sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Salon ryhmänäyttely 25.5.2014

Näyttelytoukokuumme sai jatkoa Salon ryhmänäyttelyllä. Paikalle oli ilmoitettu 30 shelttiä, joista yli puolet olivat narttuja. Sää oli kaunis, mutta kovin painostava ja lämmin. Kaunis kiitos Sirpa Saarelle, joka on kaikkien tämän blogipostauksen kuvien takana! Kiitos Sirpa kun ikuistit tämän näyttelypäivän! :)
  

Stella pöydällä
Shelttien tuomarina toimi irlantilainen Bryan Hegarty. Tuomari osoittautui erityisen tarkaksi hännän kannon ja lähestyttävyyden suhteen, joten ihan loppuun asti sain jännittää mitä mies tuumaisi Stellasta. Stella kun on pari vuotta sitten Raisiossa pelästynyt vähän saman tyyppistä miestä pöydällä ja nyt tiesin ettei väistelyyn ollut varaa. Onneksi olemme harjoittelun ja totuttamisen kautta selvittäneet tiemme pois tuosta traumasta, vaikkakaan en usko että Stellasta tulee koskaan täysin rentoa pöydällä esiintyjää... Mitä tulee hännänkantoon, niin Stella pitää lenkeillä ja normaalistikin häntäänsä selkälinjan alapuolella, mutta toisia koiria kohdatessa se on viime aikoina liputtanut häntäänsä aika reippaasti, joten en osannut yhtään arvata miten häntä käyttäytyisi tänään...


Pöytäosuus meni suhteellisen hyvin. Aika pitkään tuomari piti Stellan päästä kiinni, mutta Stella jaksoi tuon hyvin, vaikka näyttikin ehkä hieman ahdistuneelta. Kehäsihteerit eivät oikein ymmärtäneet tuomarin englantia, joten teki mieli itse heittäytyä siinä tulkiksi, koska itse ymmärsin kaiken oikein hyvin.


Sitten oli liikkeiden vuoro ja Stellahan liikkui samaan vanhaan tyyliin, häntää liikaa nostamatta ja pomppimatta, vaan ravasi oikein kivasti. Erinomaista lappua näytettiinkin sitten aika pian ja ekaa kertaa hetkeen oikeasti piti vähän tuulettaa kehästä ulos mennessä. Kehässä oltiin sinäpäivänä jaettu kaikkea harmaasta punaiseen, joten jotenkin tuossa kohtaa tunsin tilanteemme hieman epävarmaksi.

Liikutaan...
Sitten tapahtuikin jotain poikkeuksellista... Stella nimittäin voitti avoimenluokan nartut! Ensimmäinen luokkavoitto koskaan! Sitten Stella sai vielä SA:n ja näin ollen menolipun PN-kehään. Halleluja! Mitä täällä tapahtuu?

Stellan AVK1 SA!
Kohta homma jatkui PN-kehässä, jossa tuomari hetken katseltuaan koiria, päätti järjestyksen...  

  

... ja tässä lopputulos: Stella sijoittui toiseksi, häviten vain valionarttujen voittajalle sai näin ollen ensimmäisen näyttelysertinsä! Jestas! Tämä tuli ihan yllätyksenä, vaikka salaa luokkavoiton jälkeen tätä toivoinkin :) 

 

Arvostelu oli lyhyt eikä siinä juurikaan ollut kommenttia niistä asioista, joista yleensä saan lukea kuten päästä, turkista tai rakenteesta. Mutta hälläväliä, tämä oli silti ansaittu :)

Good mouth. Nice dark eyes. Good reach of neck. Good muscle tone. Lovely movement. Good tail carriage.  
-Bryan Hegarty/Irlanti

Suomeksi: Hyvä suu/purenta. Hyvän pituinen kaula. Hyvät lihakset. Kauniit liikkeet. Hyvä hännän kanto. 

Tulos: AVO-ERI AVK1 SA PN2 SERT


Vuoden näyttelytavoite saavutettu, mutta eiköhän me vielä pari kertaa käydä tänä vuonna kokeilemassa onneamme Stellan kanssa tässä lähimaastossa pidettävissä näyttelyissä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos haluat kommentoida tätä kirjoitusta, ole hyvä ja raapusta ajatuksesi alla olevaan ruutuun. :)