perjantai 13. tammikuuta 2012

Stella 15 viikkoa ja Sulon agiliitoa


Paino: 3,0kg Säkäkorkeus: 26cm
Stella-neiti on siis tänään jo huimat 15 viikkoa ja kuten joka perjantai, aloitan blogipäivitykseni kertomalla hieman Stellan kuulumisia. Olen väkisinkin keskittynyt blogissani Stellaan, mutta tästä hetkestä eteenpäin aion aktiivisemmin kertoa Sulon toilailuista :)

Kotimittauksen ja -punnituksen jälkeen Stella painaa nyt siis tasan 3 kiloa ja säkäkorkeus on siinä 26cm hujakoilla. Ruoka-annoksen koko on selkeästi vaikuttanut painon nopeampaan kasvuun, sillä vielä yhtenäkään viikkona ei Stella ole saanut noin paljon painoa viikon aikana!

Honkkeli-ikä on täällä!

Olemme nyt siis olleet vajaan viikon verran kotona Turussa. Heti alkuviikosta päätin alkaa kunnolla opettamaan Stellaa sisäsiistiksi ja niimpä olenkin  pessyt huolellisesti koko asuntoni lattiat ja tehnyt sisälle ainoastaan yhden sanomalehti-pissapaikan ulko-oven eteen. Tämän jälkeen olen miltei joka välissä rampannut pihalla ja mielestäni Stella alkaa jo ymmärtämään jutun ytimen ;)

Tässä todistusaineistoa Stellan sisäsiisteysharjoittelusta ;)

Sää on ollut ulkona vaihtelevaa; milloin on loskakeliä, vesisadetta, kovaa pakkasta ja aurinkoa, mutta sisällä dynamiikka on pysynyt samana kuin viime vuonna. Sulo ja Stella tulevat edelleenkin todella hyvin toimeen: ne leikkivät yhdessä, nukkuvat yhdessä ja syövät yhdessä riitelemättä:)

Kuva napattu kesken painin, huom: Sulon ilme :D
Stellalla ei ole vielä alkanut vaihtua naskalihampaat kunnon hampaiksi, mutta tilannetta tarkkaillaan... Ikenet kuitenkin kutisevat selvästi, sillä päivittäin pitää pureskella jotakin. Meiltä alkaa nuo pureskeltavatkin loppua vähitellen, joten täytyisi poiketa taas Mustissa ja Mirrissä hakemassa lisää :)

Puruluutkin maistuvat entiseen malliin...
Tänään Turussa on suht lämmin, mutta luminen sää. Sen kunniaksi yritin saada jonkinlaista yhteiskuvaa aikaiseksi. Se oli kuitenkin yllättävän haastavaa ilman avustajaa... Huomenna ehkäpä uusi yritys, mutta tälläsen kuvan sain napattua...


Viime maanantaina Sulon agilityn alkeisjatkokurssi alkoi nopeiden käännösten harjoittelun merkeissä. Sulo oli aika pro vaikka käännökset eivät ole todellakaan vielä sitä luokkaa kuin mihin tähtäämme :) Harjoittelimme nimenomaan poispäin-käännöstä molemmilta puolilta ja tuntui kivalta saada onnistumisia, me kun emme ole koskaan tätä ennen kunnolla harjoitelleet käännöksiä...joten jo oli aikakin :D Harjoittelimme pääasiassa kääntymistä pelkän aidan kanssa, mutta myös hypyltä putkelle menoa ja hypyltä pujottelulle menoa poispäin-käännöksen merkeissä. Kepit Sulo haki pääasiassa aina oikein, mutta muutama kämmi tuli siltä puolelta kun piti ns. kiertää ensimmäinen keppi. Hienoa pujottelua, siitä annan arvoa koiralle sekä itselleni :) Tämän lisäksi otimme pitkästä aikaa hypyn kautta pussin ja lopuksi otin selvää meneekö Sulo ATT:n renkaan sen jälkeen kun olemme sen Porissa harjoitelleet kuntoon: tuloksena: KYLLÄ MENEE!! Pienellä epävarmuudella Sulo hyppäsi maxi-renkaan ja siitä tuli iso palkka ja onnen kiljahdukset. Seuraavat treenit kahden viikon päästä ja silloin sitten koitetaan jos saatais harjoitella myös tuohon renkaaseen hyppyvarmuutta :)

Komea rakas Suloni<3
Sulo on muutenkin ollut ihan huippu isoveli Stellalle. Se on kyllä ollut huomattavasti väsyneempi, johtuen tietysti siitä, että pikku systeri hyppii koko ajan päälle tai vetää hännästä tai muuten vaan estää Suloa nukkumasta kauneusunia. :D Sulo on kuitenkin kestänyt Stellan pentuhepulit hienosti eikä ole ärähtänyt kertaakaan Stellalle. :)

Väsähtänyt pennunvahti
Kävin myös pitkästä aikaa Sulon kanssa tokoilemassa Kupittaalla. Olimme ihan itseksemme tuolla lumisateessa verestämässä tokoliikkeitä. Olisi niin hienoa saada liikkeet kisakuntoon että päästäis muutamaan kokeeseen nyt keväällä. Se jää nähtäväksi uskallanko ilmoittaa Sulon... minä kun jännitän noita tokokokeita kuollakseni :D Hullua touhua....

Tänään treenasimme ruutua, perusnoutoa, kauko-käskyjä ja jääviä. Ruutu meni ihan kivasti, keskemmälle ruutua voisia ajautua, mutta nyt pysähdys on selkeästi parantunut. Noudot otin mukaan treenirepertuaariin ihan siksi että olis jotain kivaa ja helppoa välillä meille molemmille. En jaksanut raahata hyppyestettä mukanani, joten otimme molemmat perusnoudot ja vaikka molemmat kapulat olivat sekä lumessa että pirun kylmiä, Sulo toi kun toikin myös metallikapulan epäröimättä perusasentoon. Kauko-käskyissä käytin takapalkkaa ja vaihdot oli kyllä tosi upeat. Tässä liikkeessä pitäisi vain treenata matkaa sekä häivyttää takapalkka. Jäävät on ihan kelpo-hyvässä kunnossa. Niistä ei tuon parempia saa näin laahavalle koiralle kuin Sulo. Olen nyt päättänyt treenata Sulon kanssa 2 kertaa viikossa. En ole vielä saanut Sulolle treeniryhmää Turusta joten itseksemme joudumme toistaiseksi treenailemaan. Toivottavasti saisimme kuitenkin tokoseuraa paikallisilta ystäviltä edes silloin tällöin.

Hauska juttu sattui kun tulimme tuolta myräkästä Sulon kanssa sisälle: Laitoin tokokamppeita kuivumaan ja yhtäkkiä huomasin puukapulan kadonneen... Hetkeä myöhemmin huomasin Stellan kantavan minun keskikokoista puukapulaani innoissaan ympäri olohuonetta! Olisi varmaan järsinyt sen palasiksi, jos en olisi ottanut sitä pois, mutta hyvä tietää että meillä on jo kapulanpito hallussa ja että se on näköjään kivaakin! :D Sulon kanssa oli vaikeuksia saada edes kapula suuhun kun sen kanssa aloitin nouto-harjoittelua! Stellan kanssa voi tosin tulla pienoinen pureskeluongelma, joten hänenkin kanssa on sitten aluksi tehtävä pitotreeniä...

Tuleva tokokoira :)
Mainittakoon vielä loppukevennyksenä että yhtenä päivänä Stella tekin ensimmäisen hyppynoutonsa Sulon ollessa makuu-asennossa: Heitin lelun Sulon yli, Stella pinkaisi perään, hyppäsi yli Sulon otti lelun suuhun ja palautti sen minulle Sulon yli hypäten :D No johan on vitsit meikäläisellä, mutta tosi on... :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos haluat kommentoida tätä kirjoitusta, ole hyvä ja raapusta ajatuksesi alla olevaan ruutuun. :)