torstai 26. marraskuuta 2015

Harrastusarjen sisältöä kuluneelta viikolta


Viime perjantaina oli koirien huoltopäivä kun Stella ja Sulo pääsivät Tanjan hoitaviin käsiin. Stellalta löytyi vähän jotain pientä jumia, ilmeisesti jossain on päässyt vähän liukastumaan, mutta pääasiassa neiti oli oikein hyvässä kunnossa. Sulolta myös availtiin muutamat jumit, mutta siltäkään ei löytynyt mitään akuuttia. Tiistaina tuli lunta, kunnes se taas keskiviikkona suli pois. Ehdimmepä kuitenkin yhden lenkin tekemään valoisaan aikaan tuossa ihanassa pikku pakkasessa. Koirat olivat niin innoissaan :)


Koirat fyssarilla 20.11.2015
Eilen keskiviikkona suunnattiin epiksiin molempien koirien kanssa. Päätin ottaa Sulollekin yhden möllistartin kun se niin tykkää painella tuollaisia suoraviivaisia ratoja. Stellalle otin kisatreenin vuoksi kaksi rataa, yhden mölliluokkaan ja yhden avoimeen luokkaan. Ilta kului siis koiria koko ajan liikuttaessa ja rataa juostessa. Tuo touhu tuntui pitkästä aikaa taas tosi hauskalta ja koin taas pitkästä aikaa pientä jännitystä vatsanpohjassa :)

Ensin oli Stellan vuoro juosta aika suoraviivainen möllirata. Lähdössä jouduttiin neuvottelemaan jonkin verran ja puomin jouduin uusimaan kun neiti ei kerta kaikkiaan malttanut pysähtyä ensimmäisellä yrityksellä. Toisella kerralla meni perille. Stellahan ei saa alastulolla enää lisäkäskyjä, vaan sen pitää itse osata ajatella mikä hänen tehtävänsä olikaan. Vasta jes-käskyllä saa tulla pois 2on2off -asennosta ;)


Sitten oli Sulo-poitsun vuoro päästä humputtelemaan. Sulo oli mukavasti kuulolla ja sen kanssa agility on vaan niin rentoa höntsäilyä, että tätä videota katsoessakin tulee vaan niin hyvä fiilis :) Sulossa on se ihanaa, että siihen voi luottaa lähtötilanteessa eikä se koskaan hötkyile istumasennossa. Kiitos tästä sen tokotaustalle! Stellalle asetetaan tavoitteeksi yhtä varma lähtötilanne...


Kirsikkana kakun päällä päästiin Stellan kanssa avoimelle radalle, jossa piti jo vähän suunnitella ohjauksiakin. Omissa ajoituksissa vielä hiottavaa, mutta olen tyytyväinen, että sain omat suunnitelmani onnistumaan, kontaktit toimivat hienosti ja Stella hyppi myös 30cm-rimoja oikein kivasti! Vielä vähän lisää röyhkeyttä toivoisin Stellan etenemiseen, mutta olen kuitenkin tähän starttiin todella tyytyväinen, koska en osannut odottaa ollenkaan näin sujuvaa rataa :) Myös alun lähtöneuvotteluista huolimatta, olen tyytyväinen etten päästänyt Stellaa radalle hänen omilla ehdoillaan, vaan että saatiin lähtö suht hyvin onnistumaan.


Stella teki myös lopulta minien nopeimman radan <3 
Stella ja palkinnot :)
Tulokset
Tänään tehtiin sitten Jonnan ja bortsujen kanssa pitkä palauttava lenkki eilisen jälkeen. Kisapäivän jälkeinen päivähän ei saisi koskaan olla pelkkä lepopäivä, vaan siihen olisi hyvä sisällyttää palauttavaa liikuntaa esimerkiksi pitkän ravilenkin muodossa.

Palauttava lenkki 26.11.2015
Ja äsken laitoin sitten menemään pitkästä aikaa kisailmoittautumisia! Tuntuu kuin siitä olisi ikuisuus kun ollaan viimeksi kisattu kotikisoissa! Tai no, onhan siitä jo 15 kuukautta eli kyllä sitä voisi kai jo melkein ikuisuudeksi kutsua! Tuskin maltan odottaa :)


Tulevat kisastartit :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos haluat kommentoida tätä kirjoitusta, ole hyvä ja raapusta ajatuksesi alla olevaan ruutuun. :)