tiistai 14. maaliskuuta 2017

Kuukauden kuulumiset

Stella Vantaalla EO-karsinnoissa, Kuva: Rita Larjava
Blogi on elänyt hiljaiseloa kuukauden päivät ja tällä kuvapäivityksellä yritän saada sen jälleen ajantasalle. Kerrataanpa mitä kuukauden aikana onkaan tapahtunut... Helmikuun loppupuolella osallistuimme Stellan kanssa Vantaan EO-karsintoihin ja samalla Halli-SM -kisoihin. Olin itse melko kovassa flunssassa ja kisafiilis oli sen myötä kadoksissa koko viikonlopun ajan. Karsintapäivänä ensimmäinen rata päättyi muutaman esteen jälkeen hylkäykseen (väärä este ja ohjaajalta huono ohjausvalinta) ja lähdimme radalta oikoreittiä pois. Hyppyradalta tehtiin ei niin vauhdikas nollatulos, jonka jälkeen en uskonut meidän enää pääsevän seuraavan päivän yksilöfinaaleihin. Kuitenkin viimeiseltä agilityradalta tehtiin nopea nollatulos ja sijoituimme radalla peräti 3.sijalle, josta kertyi niin hyvin pisteitä, että loppusijoituksessa olimme EO-karsintakisassa 10.sijalla. Samalla tuo sijoitus toi paikan Halli-SM-yksilöfinaaliin ja pääsylipun maajoukkuekarsintoihin. Tuo maajoukkuekarsintoihin oikeuttava lippu siirtyi kuitenkin eteenpäin, sillä Stellalla on jo osallistumisoikeus viime vuoden maajoukkuekarsintojen sijoituksen perusteella.
Sunnuntain yksilöfinaalissa meni sitten valitettavasti kaikki mahdollinen mönkään heti alusta lähtien ja jouduttiin keskeyttämään koko rata. Stella ei kulkenut tutulla tavallaan vaan tuli esteistä ohi ja myös puomin suoritus ontui pahimman kerran. Stella ei ole koskaan aikaisemmin tullut tällä tavalla esteistä ohi, joten uskon, että olen epähuomiossa vahvistanut liikaa käteen tulemista ja nyt estefokusta täytyy jatkossa vahvistaa entisestään. Myös puomin ja lähdön kanssa tarvitsee tehdä kunnolla töitä. Toisaalta olen myös varma siitä, että väsymyksellä oli jotain tekemistä asian kanssa. Emme ole kumpikaan tottuneet kaksipäiväsiin kisareissuihin ja lauantaina viimeinen rata päättyi noin kymmenen aikaan illalla, joten palautuminen jäi minimiin. 

Kuva: Rita Larjava
Kuva: Rita Larjava
Joukkuekisassa ATT:n minit olivat keränneet karsintapäivänä niin hyvin pisteitä, että starttasimme toisiksi viimeisenä finaaliradalle. Joukkuekisa käytiin jännittävänä viestikilpailuna, jossa Stella starttasi joukkueen keskimmäisenä. Joukkuefinaaliradalla Stellan esteiden ohittaminen valitettavasti sai jatkoa, mutta onneksi kieltoja kertyi vain kaksi ja sain virheet nopeasti korjattua. Onneksi upeat joukkuetoverit hoitivat homman asianmukaisesti ja tekivät puhtaat radat. Omista virheistä ja siihen liittyvästä harmituksesta huolimatta meidän joukkue voitti kuitenkin upeasti pronssia!ATT:n minijoukkue: Hanna & Tuure, Sonia & Stella ja Heidi & Wii.
Kuva: Jukka Pätynen (valokuvaajan lupa kuvan kopiointin)

Kuva: Jukka Pätynen (valokuvaajan lupa kuvan kopiointiin)
Lauantain ja sunnuntain kotiinviemiset

Tuliaiset Raichulle
Kyseisten kisojen jälkeen jäätiin sitten ansaitulle lajitauolle. Tauolla Stella kävi fyssarilla, joka paikansi jonkin verran jumeja, mutta ei mitään isompaa lepoa vaativaa vaan paikat saatiin hyvin avattua. Tauon aikana aloitettiin puomin vahvistaminen ilman puomia eli tehtiin niin sanottua 2on2off-treeniä matolla. Tauon aikana ollaan keskitytty enimmäkseen lepoon ja lenkkeilyyn. 

Lenkillä 23.2.2017


Lenkillä 23.2.2017

Lumikuono <3

Stella <3


Raichulle kuuluu pelkkää hyvää. Se on käynyt hallilla leikkimässä ja PePe-treenijutut ovat edistyneet melko mukavasti. Enimmäkseen ollaan kotona harjoiteltu kehonhallintaan liittyviä juttuja, kuten takapään käyttöä, asentoja ja erilaisia temppuja. Ulkona olen jatkuvasti vahvistanut luoksetuloa ja asioiden "jättämistä". Eniten kuitenkin aktiviteetteina on ollut erilaiset leikkimispelit. Kahden lelun leikki alkaa sujumaan kahdella samanlaisella lelulla hienosti ja siitä lyhyt taidonnäyte alla olevalla videolla. 


Hallilla parhaassa treeniseurassa. Kuvassa Raichun ja Stellan kanssa Ixi. 

5,5kk
Ulkona riehumisen jälkeinen väsy

Nukkumistyyli :D
Takapihalla, ikää 5,5kk
Tsaulla katsomassa agilitykisoja 4.3.2017

Kylässä ystävän luona :) 

Yksinäinen pulkka bongattu metsästä!
Kaiken tämän koira-arjen keskellä myös tämä kaksijalkainen on alkanut jälleen huolehtimaan omasta kunnostaan. 
Eiköhän tässä ehditä vielä kesäkuntoon!

"Tekevälle sattuu ja tapahtuu", "lasipurkkiin ei noita koiria voi laittaa" ja niin edelleen. Toissa viikonloppuna kesken aurinkoista päivälenkkiä, metsästä syöksyi yllättäen pellolle kolme peuraa. Stella lähti oitis jahtaamaan, Raichu juoksi Stellan perässä. Raichu reagoi luoksetulokäskyyn jonkin ajan kuluttua, Stella vähän myöhemmin. No tällä kertaa selvittiin säikähdyksellä. 

Kuitenkin tästä pari päivää myöhemmin eli tasan viikko sitten, olimme aivan tavalliseen tapaan metsässä kun Stella yhtäkkiä kiljaisi ja piteli oikeaa takajalkaansa ilmassa. Alkuun ei halunnut varata painoa jalalle, mutta melko pian alkoi käyttää uudelleen jalkaansa, kuitenkin ontuen. Siitä sitten suunnattiin kotiin lepäämään, annoin kipulääkettä. Torstaina ei enää liikkeessä huomattavaa epäpuhtautta. Perjantaina käytiin kuitenkin varmuuden vuoksi ortopedin arviossa. Diagnoosina oikean lonkan seudun lihasten spasmia/venähdysvamma. Onneksi selvittiin tässäkin kohtaa näin vähällä. Otetaan kuitenkin kuntoutus varman päälle, joten Stella sai tulehduskipulääkekuurin ja jatkaa agilitysta lajitaukoaan siihen asti, että on käynyt sekä osteopaatin että fysioterapeutin käsittelyssä. Kurjaa tällaiset tapaturmat, mutta olen hyvin onnellinen jos selviämme tosiaan näin vähällä. Revähdystä ei edes epäilty, joten kuvantamiseen ja rauhottamiseen ei tarvinnut ryhtyä. Tällä hetkellä Stella liikkuu normaalisti ja on olemukseltaan aivan terve. Arkea tämä ei ole muilta osin muuttanut, kuin siten, että vapaana se ei saa vielä kulkea. 

pieni potilas <3

Klinikalla vuoroa odottamassa 10.3.
Tänään Raichu täyttää jo 6 kuukautta! Kotimittauksella korkeutta on 37,5cm ja painoa 6,6kg. Siitä on siis tulossa oikein kivan kokoinen medisheltti <3 Kasvu on ollut tasaista ja etujalkojen kasvupatit puhuvat sen puolesta, että poju kasvaa kyllä vielä ihan selvästi. Hammasosasto näyttää erittäin hyvältä ja korvat ovat asettuneet paikoilleen pysyvästi. Ei voi muuta kuin hymyillä kun katson miten komea juniori siitä on kasvamassa <3

6kk - 37,5cm/ 6,6kg
Viime viikonloppuna Raichu pääsi pellolle juoksemaan Luke bc-pennun kanssa. Hauskaa taisi olla molemmilla! 
Tuli jälleen todettua, että kyllä tuo tyyppi vaan nauttii tuosta juoksemisesta ja ottaa kyllä siitä aina kaiken ilon irti! Kaunista katseltavaa. Videokuvan taltioiminen olisi voinut olla valokuvien ottamista helpompaa...

Raichu ja Luke 12.3.2017


Love to run <3 
Kieli pitkällä :D

<3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos haluat kommentoida tätä kirjoitusta, ole hyvä ja raapusta ajatuksesi alla olevaan ruutuun. :)