maanantai 28. heinäkuuta 2014

Slottshoppet 2014 - Stellasta Ruotsin hyppyvalio!

 

Ensimmäinen, mutta toivottavasti ei suinkaan viimeinen, matka ulkomaille Stellan kanssa käynnistyi kun viikko sitten suuntasimme pienellä porukalla Ruotsiin kisaamaan. Laivamatka oli Stellalle täysin uusi kokemus, mutta hienosti neiti jaksoi matkat edestakaisin! Kannella ehkä hieman hirvitti aluksi, mutta paluumatkalla kannellakin pystyi jo revittämään leluakin :)


Porukan nelijalkaiset: Stella, Viekas, Miro ja Noona
Suuntanamme oli Ruotsin ehkä yksi isoimmista agilitytapahtumista Skutskärissä. Slottshoppet keräsi viikon mittaisilla kisoillaan reippaasti yli 5000 starttia! Näistä starteista kuusi starttia oli minun ja Stellan. Kisat osuivat koko kesän helteisimmälle viikolle, joten lämpöä oli riittämiin!


Kannella tuulettumassa koko porukan voimin :)
Stella ihmettelemässä veden paljoutta.
Kannella Stellan kanssa.


Hyttikoira tutkimassa paikkoja...
Myöhään maanantai-iltana löysimme perille vuokraamaamme mökkiin. 18 neliötä, neljä koiraa ja neljä ihmistä - hyvin mahtui! Suksiboksi takasi tavaroiden mahtumisen autoon. Illalla kävimme vielä katsastamassa kisapaikan ja pystyttämässä teltan valmiiksi seuraavaa päivää varten. Hellettä oli luvassa, joten teltta oli aivan ehdoton!Ensimmäinen kisapäivä juostiin niukan aamupalan voimin, jota ei todellisuudessa edes ollut. Helle painoi päälle eikä agility ole koskaan tuntunut näin raskaalta ja vaikealta! Stella kulki ensimmäisenä päivänä hienosti, mutta itse hyllytin molemmat ensimmäisen päivän radat tekemällä pari tökerä ohjausvirhettä. Harmitti todella, koska radat olivat niin kivan haastavat, fiilis hyvä ja radat muuten erittäin sujuvia, mutta jalat eivät vain jaksaneet eivätkä aivot toimineet. Tästä päivästä opimme seuraavaa päivää varten sen, että ilman kunnon tankkausta ei tässä helteessä tule tuloksia.


Kisapaikalle astumassa.
Meidän poppoon sheltit: Viekas, Stella ja Noona
Keskiviikkona, eli toisena kisapäivänämme, helle vain yltyi. Ilma oli niin painostava ja hiostava, että tuntui siltä kuin olisimme harrastaneet agilitya saunassa! Stellaa piti jatkuvasti olla kastelemassa ja Stellan viilennystakillekin oli jatkuvasti käyttöä. Meidän ensimmäisellä radalla, eli itävaltalaisen tuomarin hyppyradalla, pääsimme ensimmäistä kertaa tekemään rataa radalle, jossa siivekkeet olivat läpikuultavat. Hieman jännitin miten Stella näkee takaakierroissa siivekkeet, mutta hyvinhän se meni. Omat jalat tuntuivat todella raskailta, vaikka vaatekerroksiakin olin kuorinut pois niin paljon kuin pystyin, mutta mikään ei viilentänyt omaa oloani. Mielestäni rata oli todella haastava ja onnistuin muutamaa liikakaarrosta lukuunottamatta aika hyvin tällä radalla. Lopussa meinasin itse kompastua, mutta sain korjattua tilanteen ja päästiin nollana maaliin! Sijoitus tällä radalla 2./64 häviten vain Suomen maajoukkuekoirakolle eli Iidalle ja Hunnille. Hunnin ollessa jo Ruotsin hyppyvalio, CERT-H annettiin meille ja Stellasta tuli kertaheitolla nyt myös Ruotsin hyppyvalio! Ihan mahtavaa! Seppo Savikon agilityradalle mentäessä fiilistä ei pilannut mikään ja taidettiin tehdä sillä radalla yksi parhaimmista agilityradoistamme ikinä. Emme varmastikaan olisi pystyneet parempaan ja sijoitus hienosti tällä radalla 3./59! Tältä radalta Ruotsin agilityserti ja voitto meni niinikään Hunnille, joten valiokuvia räpsittiinkin sitten urakalla palkintojenjaon jälkeen. Huippu päivä, huippu onnistumisia ja huippu fiilis.


Stella palkintoruusukkeidensa kanssa <3
Palkinnot, jotka pistivät hymyilyttämään :)
Kaunotar ja kulkuri  - Stella ja Hunni - Suomen minikoirakkoedustusta
Tässä vielä videomateriaalia meidän ensimmäisistä ulkomaan nollista :) 

Pöö!
Stella pääsi juhlistamaan valioitumistaan campingalueella sijaitsevaan venerantaan.
Viimeisenä kisapäivänä taidettiin molemmat käydä hieman ylikierroksilla ja loppupäästä starttaamisesta ei oikein tullut mitään. Agilityrata tyssäsi jälleen omaan ohjausvirheeseeni, jossa kadotin kontaktin koiraan. Suoraviivaiselta "juoksu" hyppyradalta tehtiin vielä rimavitonen, jonka aika olisi riittänyt kolmanteen sijaan. Kolmesta päivästä yhdellä pystyimme tekemään sitä omaa juttuamme Ruotsin mantereella ja vaikka omat virheet harmittaa, niin olen tästä yhden päivän onnistumisestakin kuitenkin todella iloinen. Sääolosuhteet ja matkaväsymys sekä uudenlaiset nukkumisolosuhteet toivat omat haasteensa tälle kisareissulle. Tästä opimme jatkoa varten sen, että hyvä valmistautuminen on kaiken a ja o eikä aamupalaa saa laiminlyödä, edes Ruotsissa ;) 

Ikimuistoinen ja hauska, vaikkakin aika raskas viikko takana, joka oli täynnä itkua, naurua ja jännitystä! Voi kunpa pääsisimme uudestaan lähtemään Ruotsiin kisaamaan, mieluiten mahdollisimman pian, mutta mitä luultavimmin nämä suunnitelmat siirtyvät ensi vuoden puolelle. Sitä odotellessa täytyykin kiittää mukanaolleita tästä hienosta kokemuksesta! Erityiskiitos Fannylle kun saimme hypätä viime hetkellä teidän mukaanne!"You don't need to explain your dreams. 
They belong to you."
- Paulo Coelho FI AVA FI & SE AVA-H Shetwood Dazzling Lady <3

14 kommenttia:

 1. Onnea onnea onnea!! :) Todella hienot rata ja varsinkin huomioiden olosuhteet - tää kuumuus ei ole kovin koira- eikä ihmisystävällistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep. Agility ei tosiaankaan ole koskaan tuntunut noin vaikealta, sekä psyykkisesti että fyysisesti :D Kaukana kotoa, pitkän reissaamisen jälkeen pitäisi vähän erilaisella ruokavaliolla mihin on tottunut tehdä agilitya paikoitellen liukkaalla nurmella yli 35 asteen helteellä :D Onneksi Stella oli loistava jokaisena päivänä ja se ei juurikaan reagoinut kuumuuteen kun sain sen pidettyä hyvässä nesteytyksessä ja viilennystakin ja teltan avulla myös kohtuullisessa lämpötilassa :) Niin ja kiitos :)

   Poista
 2. Ei mikään turha reissu, varsinkin kun saa palata kotiin uutta titteliä ja erityisesti uutta hienoa kokemusta rikkaampana. Kovasti onnea uudesta valionarvosta ja hienoista radoista!

  Itseäkin kiinnostais kovasti ens kesänä lähteä ulkomaille kisaileen, joten ajattelin sulta kysyä että pärjääkö tuollasella reissulla ihan keskiverto kielitaidolla? Toisinsanoen kysymyksen vois muotoilla että tarvinko oman tulkin mukaan :D

  Ja sit toinen kysymys eli millainen viilennystakki Stellalla on käytössä ja ootko huomannut sillä olevan selviä vaikutuksia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Stellalla on käytössä Hurtan viilennystakki. Siitä on hyötyä jos koiralla ei ole kovin paksua pohjavillaa, eli kun takki ylettyy ihoon asti. Stellalla on nyt pohjavilla kokonaan lähtenyt (jihuu) joten tuo auttoi meillä etenkin kun koira sai odotella aika kauan omassa boksissa teltan varjossa. Takki kuivuu nopeasti kun asteita on se +35 joten kastella sai useasti. Takin lisäksi kastelin koko koiraa säännöllisesti myös ja käytiin myös uimassa joka päivä. Huh hellettä! :) En valita, mutta oli pikkasen liikaa kyllä kisapäiville toi kuumuus! Omassa liikkumisessa kyllä näkyy tuo ettei olla ihan totuttu juoksemaan tuollaisissa sääolosuhteissa ;) Mitä tulee tuohon kieliosaamiseen niin uskoisin että keskivertokielitaito riittää oikein hyvin :) Reissuun vaan! :)

   Poista
 3. Niin huippua, onnea vielä!! Ootte niin loistava pari :) ♡ Ihana toi eka kuva teistä ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Mäkin tykkään noista laivakuvista musta ja Stellasta <3

   Poista
 4. Oijoi! Vähänkö hienoa! Onnea hirmuisesti!! :-)

  VastaaPoista
 5. Vaikken agilitystä mitään ymmärräkään, niin te ootte kyllä huikeita <3 <3

  VastaaPoista
 6. Vau Vau Vau! Tosi hienoa! Onnea! Hienolta näytti radat! Mä olin tuona viikonloppuna täällä Suomessa häissä vieraana ja tuntui, että vain olemisessa oli tekemistä ja te oikein urheilitte :D Rankka sää valmistautua!

  Miten laivamatka meni koiran kanssa? Oliko siellä kannella joku koirien pissityspaikka vai mihin koirat sai tehdä tarpeensa? Miten muuten laivassa koirat saa liikuskella? Maksaako koira jotain ottaa mukaan?

  T: Petra

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laivamatka meni hyvin, mutta eivät meidän koirat ainakaan tehneet mitään sinne kannella olevaan koirien astiaan... :D Koirat saivat liikuskella aika kivasti, kahviloihin ei tietenkään saanut viedä :) Koirahytit ovat erikseen, joten sellainen otettiin ja sitten taisi siinä joku maksu olla per koira, mutta tästä en ole ihan varma kun en ollut matkanjohtajana ;)

   Poista
 7. Onnea vielä valioitumisesta, makee rata! :) Eikös Ruotsiin ole nykyään joku lääkitys mikä pitää koiralle ottaa rajaa ylittäessä, vai muistanko oikein?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Koira täytyy joko madottaa kaksi kertaa Suomessa ennen reissua tai vaihtoehtoisesti kerran Ruotsissa vähintään vuorokautta ennen Suomeen paluuta. Me madotettiin koirat toisena kisapäivänä kisapaikalla kun sinne oli järkätty eläinlääkäri paikalle madotusta varten :) Madotin myös siitä kahden viikon jälkeen uusiksi kotona, varmuuden vuoksi.:)

   Poista

Jos haluat kommentoida tätä kirjoitusta, ole hyvä ja raapusta ajatuksesi alla olevaan ruutuun. :)