perjantai 2. maaliskuuta 2012

Koiramaista menoa pitkin viikkoaKulunut viikko on pitänyt sisällään kaikenlaista meininkiä. Alkuviikosta oli molempien viikottaiset kurssit ja molemmissa sujui ihan mallikkaasta. Stella meni reippaasti maahan, irtosi kupille, kierähti itsensä ympäri ja ohitteli kaverikoiria pentukurssilla. Sulo taas veteli keppejä agilitytreeneissä kuin ammattilainen (ja kunnon draivia löytyi!!), keskittymisvaikeuksia oli ohjauksen seuraamisessa kun tehtiin takaakiertoja ja välistävetoja. Aluksi kuunteli hyvin, mutta sitten alkoi arvailemaan mitä tehdään ja meni vaikka väkisin käteni läpi yli esteen vaikka ohjasin kiertämään... Noh, kai se vielä joskus oppii katsomaan mua. Muuten meni tosi hienosti sitten kun päästiin vauhtiin. Keppien suhteen sain neuvon, että annan vain kerran "pujo" käskyn enkä enää auta Suloa hokien käskyä sen pujottelun tahdissa. Sulo suoritti ihan yhtä hyvin kepit ilmankin ja sain olla kyllä siitä niin ylpeä :) Sulo haki myös hienosti eri kulmista oikean keppivälin - lisää vain vielä treeniä vaikeammista kulmista ja sitten yhdistellen eri esteisiin. Harmi kun möllikisoissa ei kyseistä estettä ole, pääsisi sitäkin treenaamaan joskus radalla.Keskiviikkona Sulo kävi treenaamass tokoa Kovun (Stellan velipuolen) kanssa. Kovu oli aika kovana häiriönä (haukkuen vieressä) kun Sulo suoritti liikkeitä. Häiriö oli kuitenkin niin valtaisa että myös Sulo alkoi haukkumaan eikä pystynyt keskittymään kunnolla. Teki kuitenkin moitteetta hyppynoudon (myös metallikapulalla), pysyi hienosti maassa (2min piilossa) ja meni ruutuun kelpo hyvin (kun Kovu oli hiljaa, eikä ihan vieressä haukkumassa).
Sulon hyppynouto sujuu komeasti!
Sulo hakeutuu hieman ruudun sivuun eikä aina pysähdy tarpeeksi nopeasti kun käsken. Lisää treeniä vain! Luoksetulo pysäytyksineen oli mielestäni ihan mallikas, en tiedä miten sitä liikettä voisimme enää parantaa. Tunnari sen sijaan on hajoamaisillaan: Joko mun väärissä kapuloissa on tuttuja hajuja tai sitten ollaan harjoiteltu sitä liian vähän (erittäin todennäköistä) ja siksi nostelee vääriä. Eli palaamme askeleen taaksepäin ja helpotamme. Sulon pitäisi ehdottomasti saada kestokykyä tuossa noudossa, nyt löytää oman ihan liian nopeasti (joko on niin hyvä hajuaisti tai sitten vaan niin hyvä tuuri joka kerta). Nyt vain lauta, johon väärät on naulattu kiinni, mukaan treeneihin niin kyllä väärien nostelu loppuu :)
"Oon ruudussa, mut vähän laidassa. -Haittaakse?"
Kovu treenaili mallikkaasti alokasluokan hyppyä ja ruutuun lähetystä :)


Kovukin on kehittynyt valtaisasta; poika löysi ruutuun ihan omin avuin ja pysähtyy esimerkillisesti käskystä. Täytyisi alkaa Stellankin kanssa vähän treenailemaan tätä joku päivä ;) Myös luoksetulo ja hyppyliike sekä paikkamakuu ovat ihan hyvässä mallissa Kovullakin. Lisää treeniä vaan niin on Kovukin pian koekunnossa ;)
Lopuksi saivat pojat sitten juoksennella sen verran kun jaloistaan jaksoivat, joko toistensa tai lumipallojen perässä! Stella ei ole myöskään ollut ilman pentu-leikkikavereita. Vili-westie on ollut tälläkin viikolla muutaman kerran Stellan kanssa leikkimässä.
Torstaina matkasimme Poriin aamubussilla. Bussikuski naurahti räkäsesti kun näki Stellan kainalossa eikä ottanut kummastakaan koirasta hintaa :D Samana iltana lähdimme Luvialle tervehtimään perhettä, jonne Sulo ja Stella menevät viikoksi hoitoon kun lähden toukokuussa matkoille. Koirat otettiin siellä ilolla vastaan ja niitä jo kovasti odotettin sinne. Hieman jo alustavasti juttelimme kaikista hoito-ohjeista sun muista, mutta erittäin hyvin mielin jätän koirani heille, koska heillä on kokemusta useamman koiran kasvattamisesta ja ovat muutenkin niin ihania ihmisiä. Tällä kertaa teimme kunnollisen lenkin koirien kanssa ihaillen auringon laskua.


Laskeva aurinko Luvian maaseudulla 1.3.
Perjantaina kävimme ensin aamulla äidin työpaikalla Porin pienen keskustan läpi ja sitten illemmalla menimme Sulon ja Stellan kanssa metsälenkille Milan ja Sofin kanssa. Ihan hienosti meni ohituksetkin kun koiria ja hiihtäjiä tuli vastaan ja sheltit pitivät jälleen kerran yhtä yhteisen juoksentelun merkeissä. Yhteiskuvaa ei koirien ollessa vapaana millään saatu (ainoa joka olisi istunut paikallaan kuin tatti oli Sulo ja Stellallekkin tilanteessa oli liikaa koiria). Ehkä sitten ensi kerralla kun olemme harjoitelleet paikallaoloa hiukan enempi ;)

Stella 5kk, Sofi 2v, Mila 6kk ja Sulo 3,5v

"Siis mitäh, ihan hyvinhän tää lenkitys käy yhdellä kädellä neljän koiran kanssa!"
Shelttien juoksentelua :)

Sulo: "Jiihaa olen vapaa!" :D
Samana päivänä Stella täytti 22 viikkoa/5 kuukautta. Painoa Stellalla on noin 4,3kg ja säkäkorkeus on noin 31cm. Korvat ovat edelleen liimassa, hampaiden vaihtumista odotellessa: kulmahampaat sekä isot poskihampaat ovat tietääkseni vielä vaihtumatta.

Paino: 4,3kg Säkäkorkeus: 31,0cm
Saa nähdä mitä kaikkea me vielä viikonloppuna keksitään ennen kuin palataan arkiseen arkeen Turkuun ;) Tällä hetkellä molemmat uinuvat tuossa vieressä ihan rättiväsyneinä uusista kokemuksista. 

1 kommentti:

Jos haluat kommentoida tätä kirjoitusta, ole hyvä ja raapusta ajatuksesi alla olevaan ruutuun. :)