sunnuntai 26. elokuuta 2012

Tokokoe Pori 26.8.2012


Sulo palasi tänään tokokoekentällä miltei 10 kuukauden tauon jälkeen! Paussi on johtunut siitä että elämämme hieman muuttui Stellan myötä ja treenaaminenkin on jäänyt vähemmälle. Tauko teki tosin varmasti ihan hyvää tässä kohtaa, palkattomuutta kun en suostu edes treenaamaan sen kummemmin, joten olen pyrkinyt käymään kokeissa mahdollisimman vähän, poimien kuitenkin vain niitä tarvittavia tuloksia, eli ykköstuloksia.

Tänään suuntasimme siis Porin Lattomerelle seuramme järjestämään tokokokeeseen ja samalla myös TVA Pori ry:n seuramestaruus-tokokokeeseen. Tuomarina kokeessa toimi Ilkka Stén ja koe oli nurmikentällä. Sää lupaili sadetta ja eiköhän juuri meidän yksilösuorituksen kohdalle osunutkin ensimmäinen sadekuuro! Paikkamakuussa vielä paistoi aurinko, mutta kun astuimme kehään neljäntenä vuorossa, niin sataahan siinä alkoi ja ihan kunnolla! Tässä kokeen osasuorituksen pisteytykset ja myös video Sulon yksilö-osuudesta, jossa sateen määrä näkyy aika hyvin myös ;)
 

Paikkamakuu 10: Tuomari vilautti koko ryhmälle kymppiä J Jes, tämä oli se meidän varmin liike!

Seuraaminen 9 : Kontakti ei ollut paras mahdollinen, hieman löysästi teki käännökset, mutta ihan perus varmaa seuraamista Sulolta. Ottaen huomioon että Sulo vaistosi olevansa tokokokeessa niin olen erittäin tyytyväinen J

Liikkeestä istuminen 10 : Jeee, en tainnut tällä kertaa tehdä alitajuntaisesti mitään extra-liikettä koiraa auttaakseni.

Luoksetulo 8 : Sade yltyi tässä kohtaa ja pelkäsin jo Sulon varastavan jätössä, mutta onneksi jäi ja teki ihan ok pysähdykset. Seis-pysähdys olisi voinut olla kyllä paljon nopeampi ja siitä pistevähennykset. Sulo teki kuitenkin tämän liikkeen iloisesti, mikä onkin pääasia.

Ruutu 6 : Ihan loistava ruutuun lähetys ja pysähdys ja maahanmeno… mutta kuinkas sitten kävikään? Sulo perhana varasti vierelleni ennen käskyä loppuosassa ja tätä se ei olekaan tehnyt IKINÄ KOSKAAN MILLOINKAAN! Ihme touhua, tätä täytyykin vissiin siis oikein harjoitella ;) Tosin videolta katsottuna tuo sade teki Sulolle jotain mikä sai sen lähtemään ruudusta ilman lupaa…

Hyppynouto 9: Sade yltyi entisestään, vettä meni Sulon silmään ja Sulo näytti erittäin surkealta. Yritin tsempata Suloa sivulle, mutta ei se halunnut tehdä enää mitään. Mietin jo kokeen keskeyttämistä sateen vuoksi, mutta en sitten malttanut kun koe oli niin hyvin alkanutkin. Liike meni ihan hyvin, itse vaan en enää luottanut koiraani ja hutaisin ihan turhaan vasemmalla kädelläni varmistaakseni että Sulo tulisi esteen kautta takaisin. Esteen korkeus oli muuten ihan liian matala ja siksi varmaan meninkin hämilleni tuosta paluuhypystä kun ei tullut niitä ponnistusaskeleita mitä normaalisti.

Metallinouto 10: Taas oli vaikeuksia saada Suloa perusasentoon, mutta kova tsemppi oli päällä ja sain kun sainkin Sulon jotenkuten vasemmalle puolelleni. Liike itsessään oli kaunista katsottavaa! Ei ole Sulo koskaan tehnyt niin pitkää ja vauhdikasta metallinoutoa! Se jopa laukkasi palautuksessa J

Tunnistusnouto 10: Eipä tässä muuta, täydellisyyttä hipoi tämä liike, vaikka perusasentoon meno oli taas vaivalloista. Jes, ensimmäistä kertaa tämä onnistui kokeessa juuri niin kuin ollaan harjoiteltukin J

Kauko-ohjaus 7: Sade oli tässä kohtaa jo sitä luokkaa että pistemenetykset menivät TÄYSIN sen piikkiin. Tää on meinaan Sulon bravuuriliike, mutta sade oli vienyt Sulosta kaikki mahdolliset mehut eikä paljoa kiinnostanut enää edes mennä maahan. Toisella käskyllä Sulo meni maahan, harmillesti eka vaihto piti korjata uudella käskyllä, loput vaihdot kuitenkin loistavia.

Kokonaisvaikutus 10: Historian ensimmäinen kymppi tästä Sulolle, mahtavaa! Täysin ansaittua mielestäni, ottaen vielä huomioon sen että Sulo teki noin järkyttävissä olosuhteissa töitä ja vielä ilman palkkaa, vaikka liikkeiden välillä oli sen näkönen että ”ei kiva, vihaan tätä, vie mut jo pois täältä”.

Tulos: VOI1 278p. 1./5. sija ja TVA Pori ry:n Voittajaluokan seuramestaruusOlen täysin liikuttunut Sulon uskollisuudesta toimia noin hienosti jäätävissä olosuhteissa, vaikka emme ole sateeessa kovinkaan paljon harjoitelleet. Kyllä mä välillä tosiaan mietin mitä sen päässä liikkuu kun se sitten palkattomuustreenin puuttumisesta huolimatta tekee noin keskittyneesti kokeessa töitä ilman palkkaa. Hieno Sulo<3 Oli myös kiva kuulla kokeneiden tokoharrastajien kehuja Sulon työskentelystä tällaisella kelillä. Sulon suoritushan kärsi selvästi sateesta johtuen, mutta silti se riitti komiasti ykköstulokseen, vau :) Jos vielä muutamaan kokeeseen tänä vuonna uskaltais kokeilemaan niin ensi vuonna voisi sitten suunnitella sitä EVL:llän korkkausta. Tällä hetkellä emme osaa vielä kaikkia liikkeitä edes :) Nyt kuitenkin ihan pieni treenitauko ja viikon päästä sitten aletaan hiomaan ongelmakohtia Sulon kanssa!
Ihana Sulo ja uusi tokoruusuke<3

Kiitokset kuuluu erityisesti Lauralle ja Ficolle, jotka uskollisesti ovat meidän kanssa treenanneet ja olleet mukana meidän hyvinä ja huonoina hetkinä. Viime tiistaina olin vielä peruuttamassa koko kokeeseen tuloamme, kun Sulo ei suostunut tuomaan metallikapulaa ja videolta voin sitten vain katsoa kuinka loistavan metallinoudon jäbä oikeen teki ;) 
Kuva otettu 21.8 yhteislenkiltä. Perrot Fico ja Xavi ja sheltit Stella ja Sulo
 

15 kommenttia:

 1. Hienolta näyttää, onnea vielä tätäkin kautta! On Sulo sitten taitava :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eeva :) Oon vieläkin ihan pilvissä tosta suorituksesta :D Näitä näin hyviä "itsensä ylityksiä" sattuu sitten niin harvoin kuitenkin meidän kohdalla että siitä pitää ottaa kaikki irti ;)

   Poista
  2. No sietääkin olla pilvissä! :) Tositosi hienoo, ja kun sua jännitti niin paljon etukäteen että miten mahtaa mennä :) Turhaan jännitit, sulla on niin hieno koira, joka osaa hommansa!

   Harmittaa kun ei nähty ennen kun karkasit Turkuun takasin :( Täytyy nyt silti pysyä yhteyksissä! :) Ilmosin Milan muuten just Turku ryhmikseen, luultavasti saan esitellä kaljua koiraa (nyt milalta meinaan lähtee karvaa selkeesti), mutta pakko vielä yrittää tän vuoden puolella ettei jää nakertaan :D Tai ehkä silti nyt nakertaa kyl viel enemmä jos syksyl tulee vaa EH:ta ja H:ta, ei näytä hyvältä koiranetissä semmonen rivi ;P

   Poista
 2. Aivan mahtavaa työtä! Puraisi toko-kärpänrn muakin tätä katsellessa :) Osaiskohan sitä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osais osais tottakai! ;) Treenaamalla saa vaikka mitä aikaseks. Mekin kaivattais Turussa kimppatreeniseuraa kun ei olla missään tokoryhmässä nytkään :( Porissa olis niin kiva harrastaa tokoa kun siellä on paljon hyvii kouluttajii, kivoja ryhmiä, paljon kokeita ja varmasti etenisi tässä harrastuksessakin paljon nopeampaa jos siellä vielä asuisin. Mutta hiljaa hyvä tulee ;)

   Poista
 3. Hieno ruutuunmeno! Ja tosi kivat noudot! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia :) Harmi tosiaan et toi sade vähän sekotti tota ruudun loppupätkää, se kun on myös oikeesti Sulolla tosi hieno, mutta näin tällä kertaa sitten :)

   Poista
 4. Loistava suoritus vaikeissa olosuhteissa:) Paljon onnea hienosta ykkös-tuloksesta!!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kehuista:) Koira ylitti itsensä olosuhteita ajatellen. Kaikkeen sitä sitten pystyykin kun vain uskoo omaan koiraansa 100% :')

   Poista
 5. Itku meinas tulla tota videota katsoessa! Ihan superia! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on vaihteeksi kiva jos mä saan meidän suorituksilla aikaan jollekkin porun kurkkuun kun tunnetusti se olen minä, joka poraan toiste suorituksia ihaillen :') <3

   Poista
 6. Wau, upeasti mennyt, onnea!! :)

  VastaaPoista
 7. Onnea Viä täältäkin kautte:)Sulo menee tosi upeesti,vaikka satoi vettä:)Mullakin oli silloin,kun ilmotin Jirin toko-kokeeseen,niin Jirillä oli metsku ongelmana.Joka toinen päivä se onnistui ja lähellä koetta alkasi,että hän ei tuo:DSiinä vaiheessa ajattelin,että pitääkö koko koe peruuttaa,mutta onneksi en peruttanut ja toi kokeessa tosi hyvin:)Sitä ei tiedä mitä seuraavassa kokeessa tekee.Mutta nyt meillä on ollut taukoa tokosta.Kiva olla välillä tauolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos, niin meneekin<3 Harmittaa tietty vähän että just meidän kohdalle osui toi sade, kun ihan selkeästi melkeen kaikki pistemenetykset meni sateen piikkiin. Tai enhän mä voi tietää miten olisi käynyt ilman sadetta ;) Mutta aika vahva epäilys mulla on että olis tullu aika komiat pisteet ilman sadetta. :D Jep, ei koko ajan pidä kisata. Menee vaan maku kokeisiin. Me käydään aikas harvoin, mutta yritän nyt ainakin yhteen tai kahteen kokeeseen vielä tänä vuonna. Toivottavasti ei tarvitse mennä kuin yhteen. :)

   Poista

Jos haluat kommentoida tätä kirjoitusta, ole hyvä ja raapusta ajatuksesi alla olevaan ruutuun. :)