perjantai 30. maaliskuuta 2012

Stella 6 kuukautta!

32,5cm/4,7kg
Blogin kirjoittelu on jäänyt vähemmälle ihan siitä syystä, että viime viikot ovat kuluneet visusti karanteenissa kennelyskäepidemian takia. Stella lopetti onneksi suht nopeasti oireilun, joten ei onneksi montaa viikkoa jäädä paitsi tärkeästä sosialistamisesta ja muista kivoista harrastuksista, koiratapahtumista ja aktiviteeteistä. Nyt vielä reilu viikko pysytään poissa toisten koirien läheisyydestä ja sitten otetaan kiinni tätä menetettyä aikaa.

Tänään Stella täyttää siis jo komeat 6 kuukautta! Miten aika onkaan taas mennyt näin nopeasti ja missä vaiheessa siitä on tullut noin hyvän kokoinen? Stella on kehittynyt jotenkin niin tasaisesti, että sitä on ollut vaikea huomata. Tässä muutamat kasvukäyrät ja kuten näkyy, erittäin tasaista on :)
Kevään pentunäyttelyt lähestyvät kovaa vauhtia ja niitä varten pitäisi totisesti alkaa vähän aktiivisemmin treenaamaan! Toivon mukaan pääsemme pian muutamiin mätsäreihin osallistumaan ja sitä kautta hakemaan esiintymisvarmuutta. Liikkumista pitäisi eritoten harjoitella, kuten myös pöydällä oloa, käsittelyä ja seisomista eri paikoissa. Kotona treenaaminen sujuu, joten nyt pitäisi valloittaa kaikki sulaneet kentät, jotta treenaamisesta olisi jotain hyötyä. Seisotustyylistä olen myös vielä hieman epävarma: vasen kuva alhaalla näyttää minusta kuitenkin paremmalta kuin oikea, vaikka pidänkin kättä huonossa kohtaa ja siksi Stellan katse on kyseisessä kuvassa hiukan liian ylhäällä.


Kummalla tavalla esittää? Kas siinä vasta pulma...

Stellalla on kyllä tähän ikään mennessä osoittautunut aivan mahtava luonne. Neiti on niin iloinen, kekseliäs ja reipas, tosin aika tempperamenttinen toisia koiria kohdatessan :D Stella rakastaa vetoleikkejä, leluja ja ruokaa lähes yhtä paljon ja siksi siitä tulee varmasti ihan loistava harrastuskoira :) Stellan ulkomuoto miellyttää myös omaa silmääni erityisesti, samalla kun olen tietoinen jo sellaisista rodunomaisista asioista, joista tulen saamaan myös kritiikkiä (niitä kuitenkaan tässä latelematta ;)). Itse olen kuitenkin sitä mieltä, että täydellistä shelttiä tuskin onkaan! Tälläisen pennun omistamista ei todellakaan tarvitse hävetä - nyt kaikki riippuu musta ja siitä mitä kaikkea pystyn opettamaan sille ja ennen kaikkea miten onnistun kouluttamaan siitä yhteiskuntakelpoisen yksilön.


Piilevä taito: keppien nouto!

Mutta kehittymistä riittää vielä pitkälle, eihän tässä vielä aikuisia olla! Stellalla on vielä vaihtumatta yläkulmahampaat ja sitä varten olenkin koittanut leikkiä monenlaisia vetoleikkejä ja antanut Stellalle erilaisia luita mm. naudan rustoluita pureskeltavaksi. Toinen hammas heiluu hieman ja toinenkin ehkä inasen. Uudet kulmurit kasvavat jo vierestä, mutta vielä en heitä kirvestä kaivoon sen suhteen, että jouduttaisi eläinlääkäriin menemään poistattamaan nuo.

Sisäsiisteydessä ollaan sekä menty eteenpäin, että otettu välillä takapakkia. Vahingot sattuvat yleensä yöllä tai sitten poissaollessani kun Stella on vähän leikkinyt vesikupillaan... Sulohan oli jo tässä iässä täysin sisäsiisti, mutta pennut ovat kyllä niin erilaisia että turha sitä on vertailla sen kummemmin. Kerrostalossa kun asutaan niin sekin hidastaa väkisinkin opettelua, mutta eiköhän Stellastakin kevään aikana saada sisäsiistiä :)


Stella naudan rustopalan kimpussa.


Sulolle sain ajan sekä koirahierojalle että fysioterapeutille, joten toivon että niiden tapaamisista on hyvä lähteä parantamaan Sulon vointia. Olen nyt tarkkaillut Sulon käyttäytymistä eri tilanteissa (paitsi tietty harrastustilanteissa, koska Sulokin joutuu olemaan vielä karanteenissa) ja olen tullut siihen lopputulokseen, että Sulo kyllä leikkii jonkin verran Stellan kanssa kotona ja niillä vaikuttaa olevan kivaa, ulkona liikkuminen ei ole parasta mahdollista ja suurimman osan ajasta laahustaa tai haistelee, sisällä taas lepäilee eniten. Jotenkin Sulo myös vaikuttaa hieman onnettomalta, se voi tosin johtua vielä siitä että totuttelee vielä lauman kasvuun. Oli mikä oli, niin toivottavasti Sulokin saadaan mahdollisimman pian kuntoon ja omaksi itsekseen :) Nythän tuo virallinen tokotreenaus -kausikin alkaa niin eiköhän Sulo sillä piristy, vielä kun saadaan sen lihakset kuntoon ja kivut pois :)


Laumamme kevättunnelmissa :)

Perhepotretti :D

2 kommenttia:

 1. Stella on ihana! :D Ja suunnilleen saman kokoinen kuin meidän 14-viikkoinen sheltti... Nyt vasta Sulon tietoja lukiessani huomasin, että se onkin vähän reilumman korkuinen - kuinka vanhaksi se kasvoi?

  Kovasti seuraillaan meidän riiviön kanssa blogiasi ja mielenkiinnolla myös odotetaan, että millainen aikuinen koira Stellasta kasvaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommenteistasi! :) Sulo kasvoi varmaan ihan vuoden ikään asti. Silloin en vielä tiennyt että shelttien kasvua tulisi jonkin verran seurailla ja että ruokinnan kanssa voisi olla vähän tarkempi, joten mulla ei ole Sulosta tarkkoja mittoja olemassakaan. Sulo oli 3kk iässä 3,9kg ja muuta en muista, kuin että 8 viikkosena oli niiiin pieni että olis ihan hyvin voinut jäädä normaalikokoiseksi. Puoli vuotiaana oli jo reilusti yli 40cm mutta kasvoi kyllä vielä paljon sen jälkeen. Sulo on siis tosi harvinaisen iso sheltti :)

   Poista

Jos haluat kommentoida tätä kirjoitusta, ole hyvä ja raapusta ajatuksesi alla olevaan ruutuun. :)