maanantai 18. joulukuuta 2017

Blogin hiljaiselon taustalla

Stella ja Raichu - Marraskuu 2017
Viimeisen kuukauden aikana Stella on jäänyt joulutauolle agilitysta, joka tehnyt meille molemmille varsin hyvää. Olen toisaalta myös ikävöinyt kovasti meidän yhteistä tekemistä, mutta olen halunnut pysyä lujana päätöksessäni siitä, että totaalinen tauko esteiltä tulee tarpeeseen. Se ei ole ollut helppoa, koska houkutuksia erilaisista koulutuksista (ja ihan pelkästään omista viikkotreeneistä) tulee jatkuvasti. Stella on ollut pääasiassa levossa, mutta koirat ovat myös lenkkeilleet jonkin verran enemmän vapaana kuin aiemmin. Lisäksi Stella on käynyt vesialtaassa tekemässä peruskuntotreeniä noin kerran viikossa. Treenissä on vahvistettu lähinnä Stellan takapään lihaksistoa ja syviä vatsalihaksia. Vielä olisi vajaat 2 viikkoa taukoa agilitysta ja sitten saadaan lupa taas alkaa treenaamaan vuoden 2018 tärkeitä kisoja varten. Kivaa ja hauskaa!

Fyssarilla Tanjan taikakäsien hoivassa 4.12.2017

Koirien uusi peti

Raichu on ollut myös Stellan mukana vesiterapiassa, lähinnä siedättymässä siihen että turkki kastuu ja harjoittelemassa kävelyä vesimatolla. Kehonhallinta on kehittynyt ja on myös siinä vesimatolla edistynyt, mutta paljon on vielä kehittämisen varaa. Ensi vuoden puolella jatkamme myös tätä treeniä mahdollisuuksien mukaan. Lisäksi Raichu on opiskellut hyppytekniikkaa marraskuun alusta alkaen ja edistynyt siinäkin paljon. Kiitos tästä kuuluu Anu Rikkilälle, jolta olemme saaneet paljon hyviä ohjeita. Opiskelu jatkuu tiivinä vielä alkuvuodesta, jonka jälkeen pääsemme toivon mukaan opiskelemaan vähän kaikkea muutakin agilityyn liittyvää. Ensi vuoden harrastussuunnitelmista on tulossa erillinen päivitys blogiin vuoden lopussa.

Vesimatolla odottamassa treenin alkamista ekalla kerralla
 Ensi vuoden keväälle on suunnitteilla runsaasti Raichulle aktiviteetteja ja voisi jopa puhua agilityn aloittamisesta. Nyt olemme tulleet siihen pisteeseen, että pikkukiva kahdestaan ei enää riitä, vaan ne ulkopuoliset silmät on kiva saada myös muuhunkin kuin hyppytekniikan tekemiseen. Olen kuitenkin tyytyväinen siihen, että olen malttanut olla kiirehtimättä vaikka kova hinku olisi tietenkin opettaa Raichullekin kaikki mahdollinen agilitysta heti. Osia sieltä täältä ja tärkeitä taitoja on jo rakentunut, mutta kyllä se on myönnettävä, että ihan kaikki on vielä edessä. Nautitaan yhdessä oppimisesta ja mietitään kisaamista sitten myöhemmin kun kaikki peruspalaseton opittuna.

Raichu 1v 2kk
Raichu ensimmäistä kertaa studiokuvissa. Kuva: Rita Larjava/Mageekuva
Varusteethan on tietenkin myös laitettava kuntoon ja siksi Raichun piti saada näin ennakko-joululahjana ensimmäinen oma takki! Kiitos Helsitar täydellisesti natsaavasta takista ja sen brodeerauksista. Pikku pokemonin koulutustakki on todella päheä ainakin näin niinkun omistajan makuun. 

Raichun nimikkotakki, kiitos Helsitar!
 Joulun aika ja tulevan vuoden suunnittelu on jollain tapaa myös pitänyt kiireisenä ja välillä koirat ovat saaneet vain olla kotikoiria. Kohtahan joulu ja miniloma onkin jo täällä... Mukavaa joulun odotusta kaikille! Alla kuvat meidän itsenäisyyspäivälenkiltä. Kuvista iso kiitos Ellalle!

Itsenäisyyspäivälenkillä
Vilu, Teppo, Raichu ja Stella 6.12.2017
"Karvapallot" Stella ja Teppo 6v.
"Junnut" Vilu ja Raichu 1v 2kk

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos haluat kommentoida tätä kirjoitusta, ole hyvä ja raapusta ajatuksesi alla olevaan ruutuun. :)