sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Turku KV 21.10.2012

Tänään menimme Stellan kanssa pitkästä aikaa taas näyttelyyn osallistumaan ja "kokeilemaan onneamme". Eipä tarvinnut kauas ajaa kun kyseessä oli Turku KV Turun Messukeskuksessa. Olin varautunut siihen että käyntimme jää vähintään yhtä lyhyeksi kuten ennen eli pääsisimme kotiin heti oman kehämme jälkeen. Shelttejä oli ilmoitettu paljon ja pelkkiä narttuja oli lähemmäs 50 kappaletta. Juniorinarttuja oli kuitenkin vain yhdeksän eikä Stellankaan tarvinnut esiintyä läheskään viimeisenä kuten yleensä vaan vuoromme oli noin puolivälissä.


Stella vähän ihmettelee et taasko tätä touhua.. Kuva: Sari Sainio
Kuva: Anni Hautala
Kuva: Anni Hautala
Stella ei ollut ihan oma itsensä. Lienee juoksut alkamassa taas kun urokset olivat niin kiinnostuneita ja kun Stellaakin vain kiinnosti toiset koirat kehässä. Pöytäosio meni kuitenkin aika hyvin, ei panikoitumista vaan rauhallista käytöstä, jes! Päivän tavoite oli siis jo näin pian saavutettu :) Toisin kuten viime näyttelyssä niin nyt saimme esiintyä ihan rauhassa ja aika kauan. Liikkeet menivät ihan hyvin, vaikka Stellalla saattaa kyllä olla lihakset vähän jumissa eilisestä Eva Lacnakovan agilitykoulutuksesta, jossa meni muuten Stellan osalta tosi kivasti :) Lelun avulla sai Stellan seisomaan nätisti ja pitkään ja kas kummaa, Stella sai ERIn!! Kylläpä yllätyin ja jotkut kivat ihmiset vieläpä taputtivat meille, tai sitten se oli viereisessä kehässä, en ole varma :DKuva: Sirpa Saari
Melkein kaikki juniorinartut saivat ERI:n joten yhtä ahtaasti menimme kilpailuluokkaan. Tilaa oli todella vähän ja takana ollut koira tuli niin lähellä, että minun oli pakko siirtyä osittain edessä olevan koiran eteen, jotta Stella pystyisi keskittymään (tosi ärsyttävää kun ihmiset eivät katso eteensä). Onneksi tuomari pyysi tasaamaan välit. Stella ei silti esiintynyt kovin hienosti, vaan katseli etenkin takana olevan koiran suuntaan, jolle koko ajan höpötettiin jotain. No, jo toisen kerran yllätyin, Stella sijoitettiin toiseksi! Stellaa ei ole koskaan ennen edes sijoitettu ja kertaheitolla peräti toiseksi niin monen koiran joukosta :)

Stella sijoittui luokassaan toiseksi. Kuva: Sirpa Saari

Ilme kertoo kaiken kun kuulin että SA tuli kahdelle ensimmäiselle!
Kuva: Sirpa Saari
Sain kuitenkin yllättyä vielä kolmannen kerran kun meille ojennettiin myös SA! Ohho. Johan oli aihetta laittaa kasvattajallekkin viestiä. Aikamoinen yllätys ja vielä ilman kunnon turkkia! Nyt on sitten näyttelytulokset kasassa shelttien ykkösruusuketta varten ja onpa hyvä jäädä reilulle tauolle näyttelyiden osalta ja keskittyä olennaiseen, eli agilityyn ;) PN-kehässä kävimme vain kääntymässä, mutta olihan sekin kokemus sinänsä. Stella taisi olla melkein ainoa merlenarttu koko kehässä ja loput olivat soopeleita, joten ihan sinänsä oli myös kiva edustaa tuota väriä. Ei tosin harmittanut yhtään, koska SA:kin oli jo ihan tarpeeksi upea saavutus tässä kohtaa ja tällä karvoituksella :)

Stella PN-kehässä topakkana. Kuva: Sirpa Saari

Tässä vielä Stellan hienon hieno arvostelu:

"Typical outline. Nice neck. Good topline. Well angulated front and rear. Good length of body. Good tailset. Good ribs and chest. Good legs and feet. Head slightly untypical - too much stop. Nice eyes. Good ears. Moved well in profile. In good coat. A bit close behind in the move." (21.10.2012, Turku KV, Margaret Martin, Irlanti)

Kuva: Sari Sainio
Tulos: JUN-ERI JUK2 SA

Suomeksi siis:

"Tyypilliset pääpiirteet. Hieno kaula. Hyvä ylälinja. Hyvin kulmautunut edestä ja takaa. Hyvän pituinen kroppa. Hyvin laskeutuva häntä. Hyvät kylkiluut ja rinta. Hyvät jalat ja tassut. Pää hieman epätyypillinen - liian paljon stoppia. Kauniit silmät. Hyvät korvat. Liikkuu hyvin sivulta katsoen. Hyvässä turkissa. Hieman ahtaat takaliikkeet."

Tuosta stopista kuulee aina etenkin kun Stellalla on juuri otsassa tuo valkoinen viiru, joka saattaa jopa korostaa jyrkkää otsapengertä. Tässä arvostelussa oli paljon hyvää ja kiva kerrankin kuulla että korvatkin ovat hyvät ;) En ole kyllä samaa mieltä tuomarin kanssa siitä, että Stella olisi hyvässä turkissa, mutta olkoon :) Takaliikkeet olivat ahtaat luultavasti koska lihaksisto tarvitsee jälleen kerran hierontaa (ensi keskiviikkona aika) ja koska Stellaa ei oikein tänään napannut näyttelytouhu, niin eivät liikkeetkään olleet huisin hienot.

Kuva: Sari Sainio
Kuulin myös tänään paljon huippuhienoja uutisia kuten että Laura ja Fico saivat tänään Liedossa toisen agility-sertinsä voittonollalla! Onnea kovasti Laura & Fico!  Myös Jennan Mini-sheltti sai tänään puuttuvan näyttelytuloksensa eli EH:n ja samalla siitä tuli Suomen agilityvalio :) Onnea Jenna & Mini! Nämä uutiset vievät kyllä komeasti voiton kaikilta näyttelymenestysuutisilta!

Loppuun vielä kuva mun huipuista koirista, jotka ovat molemmat yllättäneet mut tän vuoden aikana omissa lajeissaan <3

8 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Olisi kiva tietää ketä oikein kiittää onnitteluista, mutta kiitos kuka ikinä oletkin :)

   Poista
 2. Onnea vielä! :) Kyllä Stellalla kuvien perusteella vielä tuota tukkaa silti riittää, vaikka huomaa että sitä on kyllä lähtenytkin. Hyvät kuvat kyllä muutenkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu no ei Stella ihan karvattovimmasta päästä silti ole, mutta pohjavilla puuttuu kokonaan ja vähän ihmettelen ettei siitä tullut lainkaan mainintaa :) Mutta rotumääritelmässähän sanotaan että sheltillä kuuluukin olla turkkia kauluksessa, rinnassa ja housuissa ja ne onneks oli jäljellä :D Nyt mun täytyis vaan ottaa jonkinlainen ykkösruusukekuva Stellasta ennen kuin loputkin karvat kaikkoaa ;)

   Poista
 3. Laitetaanpa uusiksi ko äsken meni vähän pyllylleen:

  Stoppi voi näyttää liian korostuneelta jos koiralla kasvaa paljon karvaa päälaella. Varsinkin jenkkisukuisilla tätä sattuu kovinkin usein. Pään linjat saa näyttämään 'oikeammilta' kun trimmaa päälaelta ylimääräistä karvaa pois. Elikkä ohennussaksien ohennuspuolella vaan veistelemään. Voi toki leikatakin, mutta 'veisteleminen' on turvallisempaa varsinkin alussa.. Ei tule yhtä helposti rumia lovia päähän ;D Päälaen karvojen trimmaaminen muuttaa pään profiilia todella paljon. Kallo näyttää litteämmältä ja stoppi loivenee. Kuonon ja pään linjoista tulee enemmän samanlinjaiset.

  Tällä tavoin saadaan hyvä pää näyttämään vielä paremmalta. Ja noh, toki näin saa pyöreän kallon näyttämään litteältä ja voimakkaan stopin loivemmalta, jos pää ei kaiken karvan allakaan ole aivan ideaali. Suosittelen kokeilemaan, minusta ainakin näyttää noiden kuvien perusteella, että päässä on todella paljon karvaa, joka voi hämätä pään näyttämään 'liian stopikkaalta' :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon valaisevasta kommentista :) Olenkin saanut aika paljon kommenttia omista trimmaustaidoistani, joten enköhän minäkin näillä avuilla kehity. Nyt kun meillä on näyttelyistä hieman taukoa niin voisin hyvinkin kokeilla ja harjoitella tuota. Olen kyllä kuullut jälkikäteen että muutkin ovat tätä keinoa käyttäneet ja omasta mielestänikin Stellalla on kyllä aika paljon karvaa päälaella! Kiitos vielä kommentistasi :)

   Poista

Jos haluat kommentoida tätä kirjoitusta, ole hyvä ja raapusta ajatuksesi alla olevaan ruutuun. :)