torstai 3. tammikuuta 2013

Vuoden ensimmäiset treenailut

Tänään palattiin Sulon ja Stellan kanssa takaisin Turkuun ja meitäpä odottikin heti kahdet treenit. Aamulla olimme agilityhallilla treenaamassa kontakteja ja keppejä ja illalla oli vielä tokotreenit molempien koirien kanssa Tuija Seren Koirakoulussa. Tässä postauksessa hieman minivideoklippejä agilitytreeneistä. Kiitos Jennalle kuvaamisesta!

Aamu alkoi siis itsenäisillä agilitytreeneillä seuramme hallilla. Tosi tyytyväinen olin molempien motivaatioon ja työskentelyyn. Stellan kanssa keinutreenit menivät oikein mukavasti. Yritin jättäytyä taakse, jotta Stella tottuisi erilaiseen liikehäiriöön. Se teki sen että Stella ei juossut ihan yhtä pitkälle kuin tavallisesti. Häiriötreeniä siis lisää ja muutamaa estettä alle myös jatkossa. Stella on myös vähentänyt paljon ennakointia ja kolmen peräkkäisen toiston jälkeen se juoksi edelleen täysillä päähän :)

Keinu kokonaisena ja liikkeeni häiriöimässä

Stellan kepit ovat siinä vaiheessa että ohjureiden häivytys olisi paikallaan ja siksi siirryin käyttämään vinokeppejä. Keskellä voi kepit jo olla ihan suorassa, mutta alussa on pakko pitää keppejä varmuuden vuoksi vielä vinoina. Jatkossa treenataan 12 kepillä, tänään oli käytössä hieman vähemmän testin vuoksi, mutta tosiaan hyvin toimii näillä vinokepeillä treenaaminen :) Muutama video-otos alla.

 
Ekaa kertaa vinokepeillä treenaamista...

...ja sama toiselta puolelta


Stellan puomi on myös suhteellisen hyvässä kunnossa. Vauhtia on ihan sopivasti tässä harjoitteluvaiheessa, toki lisää saa vauhtia tulla myöhemmin. Vielä on puomin ja A:n kanssa kehonhallintavaikeuksia, aina ei ihan osaa hallita omaa pysähdystään, mutta korjaa tosi hienosti :) Jatkossa täytyy ottaa naksutin käyttöön tässä, lisätä liikehäiriötä, palkata ruoalla useammin pysähdyspaikkaa sekä ottaa alle joko estettä tai putkea.

 
 Stellan puomitreeni 3.1.2013


Sulon kanssa tehtiin tänään lähinnä  niitä juttuja, jotka se oikeesti osaa aika hyvin jo. Kepit olivat ihan mahtavat, haki tosi hyvin oikean välin eikä ottanut häiriötä oikeastaan mistään. Samoin A-este ja puomi ovat oikein hyvät, mutta lisää eri häiriötä voisin lisätä jatkossa, sekä palkata myös enempi tassujen väliin.

Sulo A-esteen suoritus 3.1.2013

 
Sulon puomitreeni 3.1.2013

Näiden esteharjoitusten lisäksi, tehtiin ihan pikkasen niiston ja saksalaisen alkeita molempien kanssa. Stellalla nämä menivät paremmin, mutta Sulokin yllätti saksalaisen ja perusvalssin suhteen kun treenattiin ihan yhdellä esteellä. Voi se vanhakin koira näköjään parantaa tuota kääntymistä ;)

Illalla meillä alkoi vielä uusi tokokurssi molempien kanssa. Erityisen ylpeä olen Stellasta, joka niin upeasti työskenteli uudessa paikassa ja kovassa häiriössä. Energiaa riitti aamuisesta agilitytreenauksesta huolimatta. Stellan kanssa harjoiteltiin ekaa kertaa luoksepäästävyyttä ja sen lisäksi sivulletuloa ja seuraamista. Kävimme lähinnä läpi oikeaa seurauspaikkaa ja sitä miten ja mihin kannattaa palkata. Stellan kanssa molemmat lelu ja namipalkka toimivat hyvin. Tämän lisäksi otin itsenäisesti tokohyppyä. Stella irtoaa hyvin lelulle hypyn toiselle puolelle, mutta ilman lelua ei neiti vielä ymmärrä hypätä. Ensi kerralla autan keholla hyppäämään ja heitän lelun tai sitten laitan ruokakupin toiselle puolelle, jonka perään heitän namin ja vapautan. Erikseen otin paikallaan seisomista. Olen oikeasti tosi yllättynyt miten Stella kiinnostui näinkin hienosti tästä lajista! On siinä mahtava harrastuskoira :)

Sulo oli selvästi väsynyt koko muuttorumbasta tänne Turkuun. Tämä päivä oli sille rankempi kuin Stellalle, joka sopeutuu kaikkeen paremmin. Sulon seuraaminen ja sivulletulo oli todella laiskaa, tai siltä se ainakin tuntui. Kun ruoka alkoi täyttää vatsaa, ei Sulo kyennyt muuhun kuin röyhtäilemään... Tein siis odotellessa vuoroamme itsenäisesti paikallaoloharjoitusta. Sulo otti uudessa hallissa todella paljon häiriötä ja oli aikalailla paineistunut. Toivottavasti ensi kerralla olisi jo vapautuneempi. Sulo vapautuu yleensä vauhtiliikkeistä. Tälläiset lähelläpysymisliikkeet hallissa ovat Sulon vireen kannalta todella haastavia. Toivottavasti tämä menee oikeasti väsymyksen piikkiin tällä kertaa, koska muuten ei tuosta koirasta ole kisaamaan vielä helmikuussakaan... :/ Saatiin kuitenkin tänään hyviä vinkkejä ja treeniläksyiksi saatiin: askeleet 2-3 eri suuntiin, paikallakäännökset, peruuttaminen ja liikkeellelähtemisharjoituksia. Tavoitteena olisi viikonloppuna treenata vähän näitä sekä opetella taas ohjattua noutoa ja metallihyppyä, eli niitä liikkeitä, jotka ovat eniten kesken.

2 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttää!! T. Moona

    VastaaPoista
  2. Todella hienolta näyttää!! :-) Minä olen yrittänyt tahkoa Deanin pieneen kalloon että puomin alastuloon olisi pysähdyttävä! Mutta kaikki aikanaan :-)

    VastaaPoista

Jos haluat kommentoida tätä kirjoitusta, ole hyvä ja raapusta ajatuksesi alla olevaan ruutuun. :)