torstai 18. heinäkuuta 2013

Hyppimässä Tampereella 17.7.2013

Jälleen yhdet niin kivat ja opettavaiset kisat takana. Me lähdettiin Stellan kanssa nimeomaan hakemaan lisää uusia kisakokemuksia ja mulle sitä radanlukutaitoa lisää. Saimme onnistumisia ja tietenkin itse osasin myös sössiä sopivan verran ettei ollut ihan turha reissu tämäkään ja hauskaahan meillä taas oli :) Saa nähdä jäikö nämä nyt viimeisiksi kisoiksi ennen kisataukoa, jos niin en voi olla muuta kuin tyytyväinen. Rimat pysyivät ylhäällä ja Stella meni juuri sinne minne ohjasin, joten tavoitteet toteutuivat kivasti :) Tässä videota ja sepustuksia...

Eka rata oli Salme Mujusen tuomaroima PITKÄ hyppyrata :D Ihan sairaan siistii kun pääsi itse kanssa spurttailemaan. En olekaan tällä viikolla ehtinyt salille kertaakaan ;) Tosi kiva ja haastava rata, monta kohtaa oli ihan täysin pimeyden peitossa vielä rataantutustumisen jälkeen, mutta lopputulokseen olen kyllä tosi tyytyväinen. Meillä oli vähän erimielisyyksiä Stellan kanssa vielä lähdössä, mutta hyvä että ollaan noita kaukokäskyjä treenailtu kotona niin sain Stellan takasin istumaan ilman että piti ottaa koko lähtötilanne uusiksi. Sujuva rata ja pari sekuntia olisi helposti saatu kiristettyä sieltä täältä ja tuolta, koska huomasin arvioineeni oman liikkumiseni hitaammaksi ja olisin helposti ehtinyt takaaleikkauksien sijaan tekemään persjätöt, mitkä toimii meillä toistaiseksi nopeammin kuin takaaleikkaukset. Tässä sen juuri huomaa miten vaikea on arvioida sitä mihin ehtii ja mihin ei kun ei ole päässyt ohjattuihin ratatreeneihin puoleentoista kuukauteen eikä muutenkaan treenaamaan pitkillä esteväleillä todella pitkään aikaan.Stellan aika oli takaaleikkausratkaisuista huolimatta tosi hyvä (-15,47) ja tulimme kisassa kolmanneksi häviten hieman alle kaksi sekuntia minien hallitsevalle Suomenmestari Aksulle :) Pronssi ei ole häpee tässä kohtaa, vielä kun saimme toisen hyppysertifikaattimme tällä suorituksella! Etenemäkin saattoi olla kolmosluokan radoista ehkä parhain tähän mennessä eli 4,58m/s! Olen tosi tyytyväinen tähän rataan kyllä ja Stella toimi hienosti :)

Toinen rata oli ensimmäisen vastakohta ja sen oli suunnitellut Kari Jalonen. Rata oli oikein kiva ja estevälit olivat paljon pienemmät kuin ekalla radalla ja koko kenttäkin puolet pienempi. Miinakohtia riitti ja aika hyvin onnistuin suunnittelemaan rataantutustumisessa meille oikeat ratkaisut, mutta sen toteuttaminen menikin sitten pikkasen pieleen. Heti alussa onnistuin ohjaamaan Stellan väärälle hypylle, josta sitten jatkoimme matkaa ja onnistuimpa ohjaamaan Stellan ohi yhden putkenkin. Ennen keppejäkin kaarrokset venyivät, koska olin liian edellä, mutta hienosti sentään selvitimme ne miinakohdat jotka kuvittelin meille olevan ne haasteellisimmat kohdat. Tuon alun hyllykohdan olisin selvittänyt paremmin haltuun otolla ja vastakkaista kättä käyttäen, mutta tuon esteen bongaus tuli kyllä ihan puskista. Hienosti Stella hakee taas esteitä ja tuo putkikämmi oli itselleni hyvä muistutus siitä että ohjaa äläkä oleta! Sinne mennään minne omat jalkateräni osoittaa ;) Tällä radalla oli kuitenkin monta hyvää tiukkaa käännöstä, joihin olen tyytyväinen, vaikka olinkin paikoitellen myöhässä tuossa loppupätkässä. Tässä sitä oppii että sekä edellä että myöhässä oleminen ei ole hyvä asia vaan pitää osata rytmittää juuri kohdilleen...Hyllystä huolimatta hyvä fiilis jäi ja jos nämä jäivät meidän viimeisiksi kisoiksi ennen kisataukoa, niin eipä ainakaan jää kaivertamaan mikään. Vaikeahan tässä on uskoa että sertikiintiömme tuli nyt jo täyteen, mutta toki olen näistä onnistumisista todella iloinen. Niin ne onnistumiset vain tulee itsellään kun keskittyy itse tekemiseen ja harrastaa tätä lajia oikeista syistä <3 Nämä sertit on vain plussaa sen ohella että saa mennä kivoja ratoja ja harrastaa :)

Toinen SERT-H <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos haluat kommentoida tätä kirjoitusta, ole hyvä ja raapusta ajatuksesi alla olevaan ruutuun. :)