maanantai 1. huhtikuuta 2013

Stellan ensimmäiset viralliset agilitykisat 1.4.2013

VAROITUS - tämä blogipostaus EI ole aprillipila vaikka aprillipäivä onkin :)

Tänään minulla ja Stellalla oli suuri päivä kun korkattiin molemmat ensimmäiset viralliset agilitykilpailumme :) Yön nukuin niin huonosti väännellen ja käännellen että aamulla herätyskellon soidessa olin vakuuttunut siitä että en ole nukkunut hetkeäkään ja koko yö meni miettiessä sitä minkälaiset radat meillä olisi tänään edessä. Stella täytti lauantaina komiat 18 kuukautta ja tuli samalla näin ollen kisaikään. Eilen kävimme virallisessa mittauksessa ja hankkimassa kisakirjan ja Stella mitattiin virallisesti miniksi ilman minkäänlaista epäselvyyttä.

Jännittyneenä ja latautuneena päivä alkoikin. Ensimmäisellä agilityradalla tuomarina toimi Jarmo Jämsä. Rata ei ollut mielestäni helpoimmasta päästä ykkösluokan radaksi, vaan kyllä monessa kohtaa mulle kaverit huuteli kehän laidalta että varo sitä tätä ja tota ja että liiku :) Kiitos te ihanat, lataus oli mitä kovin tälle radalle ja huolellinen rataantutustuminen ja keskittyminen johti parhaimpaan mahdolliseen lopputulokseen. Jännityksestä johtuen en uskaltanut pitää Stellaa kontakteilla kovinkaan kauaa, vaikka olisinkin halunnut ottaa ne vähän rauhallisemmin. Myös renkaalla tuli itselleni pieni arviointivirhe etäisyyksien johdosta, että oli aika lähellä etten ohjannut Stellaa ohi renkaan, mutta hienosti Stella pelasti tilanteen.

Mini1 A-agilityrata
Aika: 38,29 (-17,71)
Nopeus: 4,23 m/s
Tulos: 0 (1.sija) LUVA

Ennen toista rataa yritin saada nollattua tilanteen ja mielestäni onnistuin siinä hyvin. Tässä toisessa kisassa tuomarina oli samainen Jarmo Jämsä. Olo ei kuitenkaan ollut minulla yhtä latautunut kuin ensimmäisellä radalla ja jo rataantutustumisessa pääsi pari miinaa huomaamatta ja niimpä siitä tulikin komea ohjaajahylly. Kun Stella haki väärän hypyn kepeiltä en voinut kuin kehua koiraa, joka niin taitavasti opetti minulle että "ei noin käännetä koiraa kepeiltä" :) Radassa oli kuitenkin monia hyviä kohtiakin, mutta kyllä se koiran linjaaminen on vaan niin vaikeeta! Paljon on mulla opittavaa ja näiltä kepeiltä kääntymistä ei ollakaan harjoiteltu oikeastaan laisinkaan, joten siinä onkin sitten yksi asia lisää meidän treenilistaan. Keppien jälkeen voisin jälkiviisaana sanoa että olisi pitänyt vaan kääntää Stella valssilla ja siitä lähettää kaukaa putkeen. Samoin 11-hypyn jälkeen olisi pitänyt tehdä valssi ja takaaleikata 13-putkelle. Stella teki kuitenkin tällä radalla juuri niin kuin ohjasin, mikä on tosi hienoa <3 Sähläämiseksihän tuo meni tuon ensimmäisen hyllytilanteen jälkeen enkä saanut itsestäni irti että olisin peruuttanut Stellan takaisin A:n kontaktille kun se lähti sieltä niin reippaasti liikkeeni mukana (niin se kisatilanne ja jännitys vie järjen :D). Puomilla kuitenkin tajusin rauhoittaa tilanteen ja vaatia kontaktilla pysähtymisen ja sieltä vapautinkin hienosti Stellan käskyllä. Keinu ja kepit oli tälläkin radalla tosi hienot <3

 
Mini1 B-agilityrata
Tulos: HYL

Sitten alkoikin ohjaajalla olla jalat jo niin maitohapoilla ja väsymys alkoi painamaan kun oli hyppyradan rataantutustumisen aika. Tuomarina toimi Heidi Viitaniemi ja vaikka rata olikin tosi kiva niin mielestäni kyseinen hyppyrata ei todellakaan ollut helpoimmasta päästä ykkösluokassa! Alussa pelkäsin B-radan jälkene että Stella nappaa 4-hypyn jälkeen 1-hypyn väärinpäin että menin tekemään hätäpäissäni lähtöalueella omassa päässäni ratkaisun että teenkin vastakäännöksen kolmoselle. No sehän ei nyt toiminut ollenkaan ja siitä olisi tuomari voinut hyvin antaa vitosen tai ainakin siltä se tuntui. (Tästä opin sen etten ikinä lähde enää muuttamaan mitään rataantutustumisen jälkeen!) Sain tilanteen pelastettua, jonka jälkeen olin itse myöhässä persjätössä kutoselle ja 11-12 välillä olisi jälkeenpäin jälkiviisaan pitänyt tehdä ehdottomasti poispäinkäännös. Keppien jälkeen loppu menikin ihan kiitettävästi vaikka huomasi kyllä miten loppusuoralla teki tiukkaa. Molemmat läähätettiin Stellan kanssa poistumisalueella ihan kunnolla :D

Mini1 C-hyppyrata
Aika: 33,73 (-16,27)
Nopeus: 4,48 m/s
Tulos: 0 (1.sija) LUVA


Loppuun vielä kiitoksen sanaset ja väsyneen, kaikkensa antaneen ja onnellisen parivaljakon kuva.

 
Toivon sydämeni pohjasta että tämä on alku pitkälle, hienolle ja ikimuistoiselle agilityuralle.<3 Paljon on vielä opittavaa ja innolla odotan tulevia treenejä ja haasteita, jotka ovat edessämme. Kiitos erittäin paljon niille ihmisille, jotka ovat valmentaneet meitä, kannustaneet ja tukeneet meitä. Teidän avuliaisuus treenien kuvaamisessa on auttanut suunnattomasti ja teidän neuvonne ovat olleet kultaakin arvokkaampia! Kiitos Rasmukselle kisojen kuvaamisesta ja kisaseurasta sekä kiitos myös Stellan kasvattajalle ja toiselle omistajalle, Katille, näin mahtavasta harrastuskoirasta <3

10 kommenttia:

 1. Vähän meette hienosti, upea Stella ja upea sinä! <3 Mä kateellisena katon tota sun ohjausta, musta sä meet niin hienosti :) Onnea vielä, teillä oli niin hieno aloitus!

  Taas kysyn tietämättömänä, että miten ja mistä mun kuuluu hankkia kisakirja sitten kun aletaan kisaamaan, ja missä ja milloin mitataan virallinen mitta? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei mun ohjaus nyt oo alkeellista parempaa vieläkään ;) Treeniä treeniä vaan, musta tää on ihanaa ku tässä voi kehittyä ainiaan, tosi koukuttavaa ;) Kisakirjan voi hankkia vaikka heti ja mittauksen suorittaa kun koira on 18kk. Sen olis voinut tänäänkin suorittaa ennen ekaa rataa, mutta mä en halunnut ressata sitä tänään joten suoritin sen alta pois eilisissä kolmosluokan kisoissa :)Eli jostain virallisista agilitykisoista niitä kisakirjoja voi ostaa :) Hinta oli nelisen euroa :)

   Poista
  2. No mutta olkoon alkeellista tai ei, niin sä teet kaiken niin sutjakkaasti, oot niin luonteva :) Nimenomaan koukuttavaa! Olisin varmaan kaiken aikaa treenaamassa jos se vaan olis koirallekkin hyväks :D Mutta onneks on aikaa ja kiirettä ei oo, vaikka mullekkin tulee aika moinen palo päästä jo kisaamaan kun tekin tuolla jo tuolla tavalla viiletätte :) Mutta täytyy nyt vaan pitää pää kylmänä ja edetä omaan tahtiin, kyllä mekin täältä vielä tullaan! :P

   Niin voinko hoitaa esim. ne molemmat sitten vasta sillä kertaa kun meen ekoihin kisoihin? Että ei siis tartte etukäteen olla valmiina?

   Poista
  3. Joo voit ja niin useimmat tekeekin :) Mä en vaan halunnut olla niin aikaisin paikalla tänään aamulla ja halusin saada sen osuuden jännityksestä jo etukäteen pois alta :) Ei tässä kiirettä ole ei, mutta totesin että meidän harjoittelulle se kisoissa harjoittelu tekee hyvää myös koska siellä oppii niin paljon kaikkea uutta koirasta ja pääsee näkemään erilaisia ratoja :)

   Poista
 2. Hienot ja onnistuneet radat! Onnea vielä hurjasti! :)
  Terkuin: Koutsi ;-)

  VastaaPoista
 3. Olipas hienot radat :) Paljon onnea nollista ja tsemppiä hienosti alkaneelle kisauralle!

  Terkuin Nadja & Hippi + loppulauma

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon :) Toivottavasti nähdään joskus tulevaisuudessa kolmosten kisoissa ;)

   Poista
 4. Voi miten hieno blogi teillä onkaan! Treeni-iloa tosi taitaville ja ei muuta kuin viestiä tulemaan jos joskus liikenee aikaa tanssitreeneille!!

  VastaaPoista
 5. Teille on haaste! :) http://nettastage.blogspot.fi/2013/04/haaste.html

  VastaaPoista

Jos haluat kommentoida tätä kirjoitusta, ole hyvä ja raapusta ajatuksesi alla olevaan ruutuun. :)