maanantai 25. marraskuuta 2013

Agility on hauskaa!

Mä en varmaan edes tiedä tällä hetkellä mitään hauskempaa kuin agility Stellan kanssa. Sen kanssa treenaaminen on niin kivaa! Oltiin viime viikolla Jaakon ratatreeneissä, joista läksyksi saatiin putkijarrun tekeminen omalla liikkeellä ja yksi hankala putkikulma minimaalisella merkkaamisella. Lisäksi käytiin läpi sitä miten saan lisää sujuvuutta omaan liikkumiseeni; esim tällä radalla parempi vaihtoehto olisi tehdä valssi 3-putken jälkeen ja sen perään persjättö sen sijaan että odottaisin koiraa paikallani videolla näkyvällä tavalla (tämä ei tullut videolle).Kokeiltiin myös leieröintiä muutamaan kohtaan ja hyvin toimi :)



Näitä läksyjä treenattiin sitten loppuviikosta. Putket löytyivät hienosti nopeilla merkkauksillakin ja putkijarrukin toimi hyvin jos osasin itse laittaa jalkani oikein ja pysähtyä itse ajoissa. Lisäksi treenattiin poispäinkäännöstä oikealle, se kun on jäänyt kokonaan treenaamatta (kuten viime kisatkin sen todisti aika hyvin). Näistä treeneistä ei ole todistusaineistoa, mutta eilen käytiin treenaamassa lisää läksyjä, joita on kertynyt hirmuisesti pitkältä ajalta ja nämä treenit tallentuikin sitten videolle, kiitos Ellan! Onpa kiva saada treenejä videolle :) Treenattiin tällä kertaa pussista puomille menoa, joka osoittautui Stellalle vaikeaksi kisoissa. Huomatkaa kuinka järkyttävän ylös huidon käteni lähetyksessä puomille... ei näin! :D Mutta tätä täytyy treenata vielä toisen kerran, jotta saadaan pienennettyä tuota "käsiapua" ja jotta pussin jälkeisestä elämästä tulee vielä vähän varmempi ja mielellään eri kontaktien kanssa harjoittelemista on syytä harrastaa :) Lisäksi vahvistettiin keinua, joka on kisoissa ollut hieman hidas. Ohjaustekniikaksi valitsin vippauksen, koska sitä ei olla tehty montaa toistoa ja joskus saattaa sillekin olla käyttöä kisoissakin :) Oikealle puolelle tuli tehtyä enemmän toistoja, joten vasemmalle tätä täytyy vielä ensi kerralla treenata. Taidanpa kehitellä meille kivan vippausradan kun sitä on niin hauska harjoitella ;) Ella, are you with me? ;)



Tästä on hyvä jatkaa - treenattavaa riittää ja se on niin sairaan siistii :) Nyt keskitytään muutenkin treenaamiseen ja riittävään liikuntaan vapaa-ajalla ja kisataan enää muutamat kisat tänä vuonna.

1 kommentti:

Jätä kommenttisi tähän, kiitos! :)