lauantai 30. joulukuuta 2017

Vuosi 2017 - ja katsaus alkavan vuoden suunnitelmiin

Vuosi 2017 <3
Vuosi 2017 alkaa olemaan lopuillaan, joten on aika tarkastella kulunutta vuotta, muistella sen tuomia parhaita hetkiä ja fiilistellä <3 Kuka olisi uskonut, että tästä vuodesta tulisi näin ikimuistoinen? En minä ainakaan. Vuosi parani agilityrintamalla loppua kohden ja se toi mukanaan paljon uusia kokemuksia, uusia ystäviä ja vaikka kaikki ei mennyt aina radoilla nappiin, vuosi piti sisällään enimmäkseen ilonkyyneleitä. 

Ilo olla ja tehdä aksaa yhdessä!<3
Stella kisasi tänä vuonna 45 starttia, poislukien kaikki arvokisat, eo-karsinnat ja epäviralliset kisat. Näistä agilitynollia oli 22 kpl ja hyppynollia 10 kpl, eli yhteensä 32 nollatulosta. Nollavoittoja kertyi vuoden aikana 11 kpl ja 2.sijoja 8 kpl. Rimavitosia kertyi 5kpl ja hyllytettyjä ratoja 6 kpl. Näiden normaalien kisaratojen koko vuoden nollaprosentti siis 71,11%! Lisäksi Stella juoksi vielä yhden nollaradan ilman minua ja aivan kylmiltään ilman minkäänlaista yhteistreeniä Esa Lehdistön kanssa. Tilastomatikasta innostuneena laskeskelin vielä vähän lisää... Eo-karsintojen, mm-karsintojen, sm-kisojen ja epävirallisten arvokisojen nollaprosentti erikseen laskettuna on 63,64% (mukaan lukien joukkueradat). Jos lasketaan normaalit kisat ja arvokisat yhteensä, olemme startanneet Stellan kanssa tämän vuoden aikana kaiken kaikkiaan 67 kertaa. Kokonaisuudessaan vuoden nollaprosenttimme on 68,7%

Ensimmäisen puolen vuoden aikana Stella pääsi pahasti lihoamaan, joka vaikutti selkeästi vauhtiin myös agilityssa. Kevätkauden agility(nolla)ratojen etenemien keskiarvo oli vaivaiset 4,3 m/s. Laihdutusprojektin käynnistyttyä heinäkuussa Stellan meno alkoi paranemaan ja syyskauden keskiarvo olikin selvästi parempi - 4,58 m/s! Stella on laihtunut viimeisen puolen vuoden aikana yhteensä 1,6kg! Lähtöpaino oli hurjat 7,6kg ja nyt neiti painaa kovan työn ja maltin tuloksena sopivat 6,0kg. Emme olisi pystyneet tähän ilman Arppaa, joka MM-karsinnoissa herätti minut tajuamaan, että nyt ollaan pahasti ajauduttu sivuraiteille. En ollut tarpeeksi tarkkaan punninnut Stellan ruokaa ja lisäksi se sai kaikenlaista ylimääräistä, johon en puuttunut tarpeeksi. :( Onneksi nyt ollaan saatu paino kuriin!

Kiitos Arppa! Ensi vuonna mennään kovempaa!
On ollut ihanaa viettää lähestulkoon ehjä kausi alkuvuoden sairauslomaa lukuunottamatta, johtuen Stellan lenkillä sattuneesta lihasvenähdyksestä. Mutta siitä onneksi selvittiin melko helpolla ja myös tuo mainitsemani ylipaino-ongelma selätettiin... toivonmukaan lopullisesti. Stella on pysynyt muuten koko kauden hyvässä kunnossa, kiitos meidän huoltojoukkojen. <3 Tänä vuonna olemme myös saaneet viettää aikaa mahtavien tyyppien seurassa, ehkä enemmän kuin minään vuotena aikaisemmin. Ollaan myös saatu uusia ystäviä, joista ensimmäisenä tulee mieleen Sanna ja Loru, joiden kanssa ehdittiin reissaamaan Ruotsiin ja Pietarsaareen. Näiden reissujen muisteleminen saa aina hymyn huulille... 

Tämä vuosi on tuonut uusia ystäviä <3 
Tämä vuosi on tehnyt myös tietyistä harrastuskavereista läheisempiä <3
Koska tulokset ja saavutukset kuuluvat lajiin niin käydäänpä läpi miten me tänä vuonna menestyttiin Stellan kanssa... Tammikuun EO-karsinnoissa sijoituimme yhteistuloksissa 13.sijalle. Helmikuun EO-karsinnoista yhteistuloksissa ylsimme yhteistuloksissa 10.sijalle ja saimme menolipun MM-karsintoihin. Halli-SM -kisoissa yksilökisa meni aivan penkin alle, joten ei siitä sen enempää. Joukkuekisassa tuli yllättäviä kieltoja esteiltä, mutta joukkuetoverit pelastivat onneksi tilanteen ja ATT:n minit voittivat Halli-SM-PRONSSIA!

ATT:n minijoukkueelle Halli-SM-PRONSSIA 2017!
SM-kisoissa joukkuekisoissa menestys sai jatkoa ja ankkuroimme Stellan kanssa kovassa paikassa joukkueelle sujuvan nollaradan. Joukkueen suoritus toi ATT:n mineille SM-KULTAA! Tätä on vieläkin vaikea käsittää todeksi. Yksilökisassa ei sen sijaan onnistumisia meille tällä kertaa tullut, mutta se ei kuitenkaan vähentänyt iloa joukkuekisan voitosta.

SM-kultaa 2017!!
Kuva: Jukka Pätynen (julkaistu kuvaajan luvalla)
Maajoukkuekarsinnoissa Stellan ylipaino ja oma flunssa näkyi selvästi. Meno tuntui tahmealta, mutta siitä huolimatta taituroitiin 4/5 nollaa ja yhteistuloksissa sijoituimme 13.sijalle. Loppukesästä osallistuttiin kolmannen kerran piirinmestaruuskisoihin, joissa jatkettiin samalla teemalla: joukkuekisassa onnistuttiin ja yksilökisassa otettiin rima alas, kuten SM-yksilökisassa. Yksilökisan lopullinen sijoitus oli neljäs. Joukkueessa kaikki neljä koirakkoa tekivät nollatuloksen, joten ATT:n minit voittivat myös Varsinais-Suomen piirinmestaruus joukkueKULTAA! 

MM-karsintojen 13.sija 2017 Kuva: Jukka Pätynen (julkaistu kuvaajan luvalla)

Piirinmestaruus joukkue-kultaa 2017!
Alkusyksystä alkoi onni kääntymään myös yksilökisoissa. Voitimme Stellan kanssa ATT:n seuramestaruuden miniluokassa, jonka lisäksi voitimme myös miniluokan shelttimestaruustittelin! Kisakauden päätimme Pietarsaaren EO-karsintojen 3.sijaan yhteistuloksissa ja saimme samalla myös lipun vuoden 2018 maajoukkuekarsintoihin. Uskomatonta!

Seuramestarit 2017! Kuva: Rita Larjava
Shelttien rotumestarit mini- ja mediluokassa: Stella ja Loru!
EO-karsintojen 3.sija
Kylläpä tässä riittää muisteltavaa <3 Huh huh. Olen niin sanoin kuvailemattoman kiitollinen tästä vuodesta ja ennen kaikkea siitä, että ollaan saatu harrastaa yhdessä ja kisata näinkin paljon Stellan kanssa. Kiitos valmentajat Elina Jänesniemi ja Esa Lehdistö. Kiitos luottofyssarit Tanja Kotti ja Leena Piira! Kiitos kaikki rakkaat ystävät ja perheenjäsenet, jotka olette tsempanneet ja tukeneet meitä sekä kuvanneet meidän ratoja <3 Tässä vielä videokooste meidän tämän vuoden suosikkiradoista.

 

Raichun vuosi on sen sijaan pitänyt sisällään paljon leikkimistä ja temppujen opettelua ja viime kuukausina myös agilityn perustaitojen harjoittelua, hyppytekniikkaa ja juoksareiden alkeita. Toivottavasti ensi vuoden aikana päästään kunnolla Raichunkin kanssa agilityn makuun. Kovasti Raichu ainakin pitää kaikesta mitä sen kanssa touhutaan ja meillä on ollut superhauskaa tähän asti!

Mitäs treenataan? T. Raichu
Keväälle 2018 Raichulle on suunniteltuna:

- Hyppytekniikkavalmennusta (Anu Rikkilä)
- Taito- ja tekniikkavalmennusta ATT:llä (Rita Larjava ja Laura Virtanen)
- Juoksupuomin alkeiskurssi (Anne Lenz)
- Taiturit 2018 -viikonloppuja (Elina Jänesniemi ja Reetta Pirttikoski)

Eli aikamoista settiä, mutta eiköhän näiden avulla päästä eteenpäin! Tavoitteena olisi ensi vuonna käydä kokeilemassa epiksissä starttiluokkia. Virallisten kisojen korkkausta olen alustavasti toiveikkaana suunnitellut vuodelle 2019. Katsotaan treeni kerrallaan miten edistytään ja mennään sen mukaan. Kiire ei edelleenkään ole Raichun kanssa minnekään, mutta ajatus on toki edetä sopivaan tahtiin koko ajan hauskaa pitäen pilke silmäkulmassa <3 Raichu on sellainen hymypoika, joka on kaiken aikaa hyvällä tuulella ja siksi sen kanssa on niin kiva aina tehdä yhdessä asioita.

Mitäs seuraavaksi treenataan? T.Stella
Stella on viimeisen kuukauden ajan keräillyt voimia tulevaa vuotta varten. Stellan kevääseen kuuluu pääasiassa Elinan ja Esan valmennuksessa jatkaminen sekä kyläkisoissa maltilliseen tahtiin kisaaminen ja arvokisoihin valmistautuminen. Ennen kaikkea toivon, että Stella pysyy yhtä hyvässä fyysisessä kunnosa kuin nyt ja että saadaan vielä peruskuntoa kevään mittaan nostettua. Tulostavoitteita en aseta tulevalle vuodelle, kuten en aiemminkaan ole asettanut. Meille arvokkainta on ehjän kauden saaminen, terveys harrastaa ja osallistumisoikeus kisoihin. Toivon mukaan pääsemme myös ensi vuonna lähtemään myös ulkomaan kisareissulle...

Stella on välillä kotikisoissa sellainen pieni palkintorohmu <3
Ja jos kahden kuvan avulla voi vielä näyttää mitä kuluneen vuoden aikana on tapahtunut... 

Marraskuu 2016

Syyskuu 2017
Raichusta on kasvanut kuluneen vuoden aikana mitä komein ja kivaluonteisin uros! Sitä voisi kehua loputtomiin sen iloisuudesta. Omaa silmää tuo miellyttää myös kovin ja kokonsa puolesta (n.39,5cm) sopii myös täydellisesti agilityyn harrastuskaveriksi. Komeudesta puheenollen, palautellaanpa mieleen sekin, että Raichu kävi tämän vuoden aikana menestyksekkäästi kahdessa pentunäyttelyssä, 1x ROP-pentu ja 1x VSP-pentu. Virallisiin näyttelyihin osallistutaan mahdollisesti ensi vuoden aikana Raichun kanssa. Lisäksi kerrottakoon, että meidän kaikkien iloksi myös Raichun sisaruksia on luustokuvattu tämän loppuvuoden aikana terveiksi, joten tulevaisuuden jalostuskäyttö näyttää edelleen hyvin lupaavalta, jos vain sopivia narttuja sattuu kohdalle. 

Raichu <3 
Itse alan alkuvuodesta valmentamaan ATT:n valmennusryhmää yhdessä Petra Malinin kanssa. Innolla odotan mitä kaikkea saamme yhdessä aikaan meidän potentiaalisten valmennettavien kanssa. On hienoa päästä auttamaan tämän lajin parissa myös muita. Edessä siis uusi vuosi ja uudet kujeet ja on aika toivottaa kaikille lukijoille...

Onnea, menestystä ja terveyttä vuodelle 2018!

"Stop doubting yourself,
work hard and make it happen."


Stella SM-joukkueradalla 2017. Kuva: Rita Larjava

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos haluat kommentoida tätä kirjoitusta, ole hyvä ja raapusta ajatuksesi alla olevaan ruutuun. :)