tiistai 13. marraskuuta 2012

Stellan viralliset terveystutkimukset

 
Tämän vuoden aikana olen joutunut jännittämään kaksissa terveystutkimuksissa. Helpotuksekseni voin todeta että molemmat ovat terveitä, lukuunottamatta muutamaa hassua ylimääräistä ripseä silmissä. Stellan kohdalla odotellaan vielä kennelliiton lonkka- ja kyynerlausuntoa, mutta eiköhän sielläkin vain ja ainoastaan ihastella Stellan terveitä kuvia :) Jännäähän se silti on nähdä mitä mieltä ovat, koska muuttuihan Sulonkin lonkkatulos matkan varrella B-lonkista A-lonkkiin.
 
Sulo todettiin siis terveeksi 26.4.2012 ja muistin virkistämiseksi pääset lukemaan kyseisestä eläinlääkärikäynnistä tästä. Stellan kanssa kävimme läpi eilen koko saman kaavan ja vielä samassa paikassa, eli Koira-Kissa klinikalla ja eläinlääkärinämme toimi jälleen kerran Eva Einola-Koponen.
 
Silmätarkastuksessa Stellaa jännitti ja jouduinkin pitämään neidistä aika lailla kiinni, jotta saatiiin silmät katottua kahdella eri laitteella. Silmät olivat muuten todella terveet lukuunottamatta muutamaa ylimääräistä ripseä. Tämä oli tosin arvattavissa, koska harmillisesti molemmilla Stellan vanhemmista on tämä sama vaiva. Koiralle olisi suotavaa tälläsessä tilanteessa hankkia puoliso, jolla täysin terveet silmät, mutta valitettavasti Stellan isälle nämä todettiin vasta Stellan syntymän jälkeen. Stellalle siis katsotaan uros, jolla ei ole yhden yhtä ripseä. Polvet tarkastettiin silmätarkastuksen yhteydessä ja hetken vääntelyn ja kääntelyn jälkeen ne todettiin terveiksi. Myös sydän kuunneltiin ja Stellan sydänääniä kehuttiin erinomaisiksi :)
 
Sitten oli rauhoituksen ja kuvien vuoro. Stella nukahti syvään uneen alta aikayksikön ja se torkkuikin mukavasti koko kuvauksen ajan. Stellan lonkat olivat kuulemma A-luokkaa ja niinhän alla näkyvä kuvakin todistaa. Vasemmalla siis Stellan lonkat ja oikealla Sulon lonkat viime keväältä. Kuvia vertaillessani ymmärrän hyvin miksi Sulolle lausuttiin alustavasti B-lonkat - eivätkös nuo Stellan lonkkanivelet näytäkin aika täydellisiltä? Ihmettelen suuresti jos eivät tule A/A:na kennelliitosta.
 
 Kyynärniveletkin näyttivät oikein terveiltä eli luultavasti ne lausutaan 0/0:na kennelliitosta.
 
Katsotaanpa vertailun vuoksi Sulon kyynärniveliä....

Lopuksi halusin kuvan molempien lannenikamista. Stellalla näytti olevan kaikki kuosissa senkin suhteen. Sulolla näytti myös nikamien olevan terveitä, vaikkakin Sulolta löytyi myös yksi ylimääräinen lannenikama! Kuvia vertailemalla näette eron. Lannenikamat lasketaan siitä mistä rintanikamat loppuvat, eli tuosta viimeisen kylkiluun kohdalta. Laskemalla huomaatte eron!
 
Stellalla on 7 lannenikamaa, kuten koiralla normaalisti kuuluukin ja joiden välit ovat lääkärin mukaan hyvät.

 
Sulolla on 8 lannenikamaa eli yksi ylimääräinen nikama, joka ei vaikuta koiran elämään.

 
Kylläpä on ihanaa kun tietää molempien koiriensa olevan terveitä ja kun ei enää tarvitse jännittää muuta kuin mitä kennelliitto Stellan kuvista tuumaa. Kuvat ovat kuitenkin sen verran hyvät joka tapauksessa, että vihreetä valoa on näytetty nyt myös Stellan agilityharrastukselle!! :) Stellan hyvä koirakaveri Pipsakin todettiin eilen terveeksi yhtä hyvillä tuloksilla, joten onnea hirmuisesti Pipsan omistajalle eli Iinalle! :) Nyt vain nauttimaan elämästä ja harrastamisesta täysin rinnoin ja toivotaan, että kaikki pysyvät yhtä terveinä jatkossakin <3

5 kommenttia:

 1. Otitko siellä paikanpäällä kuvat noista kuvista, eihän niitä itelle kuitenkaan saa noita kuvia? :)

  VastaaPoista
 2. Teille on haaste:
  http://herttakoiruus.blogspot.fi/2012/11/meidat-on-haastettu.html

  VastaaPoista
 3. Mekin ollaan käyty viimiset 2,5 vuotta Koira ja kissaklinikalla. :) Ehdottomasti parhain paikka tällä seudulla, vaikka kaikki muistot ei niin iloisia olekaan. Tuo Eva leikkasi meidän Rikin.

  VastaaPoista

Jos haluat kommentoida tätä kirjoitusta, ole hyvä ja raapusta ajatuksesi alla olevaan ruutuun. :)