torstai 4. lokakuuta 2012

Sulo 4 vuotta tänään!

Kuva otettu kesällä 2012
Tänään tulee tasan 4 vuotta Sulon syntymästä, onneksi olkoon rakas Sulo!<3 Aloin miettiä tätä blogipäivitystä tehdessäni, kuinka paljon oikein mahtuukaan neljään vuoteen. Oikein tuli itselleni tippa linssiin kun katselin vanhoja kuvia arkistoistani.
 
Sulon kanssa olemme kokeneet kaikenlaista ja ehtineet mielestäni paljon, vaikka joojoo tiedetään että monet koirat on jo 2 vuotiaina tokovalioita ja saaneet monta sertiä näyttelyistä ja sitten vielä kisaavat agilityssa jne. Sulo ei ole "muuta kuin" kisannut tokossa kahdeksan ykköstuloksen verran ja sillä on vain H näyttelystä eikä agilityssakaan olla vieläkään kisakunnossa. Kaikesta huolimatta olen iloinen siitä mitä ME olemme yhdessä ehtineet ja tärkeintä on se, että meillä on monen monta hauskaa tokotreeniä takanamme ja vielä monen monta tokohetkeä sekä muita iloisia hetkiä edessämme.
 
Sulo on varmasti paras tokokoirani mitä tulen koskaan saamaan ja sen lisäksi se on maailman ihanin karva-nalle, joka rakastaa ihmisten huomiota ja rapsuttelua ja jolle ruoka on kaikki kaikessa ja siksi sen kanssa tokon harrastaminen onkin niin kivaa :) Ehkä sillä onkin vain yksi todellinen harrastus, mutta ainakin se on siinä hiton hyvä, meni kokeet miten vaan! :D
 
Sulo 15 viikon iässä
Selasin vanhoja kuvia ja totesin, että vaikka ihan pikku-pentu ajoista ei ole montaa hyvää otosta (silloin minulla ei ollut kunnon kameraa edes) niin noin 6kk iästä eteenpäin noita otoksia on vaikka minkälaisia :) Tuli oikein valinnan vaikeus enkä tiennyt miten monta kuvaa jaksan ladata tässä kohtaa, joten tehdäänpä niin että laitan ne humoristisimmat kuvat sitten ihan omana postauksenaan joskus ja laitan nyt kuvia Sulon kehityksestä. Viime vuosien kuvissa ei taida olla suurta eroa ja pienetkin erot johtuu lähinnä turkista, välillä on enemmän ja välillä vähemmän turkkia :) Ihan ekojen kuvien välillä taitaa ero olla korvissa, aluksi niissä oli purkat, sitten liimat ja sitten annettiin olla luomu-pystyt :)

Sulo 4,5kk ja minä (huomatkaa koko, tässä jo isompi kuin Stella aikuisena!


Sulo 7 kuukauden iässä
Sulo 1v, syksyllä 2009

Sulo 2,5v keväällä 2011
Sulo 3v talvella 2012

Sulo 3,5v keväällä 2012
Sulo parin viikon takaiselta metsälenkiltä, karvanlähtöä havaittavissa ;)

Sulo on ehkä jäänyt hieman vähemmälle huomiolle blogissani Stellan muutettua meille, mutta todellisuudessa Sulo ei ole jäänyt yhtään vähemmälle huomiolle. Toki onhan se totta, että Stellalla on enemmän harrastuksia tällä hetkellä kuin Sulolla ja siksi niistä tulee päiviteltyä enemmän. Toisaalta, Sulollahan on yksi erittäin vahva harrastus ja siitä tulen päivittämään jatkossakin tässä blogissa. Viime viikkoina ovat kelit olleet niin huonot ja ulkonakin tulee niin pimeä äkkiseltään, että kuvien ottaminen on yleisesti jäänyt vähemmälle. Pyrin kyllä ottamaan uusia kuvia, kun taas on hyvä hetki sille :)

Sulon synttäreitä juhlistettiin tänään rauhallisissa merkeissä, koska olen itse valitettavasti kotona kipeänä ja vaikka pitikin mennä treenaamaan tokoa :( Hain kuitenkin koirille uusia poron ja naudan luita Mustista ja Mirristä piristämään tätä päivää. Sulo vaistoaa todella hyvin sen, että en ole ihan oma itseni - se on kyllä välillä niin fiksu, etten usko sen olevan koira ollenkaan. Äidin kanssa monesti uskottiin, että se alkaa vielä jossain vaiheessa puhumaan ;D Sulo sai myös tänään herkku-aamupalan, eli perinteisesti cesar-aterian sekä paljon haleja, rapsutuksia ja suukkoja ;) Stella onnitteli Suloa normaalilla tavallaan, eli pomppimalla päälle ja leikittämällä. Kyllä se on kiva kun noilla on kovasti seuraa toisistaan :)

Paljon onnea rakas Sulo Sisu Saukkoni<3 Toivottavasti meillä on vielä monen monta yhteistä vuotta edessä!

5 kommenttia:

 1. Onnea suloinen Sulo! <3 Mäkin mietein tänään, että kyllä tulee Milasta enemmän postailtua, mutta ihan yhtä rakas on Sofi mulle ja kyllä mä senkin kansa yritän ihan yhtä paljon touhuilla, vaikka Mila onkin luonnostaan niin paljon touhukkaampi :) Ihania kuvia Sulosta, odotan innolla myös sitä toista postausta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Stellan kanssa on jotenkin ehtinyt kokeilemaan niin paljon kaikkea ihan sen takia, koska oli jo itellä valmiiks enemmän tietoa kun Stella tuli taloon kuin silloin kun Sulo tuli mulle. Enhän mä tiennyt koirista 4 vuotta sitten vielä YHTÄÄN MITÄÄN :D Vähän oikeastaan harmittaa mitä kaikkea Sulosta olis voinut tulla jos se olis ollut paremmissa käsissä...:/

   Poista
  2. Niin no jostain on jokaisen pakko alottaa ja oppia pikku hiljaa :) ja oikeen hyvä koira sulosta on tullut, ja oppii edelleen :) Mutta toki varmaan näin jälkeenpäin ajattelee tolleen... Mäkään en tienny ennen paljoo mistää mitää, enkä olis edelleenkää varmaan innostunu agilitysta tai tokosta, ellen olis matkinu sua :D No ei kai, kai mä vähän olisin kokeillu, mutta en lainkaa niin tosissani ellet sä olis nii innoissaa noista, mäki siinä sit vähä "vahingossa" innoistuin enemmän ja uskallan ehkä joskus mennä kisoihinkin :) Ja kiitos siitä!

   Poista
  3. Ole kuule hyvä :) Kiva jos musta on ollut "apua" :D Siis niinhän se on et en mäkään olis aikoinaan osannut lähteä harrastamaan edes tokoa ellei mua oltais sille pentukurssille houkuteltu :) Sulon kanssa tuli tehtyä pohjatyö tokon suhteen niin hyvin et nyt on taas se tilanne et mua harmittaa kun en oo Stellan kanssa pystynyt samaan kun kaupunki on vaihtunut. :/ Mut täällä turussa tosiaan toi agility on 100 kertaa kuumempi juttu kuin toko ja porissa tilanne varmaan 50-50. Mut keväällä tosiaan jollekkin kalliille kurssille Stellan kanssa oppimaan niin eiköhän senkin kanssa toi tokoura urkene, tosin ei samalla vauhdilla kuin Sulon kanssa, mutta edes jossain määrin vastapainona agilitylle :) Ajat muuttuu kyllä eri koirien myötä. Kaikkee olis kiva ehtiä, esim myös tota koiratanssia, mut missä välissä? :D Kiitos sulle ja Milalle kun innostuitte noista näyttelyistä, mä en taas olis niissä käynyt ollenkaan ellette te olis ryhtyneet käymään niissä :) Ei sitä koskaan tiedä millasiks noi koirat vielä kehittyy, jotkut voi olla vasta 4-5 vuotiaina parhaimmillaan :)

   Poista
  4. Joo no hyvä että ollaan innostettu toinen toistamme tahollamme ;D Ja aina on kivaa kun on samanhenkistä kaveriseuraa, yksin olis tylsä näitten koirienkin kanssa harrastaa jos ei olis ketää kenelle hehkuttaa ja murjottaa, tai voishan sitä jollekkin joka ei asiasta mitään tiedä, mutta se olis vähän tylsää :D

   Poista

Jos haluat kommentoida tätä kirjoitusta, ole hyvä ja raapusta ajatuksesi alla olevaan ruutuun. :)