tiistai 19. helmikuuta 2013

Agilitytreenit 18.2.2013

Aika agilitypainotteiseksi on mennyt tämän blogin kirjoittelu viime viikkoina ja sama meininki jatkuu ainakin tämän postauksen verran. Jotta ei aina tulisi niin isoa tietopläjäystä kerralla, ajattelin päivitellä hieman Stellan ja minun edistysaskeleita agilityrintamalla niin pysyy lukijatkin vähän kärryillä siitä missä mennään. Vertailin tässä yksi päivä ihan huvikseni videoita ensimmäisistä treenikerroista eilisiin ja viime viikonlopun treeneihin ja jotenkin omat silmät avautui sille tosiasialle, että me ollaan Stellan kanssa opittu ihan hirveesti vajaassa puolessa vuodessa. Silti tuntuu siltä että kehitys on tullut jotenkin todella vaivihkaan, tai sitten olen vain hidas tajuamaan miten paljon tässä on oikeesti treenattu, pidetty hauskaa ja vuodatettu hikeä sekä tuijoteltu treenivideoita kotona ;) Toki tiedostan että meidän agilitytaival on vasta alussa ja meillä on paljon opittavaa agilitysta lajina ja ennen kaikkea toisistamme.
 
Eilen treeneissä tuli kiva fiilis kun Stella meni ongelmitta radalla kepit, renkaan ja keinun. Enpä olisi uskonut että Stellan kontakteista ensimmäisenä valmistuu keinu (se kun on Sulon kontakteista ainoa, jota en ole koskaan jaksanut treenata teknisesti noin hyväksi). Eilinen rata tuntui helpolta Maijun koulutusradan jälkeen, mutta onhan se kiva treenata välillä ykkösluokan-tyyppisiä ratojakin. Itse olen mielestäni saanut treenien myötä varmuutta ihan rataantutustumiseenkin, sillä ennen saatoin sekoilla ihan helpoissakin kohdissa ja unohtaa radan alta aikayksikön. Alan myös pikkuhiljaa luottamaan siihen että teen oikean ratkaisun ohjauksen suhteen. Toki edelleenkin on niitä päiviä, jolloin pää ei pysy kasassa, mutta niitä saakin vielä tulla, koska ne pudottaa sitten sopivasti takaisin maanpinnalle siihen tosiasiaan, että aloitimme Stellan kanssa agilityn vasta viime syyskuun alussa. Tässä eilinen treenirata ATT:n möllitreeneissä:
 

Anne-Marin rata 18.2.2013
Koko rata toimi ohjauksellisesti oikein hienosti. Pakkovalssi toimii Stellalla hyvin juuri 3-esteen tyyppisissä kohdissa, pimeä putkikulma 5-putkelle onnistui joka kerta, 7-8 esteille toimi sekä valssi että sylikäännös ja muutenkin Stella irtosi ja haki hienosti esteitä radalla. 13-putkelle onnistuin kerran tekemään ohjausvirheen kunnon lähetyksen uupuessa, mutta muuten oli ihan kivaa menoa. Ensimmäisellä kerralla keinulle mentäessä sykkeeni pomppasi huikeesti korkealle ja annoin varmuudeksi kaksoiskäskyn (oma pelkoni että Stella ei tunnistakaan keinua keinuksi, vaikka käskyni on niinkin selkeä kuin "varo"). Toisella kerralla Stella varoi pikkasen päähän juoksussa, mutta yhden pelkän päähän juoksun jälkeen (ilman keinun laskemista) teki taas kaksi upeaa keinua. Kepit Stella haki myös hienosti suoralta linjalta joka kerta oikeaan väliin vaikka vauhti oli kova ja vaikka en itsekään himmannut. Hyvä maku jäi siis treeneistä, jotka jäävät tällä viikolla meidän ainoiksi ohjatuiksi treeneiksi.

Mutta - missä me siis mennään? Ohjauksellisesti on vielä paaaaljon ohjauskuvioita, joita emme ole vielä ehtineet edes käymään läpi ja monet ohjauskuviot ovat meidän läksykasassa odottelemassa omatoimitreenaamista. Jos puhutaan esteiden opettelusta, on kaikki muut paitsi puomi ja A niin sanotusti "valmiit", mutta toki keppejä pitää treenata eri suunnista eri esteiden kautta, eri ohjauksilla, leieröimällä ja erilaisilla liikehäiriöillä kuten myös juuri valmistunutta keinua. Rengasta pitää harjoitella eri kulmista sekä eri ohjauksia ja kulmia pituudelle, okserille ja muurille - eli kyllä näissä jo "valmistuneissakin esteissä" riittää vielä runsaasti treenaamista. Puomi ja A ovat siis tämän hetken omatoimitreenauksen keskipisteenä kuten myös tietenkin hauskanpito :)

Toivottavasti pysytään kaikki terveinä että saamme jatkaa tämän iiiihanan lajin treenaamista <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos haluat kommentoida tätä kirjoitusta, ole hyvä ja raapusta ajatuksesi alla olevaan ruutuun. :)