maanantai 7. tammikuuta 2013

Stellan agilitytreenit 7.1.2013


Vuoden ensimmäiset seuran ohjatut treenit korkattu Stellan kanssa. Tulipa mahtava olo kun pääsimme pitkästä aikaa menemään rataa! Tänään aiheena oli sylikäännös eli "sylkkäri". Tätä ohjaustekniikkaa me olemme jonkin verran jo harjoitelleet ja sen mukaan se sujuikin. Itse onnistuin tässä hyvin ja siksi Stellakin tuli noihin ohjauksiin tosi hyvin!

Rata 7.1.2013
Radalta opin taas paljon uutta Stellan kanssa harjoittelusta. Esimerkiksi Stella lukee mua niin hyvin, että ihan pienetkin ohjauserot saattavat johtaa siihen että Stella hakee esteen takakautta. Esim. jos kierron jälkeen pitää mennä suoraa linjaa seuraavalle hypylle, en saa tehdä puolivalssia, koska koira tulkitsee seuraavan liikkeeni takaakiertolähetyksenä, mikä on siis todella fiksua. Niimpä tuossa kohtaa minun oli tehtävä selvä päällejuoksu ja kääntää rintamasuunta heti kohti seuraavaa estettä vetkuilematta kroppani kanssa sen enempää. Parempi näin päin kuin koira, joka ei lue ohjausta lainkaan, sittenpähän saan aina syyttää vain itseäni, jos radalta tulee hylly ;)

Tämän lisäksi saatiin hyviä vinkkejä lähtötilanteeseen, sekä alussa että kontakteilta lähtöön. Isot nytkähtelyt eivät enää toimi Stellalle häiriönä, kun taas se jos olen hetken paikallani ja katson koiraa ja sitten teen pienen nytkähdyksen, niin se vasta onkin paha häiriö. Lähtötilanteita siis harjoittelemaan, samoin kuten kontakteilta lähtemistä niin että Stella oppii olla varastamatta.

A-esteellä totesimme Stellan sekoittavan sen suorittamisen puomiin ja siksi se jostain syystä hakeutui aina A-esteen oikeaan reunaan jo heti harjalle tultuaan. Nyt laitoimme harjalle esteeksi pipon ja sen lisäksi avustaja seisoi nojaten A-esteen oikeaan reunaan. Tällä tavalla yritämme saada Stellalle sanotuksi, että siihen reunaan ei kuulu mennä, vaan suorinta tietä alas palkalle. Ensimmäistä kertaa yhdistimme ikäänkuin tämän esteen myös radalle, joten jatkoin A:lta radan loppuun asti. A:lta lähtö on vielä opetteluvaiheessa, joten siksi videolla tuo kohta näyttää vähän tumpelolta. Toivottavasti Stella alkaa vähitellen erottamaan että A on oikeasti leveämpi ja että hänen fokuksensa pitäisi olla alas eikä reunaan. Tässä muutamat pätkät radalta:


Sylikäännös vasemmalle
 
 
Sylikäännös oikealle

 
A-este (pipo-avulla) ja sylikäännös vasemmalle
 
Tästä on hyvä jatkaa. Ihanaa kun ratatreenit vihdoin alkavat taas! Pääsee taas juoksemaan täysillä ;)


2 kommenttia:

 1. http://www.shetlanninlammaskoirat.fi/harrastukset/

  ei tossa sattuis olee just sulo ja stella? ainaki samaa näköö löytyy :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeassa yläkulmassa on Sulo tokokurssilla, mutta vasen alalaidassa on kyllä Sirpa Saaren Maya (Amarantes Y.S.L. Parisienne) :) Niillä on Stellan kanssa aika paljon samaa näköä kun nopeesti katsoo ;)

   Poista

Jos haluat kommentoida tätä kirjoitusta, ole hyvä ja raapusta ajatuksesi alla olevaan ruutuun. :)