lauantai 14. heinäkuuta 2012

Tapahtunutta ja hiukan tulevaisuutta

Joskus tulee niitä aikoja kun ei vain yksinkertaisesti ehdi päivittämään blogia. Tämä ei suinkaan tarkoita sitä että koirat olisivat jääneet vähemmälle huomiolle vaan päin vastoin; touhuttu ollaan niin paljon kaikennäköistä eikä oikein missään ole ollut valokuvaajaa paikalla, että blogin kirjoittaminen on vain jäänyt :) Nyt pieni viikkokatsaus Sulon ja Stellan elämään...

Stella 30.6.2012
Stella täytti siis viime kuun lopussa huimat 9 kuukautta! Omat mittaukseni heittelehtivät miten sattuu mutta uskoisin Stellan olevan 34 cm hujakoilla säkäkorkeuden suhteen ja painoa on noin 6 kiloa. Hyvän kokoinen tyttö siis! :)

Harrastettu ollaan ja paljon molempien koirien kanssa ja tulevaisuuden suunnitelmiakin ollaan pohdiskeltu niinikään molempia koiria ajatellen.

Sulo jatkaa tokon harrastamista niin pitkälle kuin rahkeet ja hauskuus riittävät. Kesän treenit huipentuvat 25.8 järjestettävään Tokon seuramestaruuskisoihin ja kaukaisena toiveena olisi saada Sulolle voittajaluokan koulutustunnus, TK3, vielä tämän vuoden puolella. Olen huomannut että ilman tavotteita, ei minun tulisi treenattua ollenkaan! Tämän lisäksi Sulo kävi tokon EVL-lyhyt kurssin, jossa käytiin läpi kaikki erikoisvoittajaluokan liikkeet ja nyt tiedän paremmin miten treenata myös ylimmän luokan liikkeitä.

Sulo käy tokon sivussa treenaamassa agilitya, sen verran kuin minun hermoni kestävät ;) Sulo on käynyt nyt agilityn jatkokurssilla, joka on ollut todella opettavainen nimenomaan eri ohjaustekniikoita ajatellen. Sulon kanssahan olen tehnyt aikoinaan sen virheen että opettelimme vain esteiden suoritustavat emmekä kiinnittäneet ohjaukseen yhtään huomiota ja keskityimme vain tokoon. Nyt sitten saamme maksaa kovan hinnan siitä, eli Sulo tarvitsisi paaaaljon treeniä agilityn parissa, jos joskus haluisin sen kanssa kisata. Sulolla on edelleen taipumusta itsenäisesti esteille menoon ja toteankin usein että se on vähän hölmö koira :)


Stellan kanssa ollaan ensisijaisesti keskitytty agilityyn ja nimenomaan eri ohjaustekniikoiden oppimiseen. Stella kävi ensin yhdenlaisen agilityn pentukurssin ja siinä ohessa myös agilityn tehoalkeiskurssin. Tämän lisäksi olemme harjoitelleet itsenäisesti kertausmielessä eri juttuja ja kovaa vauhtiahan tuo pentu oppii asioita :) Stella tykkää tästä harrastuksesta ihan hirveesti ja yhteistyö sen kanssa sen kun paranee. Lelu toimii palkkana hyvin ja tuo penneli on jo nyt niin saakelin nopea radalla että olen itse myöhässä jos en keskity ;) Vielä olemme harjoitelleet "hyppyjä" pelkillä siivekkeillä ilman rimoja, mutta lähitulevaisuudessa voin varmasti nostaa rimat jo kintereen korkeudelle. Eri esteiden opettelu on myös hyvässä vaiheessa, mutta hiljaa hyvä tulee :)

Stellan kakkosharrastuksena taitaakin sitten tulla.... tittididiii en tiedä vielä :D Mutta aika näyttää mihin kaikkeen Stellan kanssa vielä hurahdetaan. Nyt löysin vihdoin loistokkaat namit joita Stella himoitsee yli kaiken: Let's Bite, kissan kana-namit! Niiden avulla Stellasta on löytynyt potentiaalia ja motivaatiota myös toko-rintamalla. Jos ja kun aikaa riittää niin aloittelemme vähitellen myös tokon treenaamista Stellan kanssa ja siinä sivussa myös sitä uutukaista lajia, eli koiratanssia!

Jalostuskuviot mielessäpitäen on Stellalla pieni sivuprojekti käydä pyörähtämässä muutamissa näyttelykehissä. Hienoahan se olisi saada oman koiran kuva sinne ensi kesän shelttilehteen ykkösruusuke-sivulle pällistelemään...;) Viimeisenä, muttei todellakaan vähäisimpänä tulevaisuuden suunnitelmana on siis myös jälkikasvun hankkiminen kun Stella on sopivassa iässä. Tämä vaihe minua jännittää ehkä eniten, mutta luotan siihen että Stellan kasvattaja pitää hyvää huolta Stellasta sitten joskus kun on sen aika. Tämä edellyttää tietenkin myös vihreetä valoa terveystulosten osalta, joten yksi asia kerrallaan ja toivotaan parasta että Stella pääsee mamma-lomalle edes kerran elämässään ja että saadaan Stellan kaltaisia hyvä-luonteisia yksilöitä vielä muutama lisää tähän maailmaan :)

Tytöt - Stella ja Mila - 9.7.2012
Huomenna suuntaamme Eevan ja Milan kanssa Forssaan KR-näyttelyyn, jossa Stella pääsee ensimmäistä kertaa junioriluokkaan. Tuomarina on Lohjalta tuttu Maija Sylgrén tuomarimuutoksen takia, joten jännä nähdä onko mielipide Stellasta sama, vai onko mieli muuttunut suuntaan tai toiseen. Hieronnan jälkeen olisi myös kiva kuulla liikkuuko Stella edelleen ahtaasti takaa. Huomiseksi luvattu myös sadetta, mutta onneksi me olemme varautuneet kunnolla huonoon keliin: Nyt on kunnon sadetakit hankittuna sekä myös komea teltta ;)

Eeva ihastelee meidän uutta yhteistä telttaa! :)
Mahtaakohan Stella muistaa vielä miten kehässä kuljetaan nätisti ja pidetään sitä häntää alhaalla? Voi olla että pieni muistuttelutreeni olisi paikallaan... :D Sulo jääkin sitten huomenna viettämään lepopäivää ja tässä hieman esimakua siitä miten meidän perheessä rentoudutaan...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos haluat kommentoida tätä kirjoitusta, ole hyvä ja raapusta ajatuksesi alla olevaan ruutuun. :)