keskiviikko 5. syyskuuta 2012

Kaappien sisällöstä ja koti-kirppis

En olekaan vielä ennen päivitellyt blogissamme, mitä Stellan ja Sulon ruokavalioon kuuluu. Niimpä ajattelin tehdä tällaisen postauksen meidän kodin kaappien sisällöstä!


Olen suhteellisen tarkka siitä, mitä koirani syövät, määrät saavat koulutuksien myötä hieman heitellä, mutta tarkkailen koko ajan ettei paino nouse kummallakaan. Sulohan on leikattu uros, joten pidän huolta siitä ettei se pääse siitä syystä lihoamaan.  Viime aikoina Sulo on syönyt oman ruokansa seassa Stellan mätsäreistä voittamia nappuloita. Sulo on siis syönyt Nutron Natural Choicen lammas&riisi -sekoitusta ja se on sopinut Sulolle hyvin. Stella syö tällä hetkellä edelleen Royal Caninen juoniori-ruokaa, koska sitä tuli voitettua reilut 6 kiloa viime keväänä, eikä vieläkään kaikkea ole ehditty syömään. Pian kuitenkin siirrytään jo aikuisruokaan, mahdollisesti samaan mitä Sulo syö, jos se vain sopii Stellalle.

Sulo syö tällä hetkellä Nutron Natural Choicen adult-ruokaa,
 Stella taas syö edelleen Royal Caninen junior-ruokaa.
Kuivamuonan seassa annan myös päivittäin vähän raejuustoa tai rasvatonta viiliä, jonka avulla ruoka menee paremmin alas, ainakin Stellalla. Ajoittain annan myös raakaa naudan jauhelihaa ruoan seassa, tonnikalaa tai rusinatonta maksalaatikkoa. Annan myös lähes joka aterialla seuraavassa kuvassa näkyviä lisäravinteita.

Ruoan joukossa koirani saavat päivittäin B-vitamiinia lihasten kuntoa varten ja juomavedessä Vet aquadentia,
 joka estää plakin muodostumista hampaisiin. Joka kolmas päivä annan myös Nutrolinin ravintoöljyä turkin ja
 ihon hyvinvointia varten ja Stella saa myös päivittäin Vetroflex-pet -jauhetta luuston ja nivelten kehityksen
 ja kunnon ylläpitämistä varten, lähinnä agilityn takia.

Perusruokamuonien lisäksi meidän kaapeista löytyy froliceja, koirankeksejä, herkkuluita, muita naudan luita ja erilaisia eläinkaupasta ostettuja nameja, mutta etenkin koirakeksejä tulee annettua aika harvoin, sillä ne vain jotenkin unohtuvat kaapin pohjalle. Tilasin myös juuri natural menu-säkin, Sulon ja Stellan harrastuksia varten. Ne ovat herkullista ja terveellistä nappularuokaa samaan aikaan ja ne läpäisivät myös testin heti kun tarjosin niitä kummallekkin ;)

Natural menu, maistuvaa ruokaa koulutuksiin!

Nyt sitten hieman toisenlaiseen aiheeseen. Meille kotiin on jotenkin ihmeenkaupalla kerääntynyt pikkasen ylimääräistä koiratavaraa viime kevään mätsäreistä. Osa tavaroista on kuitenkin myös omia vikaostoksia, jotka on todettu olevan vääränkokosia tai mallisia mun koirille. Jos siis tämä postauksen kamoista jokin kiinnostaa niin laitappa kommenttia, tavarat lähtee ihan muutamalla eurolla ja ruoat huomattavasti halvemmalla hinnalla kuin kaupasta.:) Tarkoituksena olisi päästä seuraavista tavaroista eroon...

Golden Eagle Duck and Oatmeal 2,5kg 10€ MYYTY
Hau Hau Champion Kana-riisi 2kg (ovh. 5,90) 2€ MYYTY
Acana Puppy Small breed 400g 2€ MYYTY

KAIKKI PUSSIT AVAAMATTOMIA!

Primon hihna 2,1cm x 110cm (Lapun mukaan ovh 12,20€) MYYTY
Primon hihna 1,5cm x 110cm (Lapun mukaan ovh 14,50€) MYYTY
Molemmat täysin uusia hihnoja, ei käytettyjä! 4€/KPL!


Näyttelyhihna (musta) kaula-aukko 40cm, pituus: 90cm 2€ MYYTY
Näyttelyhihna (ruskea) säädettävä kaula-aukko, koko hihnan pituus 120cm 2€
(Molemmat vain vähän käytettyjä)


Panta 35cm  1€ MYYTY

Heijastinliivi (uusi) selkäosa 30cm, tarrakiinnitys pantaan ja vatsan alta 2€ MYYTY


Sulon vanhoja valjaita, eli käytettyjä, mutta ehjiä. Toiset jäivät liian pieniksi ja toiset ovat väärää kokoa. Punaiset menee normaalin kokoiselle sheltille, kun taas isommat menevät noin bortsun kokoiselle koiralle.

Hurtta Collectionin punaiset valjaat koko: 60 4€ MYYTY
Hurtta Collectionin mustat valjaat koko: 80 4€ MYYTY

Tällaista tavaraa meillä, jota olisi kiva päästä kierrättämään kun en ihan roskiinkaan haluaisi hyvää tavaraa heittää :) Tavaran toimitukseen keksitään varmasti jokin ratkaisu enkä ota siitä mitään ekstrahintaa, koska tarkoituksena ei ole jäädä rahallisesti voitolle tällä postauksella :)

8 kommenttia:

 1. Munki täytyis kyllä kattoo kaapit läpi ja vuokrata joku kirppispöytä tai jotain... Nyt kun muutetaan niin onkin hyvä sauma siihen muuten :)

  Hei toi Vet aquadent, maistuuko se veden seassa joltain? Täytys varmaan koittaa meenkin koirille tollasta... saako iha M&M:stä? Niin ja hieroja muuten suositteli tota B-liuosta, oon ihan unohtanu koko jutun! Kiitti muistutuksesta, täytyykin hakea sitä jostain :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiiä maistuuko mut kun sitä vaan laittaa joka kippaan missä vettä on tarjolla niin pakko koirien on sitä juoda ;D Joo ja ihan mustista ja mirristä löytyy, hinta muistaakseni 23,90 tai jotakin, mutta kestää kyllä usean kuukauden :) Ja eipä kestä muistutuksesta! Oon ihan yllättynyt miten moni on kiinnostunut kierrätystavarasta, facebookissa on jo moni kiinnostunut noista :) Täytyykin laittaa varattu-merkki noihin joihinkin...

   Poista
 2. Sulle ois tuolla mun blogissa pieni tunnustus! :)

  www.neitiveenmukana.blogspot.fi

  VastaaPoista
 3. Vieläkö sulla roikkuu tota ruokaa ym. kaapeissa? Tuli vaan mieleen, että monet eläinten turvakodit ym. tarvii aina ruokaa ja muita lahjotuksia https://www.facebook.com/events/504094509604520/ tuollakin olis Turkuun voinu lahjottaa

  VastaaPoista
 4. Hei missä tota Narutal menua myydään? Mä ostin sitä sillon sieltä Forssasta pienen pussin, ja hyvin maistu palkkioina noille. Tarttis ostaa lisää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ja viittisiks vastata johonki mun blogiin tai faceen tai jonnekki, unohdan kuitenki muuten käydä kurkkimassa koska oot vastannu :)

   Poista
 5. Vielläkö hurtan mustat valjaat myynnissä ?

  VastaaPoista

Jos haluat kommentoida tätä kirjoitusta, ole hyvä ja raapusta ajatuksesi alla olevaan ruutuun. :)