sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

Forssa KR 15.7.2012 - Hohhoijjaa...


Herätys soi 4.45 sunnuntai-aamuna ja matkaan lähdettiin kohti Forssan kaikkien rotujen näyttelyä jo 5.30. Matkaseura oli jälleen kerran priimaluokkaa ja aivan erinomaista eikä meillä ollut Eevan kanssa aavistustakaan siitä miten "keltainen" tästä päivästä oli tulossa.

Saavuimme perille näyttelypaikalle hyvissä ajoin ja saimme telttamme pystytettyä ihan aitiopaikalle - eikä tietenkään edes satanut, vaikka sadetta oli luvattu koko aamupäivälle. Teltta oli kuitenkin loistava ostos, nimittäin se oli erittäin kotoisa ja siinä oli todella luksusolo istuskella telttatuoleissa ja katsella kehän suuntaan. Tuttuja paikan päältä löytyi ainakin kymmenkunta, ehkä enemmänkin, mm. ROP-pentu Helsingistä, turkulaisia shelttiharrastajia ja -kasvattajia hienoine sheltteineen sekä muutama "petsieläinenkin" siellä vilahti.

Merlejengi: Keiju, Peppi, Stella ja Mila.

Minä ja nätit tyttömme Stella ja Mila <3

Stella oli kaiken aikaa todella rauhallinen ja väsyneen oloinen, eipä raukka osaa vieläkään rentoutua täysin autossa vaikka nyt ei voinutkaan oikeastaan ollenkaan pahoin. Namit maistuivat, olihan ne niitä kissannameja jälleen kerran ;)

Mila odottaa narttu-kehien alkamista :)
Heti urosten kehien alussa tuli selväksi tuomarin tiukka linja. Mm. juniori-uroksissa vain yksi koira sai ERI:n ja yksi EH:n eikä linja muuttunut vanhempien koirien luokissakaan. Kauhulla katselimme Eevan kanssa kehän laidalta miten keltainen kortti vilahteli kerta toisensa jälkeen ja yksi kaunis blue merlekin sai T:n ilman minkäänlaista ulkoista syytä (ellei sitten huono esittäminen ollut tuomarin mielestä niin ylitsepääsemätön syy...?). Pian oli kuitenkin paras uros valittu ja oli aika aloittaa narttujen kehät.

Draamaa ei kuitenkaan puuttunut, sillä juuri ennen ( ts. minuuttia ennen), huomasin Stellaa vilkaistessani että sillä oli PUNKKI silmän yläpuolella. Luultavasti se oli juuri siihen kiinnittynyt koska oli niin pieni. Onneksi Eevalla oli punkkipihdit mukana ja tuo hirvitys saatiin nopeasti kiskottua pois jokaista jalkaa myöten! Siitä sitten juoksimme kehään, jossa olikin 10 juniori-narttua.

Mila kehässä arvosteltavana
Parin yhteisen juoksukierroksen jälkeen mentiin yksitellen arvosteltavaksi kehään ja Mila oli jo toisena vuorossa. Kehän laidalta ihailin Stellan kanssa miten hienosti Mila seisoi ja liikkui eli esiintyi mielestäni parhaiten ikinä. Suu loksahti auki kun H napsahti Milalle niin että jysähti. Helsingin ERI-laatuarvostelun jälkeen olisin kuvitellut Milan saavan edes EH:n vaikka tiukempi tuomari olikin kyseessä... Milan arvostelun voi lukea Eevan omasta blogista kun se ehditään sinne laittamaan. 

Stella kehässä arvosteltavana
Stella oli junnujen viimeisenä vuorossa ja tähän asti oli ainoastaan kaksi shelttiä saanut ERI:n ja yksi EH:n. Itse olin jo alunperinkin asennoitunut siihen että H voi ihan hyvin osua Stellankin kohdalle, minä kun olin Lohjan reissun jälkeen hyvin tietoinen tämän tuomarin linjasta, mutta sopihan se yrittää kun kerran oli päätetty lähteä metsästämään niitä 3xEH:ta :)

Stella mitattiin 33cm, mutta veikkaan kyllä että mitta otettiin selän puolelta.

Stella 9,5kk (mitattu 33cm)
En ollut jotenkaan yhtään yllättynyt kun keltaista lappua näytettiin meillekkin. Stellan liikkeet olivat hieman laiskanpuoleiset, vaikka muuten käyttäytyi todella hyvin kehässä. Olisi varmaan tarvittu vähintään lelu nostattamaan liikkeet taivaisiin, mutta siinä olisi sitten noussut häntäkin! Stella on nyt siis Sulon kanssa tasoissa näyttelymenestyksen suhteen (Voitteko uskoa?).

Tässä Stellan arvostelu, joka on verrattavissa Lohjan 1,5 kuukauden takaiseen arvosteluun samalla tuomarilla, jonka pääset lukemaan tästä.

"Hieman pienikokoinen, riittävät rungon mittasuhteet omaava tasapainoisesti rakentunut blue merle juniori, jolla hieman leveä ja pyöreäkalloinen pää. Kauniit silmät. Purenta ok. Hieman kookkaat korvat. Riittävä kaula. Hyvä rintakehän malli. Tasapainoiset kulmaukset. Liikkuu takaa kovin ahtaasti, muutoin ok. Karvanlaatu lupaava. Väri voisi olla marmoroidumpi ja pohjaväri selkeästi puhtaampi. Rauhallinen käytös. Esitetty hyvin." (15.7.2012 Forssa KR, Maija Sylgrén, Suomi)

Tulos: JUN-H

Kattava arvostelu siis jälleen. Muutaman asian ks. tuomari näki tänään huonommassa valossa kuin viime tapaamiskerrallamme (liikkeet, mittasuhteet, kaulan pituus, karvanlaatu) kun taas etukulmauksia ei moitittu yhtä paljon, eikä myöskään silmiä sanottu pieneksi (käännyin auringosta poispäin niin ei siristellyt) ja korvatkin olivat vain "hieman" kookkaat (niitä oli siistitty tällä kertaa enemmän). Eniten tuossa arvostelussa harmituttaa huonot liikkeet, koska kävimme jopa hierojalla asti ja silti tuli samaa noottia ja oikeastaan niitä moitittiin vielä pahemmin. Ensi näyttelyssä täytyy koittaa lämmittää Stellan lihakset paremmin sekä ehkä saada Stellaa terhakkaammaksi, nyt jouduin taas vetämään sitä perässäni, koska toista varmasti myös väsytti. Häntä pysyi kuitenkin alhaalla toisin kuten eilisissä muistutteluharjoituksissa, jolloin tosin kulki muuten reippaammin...

Kotiin ei tietenkään voitu lähteä ilman palkintoja, meidän tytöthän olivat niin reippaita ja hyvin käyttäytyviä ja pitihän Sulollekkin jokin tuliainen saada ;) Lähdimme siis kojuille tyttöjen kanssa heti shelttikehän loputtua.
Mukaan tarttui frisbee, vinkulelu, muutama puruluu, naudan sääripaloja,
muutama porsaan saparo ja -korvapala.
Matka kotiin sujui yhtä nopeasti kuin matka Forssaankin. Ihan kuin olisi puolentuntia vain ajanut, mutta niin se menee että hyvässä seurassa aika kuluu nopeasti.

Mila nukkui ihanan syvää unta automatkalla kotiin...

Kotona minua odotti ihana pusu-poika, joka oli revetä liitoksistaan kun tulimme kotiin, Sulo<3 Mulla on nyt sitten kaksi "hyvää" shelttiä kotona... Eikö olekin hieman ironista että ensin saan liian ison sheltin ja sitten mukamas liian pienen? Stella on just hyvin kainaloonmahtuvan kokoinen ;) Ei kyllä ihan tasan mene nallekarkit kun noille kahdelle annetaan sama laatuarvostelu näyttelyssä... hehheh...
<3
Ylpeä olen silti Stellasta, se on hieno tyttö ja olen sitä mieltä että näyttelyt eivät kerro kaikkea. Sheltti on toiminnallinen rotu ja tästä rauhallisesti neidistä lähtee vielä joskus sellaiset jytkyt agilitykentillä ja muilla harrastuksen osa-alueilla että oksat pois ;)

1 kommentti:

  1. Tässäpä tämä linkki: https://picasaweb.google.com/108455581494667935564/Forssa150712

    Kyllä juu harmittaa nyt tuo H, mutta ei masennuta kyllän parempia vielä tulee! Muakin vähän nyt jännittää, tuo Pori kv kun on suomalainen tuomari ja kaikki... toivotaan kuitenkin parasta :) Tänään tuli muuten pöytäkin!

    Stella on tosi sulonen vikoissa kuvissa <3 niinkuin muissakin toki ;)

    VastaaPoista

Jos haluat kommentoida tätä kirjoitusta, ole hyvä ja raapusta ajatuksesi alla olevaan ruutuun. :)