sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Stellan eka trimmaus-sessio


Kuva: Sirpa Saari

Stella kävi tänään Sirpa Saaren luona trimmattavana ja minä pääsin tutustumaan kunnolla sheltti-turkin trimmaamisen saloihin. Hyvin meni oppi perille vaikka ensin olinkin ihan kädetön niiden ohennussaksien kanssa. Onneksi mulla oli hyvä opettaja ja hienoja koiria trimmattavana. Pääsin m.m. harjoittelemaan Sirpan vanhemmalla sheltillä, Mirolla. Sirpan nuorempi sheltti, Maya, tykkäsi kovasti Stellasta ja niilläpä olikin oikein hauskaa yhdessä takapihalla juostessaan.Stellan korvat ENNEN                                                                  Stellan korvat JÄLKEEN

Kuvasta näkee että korvat ovat aika erinäköiset korvien siistimisen jälkeen. Korvien lisäksi Stellalta trimmattiin myös tassukarvat ja pääsi siinä myös koko turkki kunnon harjaukseen. Korvien takaa löytyi myös pari takkua, mutta nekin saatiin onneksi pois. Nyt vielä kun nuo Stellan hampaat vaihtuisivat niin saisin ottaa nuo maitoliimat pois sen korvista ja pääsisi trimmaamaan noi korvat kunnon näyttelykuntoon (nyt ei voinut trimmata ihan loppuun asti, jotta karvoja riittää liimailuun). Stella antoi namien avulla ihan reippaasti olla trimmattavana, vaikka loppua kohden oli kiinnostus enempi Sirpan kissoissa.

Kuva: Sirpa Saari
Stella pääsi siis tutustumaan kissoihin, joita Sirpalla riitti viisin kappalein. Tosin vain neljä niistä näyttäytyi ja Stella taisi leikkiä vain yhden kanssa. Kolmen kanssa kuitenkin haisteltiin kiltisti ja luotiin kissa-koira suhdetta ;) Aluksi Stellaa tietenkin ihmetytti nuo "erikoisen näköiset koirat", mutta aika pian Stella löysi niiden kanssa yhteisen sävelen.


Sinisten touhuamista.
Kuvat:Sirpa Saari
Siniset shelttimme viihtyivät tosi hyvin yhdessä ja lumessa oli kiva juoksennella ja jahdata lumipalloja. Tulipa myös todettua että Stellassa ja Mayassa on aika paljon samaa näköä. Tytöt ovatkin kaukaista sukua: Stellan (Shetwood Dazzling Ladyn) äidin isä on Mayan (Amarantes Y.S.L. Parisiennen) äidin veli eli Moorwood Caribbean Blue Lover.

Kuvat: Sirpa Saari
Stellan kanssa sujui myös ensi kertaa loistavasti bussissa: ei edes kuolannut vaikka bussi ei koko aikaa ajanut suoraan. Tämä tarkoittaa siis sitä ettei Stella kokenut bussissa oloa enää yhtä stressaavaksi kuin ennen :) Pidin myös Stellaa hieman eri tavalla: jalkatilassa ja annoin nameja kun istui nätisti. Bussiin meno on edelleen tehtävä sylissä pitäen eikä se siinäkään ole kivaa. No, kai Stella siihenkin vähitellen tottuu...

Kuvat: Sirpa Saari

Kotiin päästyämme, meitä odotti ihana iloinen Sulo oven suulla <3 Stella on siitä hetkestä asti tehnyt vain yhtä asiaa: nukkunut kuin raato tossa omalla paikallaan! Niin väsynyt se oli päivän vierailusta. Kun tuli Sulon ulkoilun vuoro, ei se kuitenkaan halunnut jäädä lepäämään, joten otin neidin mukaan ulkoilemaan tuonne noin 40cm korkeaan lumeen (kyllä, tänään on satanut ihan julmetusti lunta! :D). Sulokin sai siinä sitten leikkiä ulkoleikkejä, sen verran kun siinä pystyi... Stella kun ei oikein päässyt kulkemaan muissa kuin Sulon ja minun jalanjäljissä...

Hienoja koiria noi molemmat on, oon niin onnekas kun mulla on kaksi noin ihanaa kämppistä<3

3 kommenttia:

  1. Voi että Stellan päästä tuli nyt niin erinäkönen :) Nätti tyttö <3

    VastaaPoista
  2. Trimmaus tekee ihmeitä :) Odotan innolla että saan ostettua kevään näyttelyistä kunnon sakset ja ohennussakset itselleni niin sitten voin trimmailla itse, se oli aikas kivaa :) Stellalla näyttää kasvavan ihan eri tavalla tuo turkki kuin Sulolla. Kauhean pitkiä haivenia jo nyt ja lisäksi tassu- ja korvakarvat kasvaa moninkertaisella nopeudella. En ole ikinä trimmannut Suloa muuta kuin leikannut tassujen alta kasvavat karvat, joten se kertoo jo jotakin :)

    VastaaPoista
  3. Oispa kiva, kun joku laittaisi nettiin vähän ohjeita korvien trimmaukseen :) Eksyin tänne siis, ihana koiruli, joka onkin jo aikuinen nykyään :)

    VastaaPoista

Jos haluat kommentoida tätä kirjoitusta, ole hyvä ja raapusta ajatuksesi alla olevaan ruutuun. :)