päivässä noin 5km. Joinain päivinä voi lenkit jäädä todella minimiin ja joskus tulee liikuttua enemmän. Jos treenataan agilitya niin silloin yleensä ei jäähdyttely- ja lämmittely- sekä palauttelulenkkien lisäksi tule tehtyä ainakaan mitään hirmu pitkää lenkkiä, koska noistakin kertyy yhteensä jo aika pitkä matka :)

   Poista

Jos haluat kommentoida tätä kirjoitusta, ole hyvä ja raapusta ajatuksesi alla olevaan ruutuun. :)