torstai 1. marraskuuta 2012

11 Mielenkiintoista faktaa!

Sofin ja Milan tassunjäljillä- blogin kirjoittaja haastoi minut vastaamaan 11 kysymykseen, joten tässä tulee kysymysten vastaukset! Ideana on jatkaa haastetta keksimällä uudet kysymykset ja haastamalla seuraavat bloggaajat vastaamaan minun keksimiin kysymyksiini. Tämä on ihan hauska tehtävä, joten ei tästä nyt voinut kieltäytyä ;) Kiitos Eeva haasteesta!


Kuva: Eeva Meusel

1. Mikä on koiranomistamisessa parasta?
Koiranomistamisessa on niin monta asiaa, joista en ikinä haluaisi luopua! Mutta parasta on kai se kun koirien jokapäiväinen iloinen mieli tarttuu väkisinkin minuun ja se tapa, jolla ne näyttävät tunteensa saa minut tuntemaan erittäin rakastetuksi.<3

2. Kukaan ei ole täydellinen. Mitä muuttaisit koirassasi jos voisit?
Sulolta vähentäisin turhaa haukkumista kun lenkkeillään muiden koirien kanssa ja Stellasta tekisin ahneemman ruoan perään.

3. Mitä kautta olet "löytänyt" oman rotusi? Mikä on hyvää/huonoa omassa rodussasi?
Lapsena katsotut Lassie-elokuvat inspiroivat ottamaan lammaskoiran, mutta koska collie olisi liian iso kerrostaloon, päädyin jo 8-vuotiaana shelttiin. 10 vuotta lapsuudestani toivoin hartaasti omaa koiraa ja vasta 18-vuotiaana unelma toteutui. Koirista en tosin tiennyt vieläkään hirveesti tässä kohtaa vaan ihan lähimmästä kennelistä menin valitsemaan kivoimman värityksen omaavan uroskoiran. Tästä opin paljon, mutta en kadu millään tavalla "sika säkissä"-ostostani. Hyvää on ehdottomasti rodun toiminnallisuus ja soveltuvuus eri lajeihin ja parasta on myös se että sheltit ovat myös rauhallisia silloin kun ei tehdä mitään. Huonoa on herkkähaukkuisuus sekä paimenkoiralle ominainen "lukkoon meneminen" joissain tilanteissa.

4. Jos pitäisi valita joku muu rotu kuin nykyinen, niin mikä se olisi ja miksi?
Tätä tulee harvoin mietittyä, koska oma rotu tuntuu niin hyvältä. Melkein luulen että valitsisin bordercollien, vaikka siinä olisi paljon haastetta, koska se on sheltti polveutuu siitä rodusta ja koska sen kanssa olisi varmasti paljon harrastusmahdollisuuksia. Lisäksi minulla on kontakteja kyseisen rodun kasvattajiin.

5. Rajoittaako koira mielestäsi paljon elämääsi?
Rajoittaa, mutta enimmäkseen hyvällä tavalla. Yksin asuessa ei voi olla koko päivää poissa kotoa tai ei voi lähteä koko päiväksi käymään jossain ilman koiria, mutta harvemmin sitä on tarvettakaan. Koirat on otettava kaikessa huomioon, mutta en pane pahitteeksi, koska ne ovat minulle todella tärkeitä.

6. Mikä on koirasi lempipuuhaa?
Sulon lempipuuhaa on ehdottomasti syöminen, koska se on niin ahne. Myös hyvien luiden syöminen on se mielestä ihan parasta. Stellan lempipuuhaa on agility, koska siinä saa juosta ja palkkauksessa pääsee leikkimään sen lempileluilla.

7. Pelkääkö koirasi jotain?
Sulo pelkää rappusten kiipeämistä vieraissa paikoissa. Sitä ei saa välillä kirveelläkään ylös liukkaita kivirappusia! Stellalla on mörkö-ikä meneillään, joten vaikea sanoa mitkä ovat oikeita pelkoja. Tällä hetkellä takin pukeminen ja jotkut satunnaiset ulkona nähdyt esineet ovat aiheuttaneet pelokkuutta, mutta niistä tullaan varmasti pääsemään yli totuttamalla.

8. Onko sinulla jonkinlaista tavoitetta/haavetta, jonka toivoisit koirasi kanssa saavuttavasi?
Sulolle olen asettanut tavoitteeksi FI TVA-tittelin saamisen, joka on siis enää vain kolmen onnistuneen tokokokeen päässä! Stellan kanssa olisi haaveena tietty valioitua agilityssa, mutta eipäs nyt mennä asioiden edelle ;)

9. Onko jotain asiaa, jota koirasi ei vain ole oppinut, vaikka olet yrittänyt opettaa?
Tälläiset ongelmat johtuvat yleensä kouluttajasta, joka ei osaa opettaa kuin koiran kyvyttömyydestä. Sulo ei ole oppinut seuraamaan kunnolla ohjausta agilityssa, koska olen nyt vasta itse opetellut ohjaamaan, mutta esteet Sulo osaa hyvin. Stella ei ole oppinut pitämään esineitä, mutta tämäkin on korjattavissa, kunhan vain ehtisin/jaksaisin/muistaisin opettaa sille tätä.

10. Oletko materialisti koirasi suhteen? Eli ostatko koirallesi paljon asioita ns. turhaan?
Huomaan että kaikki ylimääräinen raha menee koiriin, mutta en koe ostavani mitään turhaan! Meiltä löytyy esimerkiksi molemmille vain yhdet pannat, valjaat ja hihnat, vaikka hyvä olisi olla kai useammat? Kaikkia ostamiani juttuja kyllä ollaan tarvittu.

11. Mikä on paras puolesi koirankouluttajana? Entä huonoin?
Paras puoleni on koulutukseen liittyvä intohimo! Haluan oppia koko ajan lisää ja jaksaisin treenata koirieni kanssa kaiket päivät, jos se vain olisi mahdollista. Huonoin on juurikin tuo sama, että välillä tulee treenattua kerralla liikaa, vaikka olenkin aika hyvin oppinut pois siitä tavasta.

Nyt olette ehkä saaneet vastauksia, joihinkin asioihin joita olette minussa ja koirissani pohtineet ja nyt on teidän vuoronne ;)

Kysymykset seuraaville bloggaajille:
1. Mikä on ensimmäinen muistosi ihan ensimmäisestä koirastasi?
2. Kuinka monta tuntia päivässä omistat yleensä kokonaan koirallesi?
3. Miten päädyit hankinnassasi juuri kyseiseen pentuun/koiraan?
4. Mitä koirasi on opettanut sinulle?
5. Missä tilanteissa koirasi käyttäytyy erityisen hyvin? Entä huonosti?
6. Mitkä ovat koirasi lempi herkkuja? Onko jotain mistä koirasi ei pidä lainkaan?
7. Mikä on parhain saavutuksesi koirasi kanssa tai mitä olisi kiva saavuttaa tulevaisuudessa?
8. Mitä koirasi osaa parhaiten? Onko koirallasi erityistaitoja?
9. Vertailetko itseäsi muihin koiraharrastajiin? Oletko kilpailuhenkinen?
10. Mihin tykkäämis-järjestykseen koirasi laittaisi seuraavat asiat: ruoka, lelut, toiset koirat, harrastukset ja lenkkeily?
11. Mitä tekisit ilman koiranomistajuutta ja miksi?

Haastan näillä kysymyksillä seuraavat blogit:
T&D
Shelttipoika Laku
Yesterday is over
Nea ja Dana
Sheltti Mannan ja Nemin blogi
Cara & Isla
All You Need
Teppo

Mielenkiinnolla odotan teidän vastauksia hatusta vedettyihin kysymyksiini :)

7 kommenttia:

 1. Kiva kun otit haasteen vastaan, oli kiva lukea sun vastaukset! :) Mä mietein just ton 9. kysymyksen kohdalla, että onko tyhmä kysymys tavallaan, kun sehän just on kouluttujasta kiinni. Mutta laitoin sen nyt silti tollasena :) Sen takia siinä onkin sana "yrittänyt", eli luultavasti joku on koulutuksessa mennyt pieleen/ jäänyt puolitiehen jos koira ei ole oppinut :) Itsellä ainakin on näitä asioita, joita en ole kunnolla opettanut vaikka olisi ehkä pitänyt...

  Koskas tulittekaan Poriin? Nyt viikonloppuna vai viikon päästä? Ehditkö nähdä meitä kun tuutte? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomenna tulen Poriin, mutta voitais ehtiä esim LA päivällä aamupäivälenkille? En uskalla luvata kun mun visiitti on taas aika lyhyt mun kandin keskeneräisyyden takia :(

   Poista
  2. Okeij, joo mullekkin olis se la aamupäivä paras aika muutenkin, toivottavasti keretään näkee :) Soitellaan!

   Poista
 2. Kiitos haasteesta! Haaste vastaanotettu ;)

  VastaaPoista
 3. kiitoksia haasteesta, heti kun pääsen kotiin tarvii ryhtyä tän kimppuun. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha :D Kiva kun kelpasi ;) Mä jo ajattelin että loput blogeista eivät meinaakaan vastata haasteeseen kun tosta on jo hetki aikaa :)

   Poista

Jos haluat kommentoida tätä kirjoitusta, ole hyvä ja raapusta ajatuksesi alla olevaan ruutuun. :)