torstai 28. kesäkuuta 2012

Kesästä voi nauttia monella tapaa

Kesä on täällä, eikä siitä voi tietenkään päivitellä ilman suurta kuvapläjäystä :) Juhannusta vietimme koirien kanssa Lapissa, ihan Rauman tuntumassa, Narvijärven mökillä. 

Uutena elementtinä Stellalle tuli tietenkin tuo vesi ja Sulo tuosta vedestä vasta riemastuikin, etenkin ensimmäisenä päivänä jolloin tuuli toi rantaan kauheat aallot ja niitä oli tietenkin pakko paimentaa...


Voi sitä riemua kun molemmat saivat juoksennella ihan vapaana. Stellakin innostui vedestä, vaikka ei varsinaisesti uimaan pyrkinytkään. Stella juoksi sinne minne Sulokin ja se oli niin "koiran koira" kuin vain olla ja voi.


Iltaan mennessä aallot rauhoittuivat ja niin myös Sulo ja Stella. Illalla sitten grillailtiin ja syötiin ja koirat olivat pakotettuja hieman lepäämään kaikesta siitä riehumisesta. Seuraavana päivänä käytiin myös vähän soutelemassa ja koirat tulivat tietty mukaan sillä olisivat muuten jääneet rannalle ruikuttamaan...
Sulolle tämä puuha oli tuttua...
...mutta Stella oli ensikertaa veneessä.

Ostoslistalla Stellalle on myös pelastusliivi, kaupassa ei vaan ollut viimeksi oikeaa
kokoa joten Stella sai olla juhannuksen ilman...
...kun taas Sulon liivien toimivuus oli testattava - TOIMI ;)
Perjantaina mökillä oli ihanan tyyntä joten nyt Stellakin uskaltautui oleskella vedessä. Molemmat tykkäsivät viettää paljon aikaa veden läheisyydessä ja Stella keksi myös että kun etutassuilla pläiskii vettä niin siitä kuuluu kiva ääni, eikä vesi lopu läträämällä toisin kuin vesikupista! Myös vesifrisbeetä haettiin vedestä, ei tosin niin syvältä ettei jalat osuisi pohjaan ;)Veden äärellä hengailua.


"pläiskis pläiskis"

Tukka pitää kyllä silti kuivata, oli kuinka kivaa vaan vedessä!
Mökiltä palattuamme  kotiin kaupunkiolosuhteisiin huomasin kuitenkin että molemmat koirat vaikuttivat yllättävän kankeilta ja tietysti myös väsyneiltä. Ei ihmekään jos tuo mökillä riehuminen oli tehnyt tehtävänsä ja saanut molempien lihakset aivan jumiin, mökin tontti kun oli vielä mäessä joten ylös-alas juostiin varmasti kymmenniä kertoja päivittäin. Koska molemmat kävelivät hieman oudosti muutamana päivänä juhannuksen jälkeen, päätin varata ajan koirahierojalle heti seuraavalle viikolle ja Stellakin pääsisi ensimmäistä kertaa mukaan.

Stella tuli nukkumaan ihan Sulon viereen Sulon ollessa hierottavana.
Kaikki meni tosi hyvin ja Stellakin antoi hieroa itseään yllättävän hyvin, vaikka Stella osoittautuikin olevan paljon enemmän jumissa kuin Sulo, mikä ei tosin ole ihme ollenkaan jos miettii millaista vauhtia Stella on pienestä pitäen pinkonut Sulon perässä! Tästä oli Stellalle siis iso apu ja ehkä nuo takaliikkeiden kireydetkin johtuivat osittain lihasten kipeydestä. Sulo sen sijaan oli suht hyvässä kunnossa, mutta sillekin teki jälleen kerran hyvää päästä hierottavaksi niin pysyy sitten kroppa jatkossakin hyvässä kunnossa.

Sulo hierottavana
Sulon rentoutumista ei häirinnyt edes ympärillä hyörivä pentu.
Stella ekaa kertaa hierottavana
Näin meillä ollaan siis nautittu kesästä: ensin riehumalla ja sitten rentoutumalla - eikö olekin loistava yhdistelmä? Itse sain hyvän mielen tästä kun kävin hoidattamassa molempien lihakset kuntoon, ehdinkin jo pelästyä kun mökiltä palattuamme molemmat olivat niin kankeita kuin rautakanget! Nyt voidaankin sitten rauhassa jatkaa agilitykurssien parissa loppukesä ja ehkä kesän loppupuolella käyn ainakin Stellan kanssa vielä hierottavana. :)

2 kommenttia:

  1. Ihania kuvia! Mitä koirat tykkäsivät kun ensimmäistä kertaa olivat hierottavana ja vieras ihminen hieromassa? Mietittiin että agilityn lopuksi voisi hierojalla käyttää, mutta en tiedä miten meidän neiti antaa itseään hieroa on sen verran varautunut vieraita ihmisiä kohtaan...:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Sulo oli nyt kolmatta kertaa hierottavana samassa paikassa, samalla ihmisellä joten se antoi tosi hyvin hieroa, minun ei tarvinnut auttaa tilannetta yhtään :) Ekalla kerralla Sulo oli ainakin niin jumissa että silloin se yritti nousta useaan otteeseen, mutta ihan hyvin se ekalla kerrallakin meni. :) Stella toimi vähän samalla tavalla eikä kipeistä paikoista hierominen tietenkään tunnu kivalta, mutta ihan selkeesti Stellakin pääsi jyvälle. Tärkeintä on varmaan ettei ekalla kerralla anna koiralle mahdollisuutta päästä pois siitä hierontatilanteesta niin se oppii että siinä ollaan ja piste :D Jos agilitya harrastatte niin käykää ihmeessä hierojalla niin pysyy koira paremmassa kunnossa, suosittelen :) Ja muakin jännitti ekalla kerralla (molempien kohdalla) miten reagoivat mutta kyllä nuo kouluttautuneet koirahierojat osaavat asiansa, joten turha jännitys pois :) Tsemppiä!

      Poista

Jos haluat kommentoida tätä kirjoitusta, ole hyvä ja raapusta ajatuksesi alla olevaan ruutuun. :)