sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Rakkaus nimeltä agility

Kiireinen viikko opintojen ja harrastusten parissa takana, jonka kruunasi tämän päivän aivan superkiva Maiju Korhosen agilitykoulutus ATT:llä. Kerron hieman tarkemmin tämän päivän treeneistä, joissa opittiin Stellan kanssa useita uusia tekniikoita, joille on varmasti käyttöä tulevaisuudessa :) Sitä ennen pieni katsaus kuluneeseen viikkoon.

Maantaina opeteltiin Stellan kanssa ekaa kertaa leieröintiä, tällä kertaa leieröitiin puomia. Meillä meni kyllä Stellan kanssa hienosti tuo leieröinti-osuus. Omaa ajoitustani ja asettautumistani harjoiteltiin sitten muuten kyseisellä radalla ja tuntui jälleen kerran siltä, että opin taas paljon uutta ja nykyään pystyn tekemään aika monet korjaukset aika nopeastikin - eli toisin sanoen, oppi alkaa mennä perille! Oli myös todella kiva huomata, että nyt alan vihdoin itse uskaltaa tekemään radalla sellasia ratkaisuja, joita en ole suoranaisesti kopioinut keneltäkään muulta, mutta joiden huomaa kuitenkin toimivan. Tässä lajissa edistyminen on niin hienoa!

Tiistaina olimme Tuulia Liuhdon opissa ja kai se on se fysiikan laki (tai jokin muu laki?), joka sanoo että onnistuneen päivän jälkeen on pakko tulla jossain vaiheessa se ei-niin-meidän-treenipäivä? No joka tapauksessa, tiistaina ei vain ollut yhtään minun päiväni. Jostain syystä en jännittänyt yhtään treenejä eli fiilis oli toisenlainen ja se näkyi sitten itse tekemisessä. Stella varasti törkeästi heti lähdössä, josta palautin paikalleen ja seuraavaksi huomasin sen vaikuttavan omaan keskittymiseeni totisesti. Kun lähtö saatiin onnistumaan koin black-out-tunteen ja unohdin koko radan. No siitä sitten taas noustiin, mutta sitten Stella ei jostain syystä tullut pakkovalssiin ja minä sähläsin takaaleikkauksella niin että pakka tuntui olevan ihan hajalla. Treenit "kruunasi" se että Stella pudotti ensin yhden riman, jonka jälkeen tuli huonosti yhdeltä hypyltä alas ja kaatui naamalleen ja jonka jälkeen varasti kepeiltä ja lelu ehti jo lentää. Huoh - sitten loppuikin aika kesken. Että sellaset treenit :D Näistä treeneistä opin oikeastaan eniten itsestäni ja siitä miten mieliala ja asenne pitää saada kohdilleen ennen kuin alkaa tekemään yhtään mitään Stellan kanssa. Saatiin me loppuun yksi ihan kiva pätkä, mutta kyllä harmitti tuhlata aikaa ja väsyttää koiraa ihan tyhmän jutun jankkaamiseen. Pakkovalssia ja takaaleikkausta siis vain vahvistamaan mars!

No tästä mielentilasta sitten noustiin ja torstain epiksistä olinkin jo päivitellyt. Perjantaina käytiin tekemässä nopea kontaktitreeni aamutuimaan ja Sulonkin kanssa tokoilin hallilla :) Sulolla alkaa olla ihan hyvässä mallissa EVL-liikkeet, joten eiköhän maaliskuun kokeeseen päästä osallistumaan ihan hyvillä mielin :) Stellan kanssa harjoiteltiin tosiaan kontakteja, jotka menevät koko ajan eteenpäin, hitaasti mutta varmasti. Otin myös parit kepit ja tättädädää - Stella meni ensimmäistä kertaa 12 keppiä ilman ohjurin ohjuria, ja hienosti menikin! Jippii :) Niin hienoa huomata että tämäkin este on jo näin hyvällä mallilla!

Tänään oli sitten Maiju Korhosen agilitykoulutuksen vuoro. Saimme tätä varten eilen Porista yökylä-vierailulle Eevan ja Milan, jotka olivat myös tulossa kyseiseen koulutukseen. Tässä ratapiirrustus:


Maiju Korhosen koulutus 17.2.2013

Se mikä oli erityisen kivaa tänään oli se kun päästiin Stellan kanssa treenaamaan eri esteitä radalla kuten rengasta, pussia, keppejä, puomia ja keinua. Niitäkin pitää nyt vähitellen alkaa uskaltamaan menemään radalla, jotta Stella oppii että ne ovat oikeasti osa rataa. Perusesteet Stella hahmottaa jo hienosti ja jos vaan omat linjaukseni ovat kohdillaan niin tuo koira kulkee kyllä niin hienosti. Maijun radalla oli kivasti kaikenlaista eri tekniikan tynkää että meinasin ratketa riemusta. Tämä rata oli todella kiva ja ihastuin kyllä niin tähän uuteen kouluttajatuttavuuteen. Neuvot ja ohjeet olivat niin selkeät että jopa minä ymmärsin ne aika helposti ja lisäksi Maiju tsemppasi kyllä hienosti kohdissa, joissa olin itse epävarma. Tälle kouluttajalle on pakko päästä vielä uudestaan :)

Jos nyt hieman valaisen tuota tekniikan määrää niin 1-3 sujui todella kivasti pakkovalsseineen ja niistoineen. Sitten tulikin meitille kiire ja vaikka mielestäni juoksin lujaa niin videolta katsottuna näkee että olisin voinut päästä lujempaa. 5-esteelle oli mahdotonta saada Stella takaakiertoon, jos olin jo valmiiksi liian lähellä estettä, joten treenattiin juurikin tuota takaakierrolle irtoamista, jonka harjoittelun myönnän jääneen vähemmälle. Heti kun linja oli kunnossa, Stella haki hienosti esteen takaa, josta päästiinkin seuraavaan ohjaaja-vammaisuuteen... ;) Elikkä 5 jälkeen jalat kohti 6-estettä ja vastakkaisella kädellä koiran veto jo siinä kohtaa kun Stella on hakemassa kiertoa. Putkelle päästiin kahdella eri tapaa ja jos jalkaterät osoittivat väärään paikkaan, haki Stella hienosti 4-putken. On se mainio neiti! Sitten jätettiin A välistä, koska se ei ole vielä valmis radalle Stellan osalta. 9-15 meni aika kivuttomasti, 10-esteen valssissa sain itse vain vähän ottaa rauhallisemmin että koira ehti mukaan ja 11-esteelle sivuirrotus. 12-13 tein puolivalssin, koska Stellan tuntien, oikeaoppinen välistäveto ei olisi toiminut ja päätin että tätä "käteen tulemista" harjoittelemme sitten itseksemme omana läksynämme :) Pussille tein pienen putkijarrutuksen ja 16-esteelle tehtiin ekaa kertaa Stellan kanssa saksalaista. Hienosti Stella hoksasi tämänkin tekniikan, mutta itse tajusin tämän ohjauksen jujun vasta kotona videota katsellessa. Tämä lisätään meidän läksylistaan, koska se toimi myös niin hienosti että tällekin on aivan varmasti käyttöä :)

Itse hikoilin näissä treeneissä kuin vanha porsas ja Stellakin alkoi olemaan jo kieli pitkällä pussin kohdalla, mutta vielä olisi hetki pitänyt jaksaa treenata, sen kerran kun näin kiva kouluttaja on meitä koutsaamassa. Puomi oli normaalia hitaampi väsymyksen takia, mutta ehkä ihan hyvä niin, koska pysäytys puomin päähän oli oikein hyvä ja kovassa vauhdissa, olisi pysäytys voinut unohtua. 20-23 toimi ongelmitta persjätöillä ja vastakäännöksellä ja hienosti Stella haki kepit ihan oikeaan väliin ja teki hyvin loppuun asti vaikka juoksin edelle ja vaikka väsymys selvästi verotti keppien vauhtia. Nytpä ei enää lelukaan kauheesti kiinnostanut kun alkoi Stellallakin olemaan niin kova hiki. Päätimme loppuun ottaa vielä esteet 25-30, koska halusin vihdoin saada treenattua keinua radalla. Se sujui onneksi kerralla niin hyvin, että voitiin hyvillä mielin päättää treeni siihen. 26-esteelle tein takaakierto-persjätön, mutta tarkemmin ajateltuna, valssi olisi toiminut ihan yhtä hyvin jollei paremmin. Keinu oli tosi jees, vaikka aika lähelle menin varmistamaan ja annoin kaksoiskäskyn ettei vain pääse sekoittamaan juuri radalle tehtyyn puomiin.

Kaiken kaikkian jäi todella hyvä maku suuhun tästä koulutuksesta ja alkaa olemaan niin hienoa, kun huomaa että oma ohjaustyyli alkaa vähitellen muodostumaan, vaikka se ajoittain muistuttaakin enemmän tanssia, mutta minkäs ex-tanssija itselleen voi ;) Stellallakin alkaa olemaan nuo esteet jo ihan kivalla mallilla sen suhteen, että niitä voi juuri tässä mittakaavassa alkaa menemään treeneissä radallakin. Nyt meillä on niin paljon läksyjä kontaktien opettelun lisäksi, että nyt täytyy keskittyä vahvistamaan jo opittuja tekniikoita harjoittelemalla niitä molemmin puolisesti. Jos voi rakastua uuteen harrastukseensa niin myönnän syyllisyyteni kyseiseen asiaan eikä Stellakaan näytä tähän touhuun kyllästyvän <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos haluat kommentoida tätä kirjoitusta, ole hyvä ja raapusta ajatuksesi alla olevaan ruutuun. :)