lauantai 19. marraskuuta 2016

Raisumiehen riehumiset ja lauman kuulumiset


Tässä on 9,5 viikon ikäinen Raisumiäs "Raichu". Keskiviikkona ollessaan tasan 9viikkoa, vaaka näytti 2,5kg ja säkäkorkeutta tuossa kohtaa noin 24,5cm. Kasvutahti tässä kohtaa siis melkoinen, mutta vielä ollaan sillä kuuluisalla medikäyrällä. En usko hetkeäkään, että poitsu jäisi mini-mittoihin, vaan omat arvioni ovat siinä 39-41cm paikkeilla. Shelttipennun kanssa on niin kovin jännää nämä ensimmäiset kuukaudet!

9vk: 24,5cm/2,5kg
Kuluneen viikon aikana ollaan tehty kaikenlaista, enimmäkseen kuitenkin vietetty ihan perusarkea ja siihen liittyvää opettelua. Raichu tarjoaa istuamista melko hyvin ja nyt malttaa jo odottaa ruokakupin laskemistakin maahan asti ja käskyä "ole hyvä". Tämän se oppi yllättävän nopeasti ja se on kyllä helpottanut huomattavasti kolmen koiran ruokailuhetkeä ;)


Tuholainen :D
 Isänpäivänä Raichu pääsi tapaamaan omaa isäänsä.

Kuva: Jenna Kantola

Iskä ja poju isänpäivänä 13.11.2016
Riski ja Raichu <3
Stella lämpeni Raichulle jo ensimmäisen 24 tunnin aikana. Sulo ei niinkään, vaan se menee edelleen pakoon pentua sen lähestyessä. Raichu on onneksi sen verran fiksu, ettei se edes yritä kiusata Suloa. Stellalla ja Raichulla on sen sijaan oikein kivat leikit päivittäin. Joskus vaan toivoisin että tuo meidän takapiha olisi vielä pikkusen isompi niin olisi vähän enemmän tilaa purkaa energiaa. ;)Kaiken kivan keskellä, Stella onnistui kuitenkin alkuviikosta saamaan Raichun kynnestä vahingossa silmäänsä, joten käytiin siitä syystä eläinklinikalla viime keskiviikkona. Pieni haavahan sieltä löytyi, jonka lisäksi silmäluomi turvonnut. Tähän nyt menossa lääkitys, joka mielestäni myös tehonnut oireisiin. Ensi viikolla on kontrolliaika, joten toivotaan että päästiin vähällä tällä kertaa. Tästä syystä treenit ja kisat saavat odottaa kunnes silmä on taas kuosissa. Sen sijaan pennun kanssa ollaan leikattu kynsiä vähän useammin, jotta samaa ei pääse enää tapahtumaan.

Stellan silmä 15.11.2016 :(

Koko rakas koiralaumamme <3
Stella ja Sulo ovat päässeet toistaiseksi vielä täysin omille lenkeilleen. Raichu saa luoda oman käsityksensä ulkomaailmasta omilla lenkeillään, kunnes on pikkasen ikää lisää. Sulo selvästi nauttii siitä eniten kun pääse kotoa pois juoksemaan villinä luontoon. Lumet lähtivät ja pimeää on iltaisin, mutta me ei anneta sen haitata. Kaikki on hyvin pikkuhaavereista huolimatta <3 Toivottavasti Stellan kontrollikäynnillä saadaan hyviä uutisia ja päästään joulukuussa vielä juoksemaan parit startit.

19.11.2016

Stella ja Sulo 19.11.2016

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos haluat kommentoida tätä kirjoitusta, ole hyvä ja raapusta ajatuksesi alla olevaan ruutuun. :)