keskiviikko 6. heinäkuuta 2016

MM-karsinnat 2016 - Stellalle maajoukkuepaikka PM-kisoihin Norjaan!


Kuva: Sirpa Saari
Viime viikonloppuna osallistuttiin Stellan kanssa uramme toisiin MM-karsintoihin. Tulokset ovat olleet kasassa peräti neljänä vuotena, mutta osallistuminen on ollut vähäistä monenlaisista syistä. Ensimmäisenä vuotena koin, ettemme ole vielä valmiita niin isoihin kisoihin. Toisena vuotena lähdimme Rovaniemelle asti, jossa omat kisahermot pettivät pahimman kerran ja liukkaat putket olivat alkua alamäelle. Viime kaudella osallistuminen oli pakko perua; kunto ei riittänyt ja Stella keräsi hypyille, koska lähdettiin liian nopeasti kisaamaan. Tänä vuonna fiilis oli mitä parhain, Stella oli nostanut kuluneen kauden aikana mukavasti kuntoa ja itseluottamus oli kohdillaan. Lähdimme tavoittelemaan paikkaa karsintojen toiselle päivälle, jonne pääsisivät 44 parasta koirakkoa ensimmäisen päivän perusteella. Riemu repesi ensimmäisen hyppyradan päätteeksi, kun saatiin heti onnistuminen alle ja lippu toiselle päivälle! Agilityradalta seurasi jatkoa ja radalta myös hieno sijoitus 4./121! Toisen radan jälkeen pääsimme kotiin lepäämään ja lataamaan akkuja seuraavalle päivälle.

Viikonlopun onnennumero!
Toisena päivänä oli erittäin rento, mutta väsynyt fiilis. Ensimmäinen päivä oli ollut rankka, koska starttasimme loppupäästä ja radan mielessä pitäminen ja omaan tekemiseen keskittyminen vei voimia. Koskaan ei voinut tietää miten nopeasti kisa etenisi ja paljonko hylättyjä tuloksia tulisi. Toisena päivänä starttasimme päivän ensimmäiselle radalle sijalta 11./44. Olimme siis jo ylittäneet moninkertaisesti oman tavoitteemme, joten erittäin hyvin fiiliksin sain suunnata Stellan kanssa radalle. Kaikki mitä päivä toisi tullessaan olisi pelkkää plussaa! 

Kuva: Sirpa Saari
Kuva: Sirpa Saari
Toisen päivän ensimmäiseltä radalta tehtiin myös onnistunut suoritus, joskin huomasin, ettei Stella ollut ihan vielä palautunut edeltävän päivän rasituksesta. Tästä huolimatta olin todella tyytyväinen rataan ja se nosti meitä yhteistuloksissa sijalle 9./44! Seuraavalla radalla ei sitten käyty kuin kääntymässä. Heti alussa itseltäni huono ohjaus kepeille eikä Stella ehtinyt liian voimakkaan liikehäiriön takia hahmottamaan keppien suuntaa vaan lähti hakemaan pituuden keppejä. Lähdin pois radalta samantien säästääkseni Stellan voimia finaaliradalle. Sijoitus yhteistuloksissa putosi sijalle 12./44. Finaaliradalle lähdettäessä ajattelin, että nyt mennään tekemään agilitya asenteella "kaikki tai ei mitään". Meidän suoritus riittäisi juuri siihen mihin se riittää ja olen joka tapauksessa hyvin tyytyväinen meidän karsintaviikonloppuun! Stella on mennyt juuri niin hyvin kuin ole ohjannut <3 No kuinkas sitten kävikään... me tehtiin meidän uran parasta agilitya ja onnistuttiin tekemään meidän tasolle ihan mieletön rata! Radan jälkeen meille tultiin ensin sanomaan, että nousimme yhteistuloksissa sijalle 7 ja piti jäädä odottamaan lopullisia tuloksia, koska PM-edustuspaikka oli edelleen mahdollinen. 10 parhaiten sijoittunutta pääsisivät pohjoismaiden mestaruuskisoihin Norjaan elokuussa ja vielä piti jännittää muutaman koirakon verran miten käy. Radan  päätyttyä sain puhelimeeni kuvan katsomosta, joka näkyy alla; Stella lopullisissa yhteistuloksissa sijalla 10.!

Yhteistulokset viimeisen radan jälkeen, Stella sijalla 10!
En voinut uskoa tätä todeksi ja minua piti vakuutella siitä, etten nähnyt unta. Stellan pisteet viikonlopun jälkeen 55,9, 4/5 radalta kerättynä, joka on meiltä todella hieno saavutus! Koira, jonka kanssa tehtiin kisaamisen pariin paluu pitkän tauon ja lähes olemattoman viime kauden jälkeen joulukuussa 2015 ja joka vielä vuosi sitten liikkui siten, etten uskonut siitä enää agilitykoiraa tulevan, ylsi Suomen maajoukkueeseen pohjoismaiden mestaruuskisoihin! Olemme kaiketi oiva esimerkki siitä, että koskaan ei saa luovuttaa tai haudata unelmiaan. Kun keskittyy olennaiseen ja harrastaa harrastamisen vuoksi, eikä menestyksen vuoksi, voi saavuttaa enemmän kuin voisi koskaan kuvitella.

Palkintojenjako
Suomen maajoukkueen mini-, medi- ja maksikoirakot vuonna 2016

Hymy ja itku oli herkässä <3
Mini 10.sija/ Maajoukkuekarsinnat 2016
Tässä vielä meidän viikonlopun onnistumisen hetket <3 Kiitos kaikille viikonloppuna mukana olleille, avustajille, ratojen kuvaajille ja onnittelijoille! Teidän tuki on ollut mielettömän tärkeässä osassa viikonloppua.  


Nyt suunnataan ajatukset kohti seuraavia haasteita. Puolentoista viikon päästä luvassa maajoukkueleiri Vantaalla, jonka jälkeen luvassa muutama viimeistelytreeni ennen matkaa Norjaan PM-kisoihin! Stellan kanssa ollaan mukana yksilökisassa, joka pitää sisällään kolme rataa ja joiden yhteistulosta katsotaan. Eniten tuossa matkassa jännittää lentäminen koiran kanssa ja kaikki muut oheistapahtumat. Tehdään Norjassakin parhaamme ja lähdemme ensisijaisesti hakemaan kokemusta vähän isommista arvokisoista :) Stella kävi maanantaina osteopaatin huollossa, joten ollaan nyt tämä kuluva viikko levossa ja palautellaan rankan kuukauden rasituksesta. Mitä ikinä sun unelmat onkaan 
et saavuta niitä unessa koskaan
Ota ittees niskast kii
Kelaa mitä haluut ja tee lista siit
Ja sit elät sitä aamusta iltaan ja kun yöllä oot saanut taas virtaa
Teet taas kaikkes sen eteen ja vaikka välillä vaikeeks se menee
Heittäydy täysii mitä ikinä teetkin <3

(Kipinän hetki, Robin ft. Elastinen)

2 kommenttia:

  1. :))) <3 vitsi miten jännää! Ja toi vika rata varsinki oli niin hieno ^_^

    VastaaPoista
  2. Niiiiiin hienosti. Lämpimät onnittelut. Nyt hyvät palauttelut ja ilolla seuraaviin haasteisiin. Pidämme peukkua.

    VastaaPoista

Jos haluat kommentoida tätä kirjoitusta, ole hyvä ja raapusta ajatuksesi alla olevaan ruutuun. :)