sunnuntai 21. helmikuuta 2016

Toipilaita ja tulevia suunnitelmia

Chillaillen

Tämän viikon suunnitelmat jäivät kaikki toteuttamatta kun meidän huushollin emäntään iski viime blogipäivityksen jälkeen kunnon flunssavirus. Viisi päivää sairaslomaa töistä ja kaikki muu liikkuminenkin minimaaliin. Myös keskiviikon treenit Stellan kanssa oli jätettävä välistä, mutta kolikon kääntöpuolena Stella sai hyvin palautumisaikaa viime viikonlopun kisoista. Viikko on kulunut kotona lepäillessä ja vaikka vielä yskittää ja niiskuttaa niin toivossa eletään, että huomenna päästäisiin jo pitkästä aikaa takaisin meidän arkeen. 

Koirien lenkit ovat kuitenkin toteutuneet kivasti viikon aikana, kun olen saanut apua ihanilta ystäviltä, jotka ovat vieneet niitä lenkeille! Ilman heitä, en olisi saanut levätä niin paljon kuin nyt olen kyennyt. Tässä heidän ottamia kuvaterveisiä kuluneelta viikolta. 

Tiistaipäivä 16.2.2016

Keskiviikkopäivä 17.2.2016
Keskiviikkona Sulolla oli myös ensimmäistä kertaa hammaspuhdistuksessa PetVetissä. Vein Sulon sinne keskiviikkoaamuna ja tulin kotiin jatkamana lepäilyä. Iltapäivällä hain krapulaisen pojan pois. Sulon hampaat olivat pääosin hyvässä kunnossa, vaikka hammaskiveä ja ientulehdusta löytyikin kohtalaisesti. Hampaista tuli kiiltävät ja valkoiset puhdistuksen yhteydessä! 

Krapulakaveri 

Eläinlääkärin lausunto Sulon hampaista.
Toipilas <3
Tässä sairastellessa tuli myös suunniteltua Stellan kevään harrastuskalenteria, jota pystyy seuraamaan blogin oikeasta reunasta. Suunnitelmat kisaamisen suhteen voivat vielä muuttua, koska kaikkea voi sattua, mutta tuo lista toimii alustavana suunnitelmana. Stellalla myös edessä hampaiden puhdistusoperaatio maaliskuun lopulla, joten huhtikuu pidetään pääasiassa agilityn treenikuukautena, jonka aikana hiotaan läksykasaan kertyneitä asioita. Stella tekee agilitya edelleen maksimissaan kahtena päivänä viikossa, mukaanlukien kisat, eikä vielä toistaiseksi lainkaan peräkkäisinä päivinä. Toukokuussa olisi myös tarkoitus agilityharrastuksen lisäksi käydä kokeilemassa onneamme muutamassa näyttelyssä. 

Tänään ei sitten oma pää enää kestänyt neljän seinän sisällä olemista ja oma vointikin on jo parempaan päin. Lähdimme siis hallille tekemään lenkkiä ja tekemään vähän kontaktitreeniä, jossa en joutuisi itse juoksemaan kuin vain vähäsen. Tuo vähäinenkin liikkuminen tuntui hyvältä pitkästä aikaa ja toivon todella että keskiviikkona päästään taas treeneihin!

Testasin videokuvan avulla miten oma liikkeen laatu vaikuttaa Stellan juoksu-A:han. Lopputulos: Mitä tehokkaammin itse liikun, sitä parempi rytmi ja selkeämmät osumat A:n alastulolla. Osumaprosentti kuitenkin 5/5= 100%.


Stellan vapautuskäsky puomilla on ollut omaan mieleeni liian hiljainen "JES", jonka on hankala kuulua, etenkin jos melu hallissa on kova, ja se on ajoittain myös vaikea sanoa kuuluvasti jos itse on kovin hengästynyt. Siksi päätin lähteä opettamaan Stellalle uutta vapautuskäskyä, "SAA" -käskyä. Aikaisemmin olemme treenanneet sitä agilityn lähdössä ja arjessa luoksetulokutsuissa, joissa se on toiminut varsin mainiosti. Nyt lähdin kokeilemaan mitä puomilla tapahtuu. Kuten videomateriaalista näkyy, käskyä täytyy häivyttää JESSAA:sta SAA:han, jotta Stella ymmärtää täysin mitä siltä odotetaan. Nyt tiedän mistä lähteä liikkeelle ja tästä on hyvä jatkaa. 
Otetaan tämä yksi kevään treenitavoitteeksi!
Maltti on valttia. Toivottavasti loppukevät pysytään kaikki kolme terveinä ja päästään liikkumaan ja harrastamaan normaaliin tapaan taas :)


Sulo sen omalla tähystyspaikalla...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos haluat kommentoida tätä kirjoitusta, ole hyvä ja raapusta ajatuksesi alla olevaan ruutuun. :)