maanantai 31. joulukuuta 2018

Vuoden 2018 kohokohdat agilityn parissa

Vuoden 2018 huippuhetket Stellan kanssa <3
Jos joku olisi vuosi sitten kertonut minulle mitä kaikkea tuleva vuosi toisi tullessaan, en olisi uskonut mitään niistä asioista todeksi. Stella on menestynyt upeasti, vaikka kisamäärä on ollut hyvin maltillinen. Stella on saavuttanut asioita, joiden en uskonut olevan mahdollisia toteuttaa. Unohtumattomia matkoja ja huikeita elämyksiä sekä kokemuksia pitkin vuotta. Itsensä haastamista ja ylittämistä kerta toisensa jälkeen... uskomatonta. Tunteiden vuoristorataa onnistumisista pettymyksiin ja siitä taas onnistumisiin - urheilua ikävimmillään ja parhaimmillaan. Takki on edelleen hyvin tyhjä MM-kisojen jälkeen ja uskon vahvasti, että tämä oli Stellan kanssa se meidän huippuvuotemme, jota erityisesti tulen vielä myöhemminkin muistelemaan hymyssä suin ja tippa linssissä. 

Vuoden isoimmat saavutukset 
Stella kisasi vuoden 2018 aikana yhteensä vain 51 starttia, mukaan lukien kaikki viralliset ja epäviralliset arvokisa-startit. Stellan nollaprosentti oli n.70,6% arvokisat ja tavalliset viralliset kisat erikseen ja yhdessä laskettuna! Näiden virallisten kisojen 24 nollatuloksista, 13 oli voittoja, joista 6 kappaletta tuli hyppyradoilta ja 7 agilityradoilta. Stella kulki tänä vuonna kovempaa kuin koskaan aikaisemmin ja teki omat henkilökohtaiset etenemä-ennätyksensä 10.3. Liedossa agilityradalta 5,06m/s ja 5.7. Ruotsin Kainuussa hyppyradalta 5,49m/s. 

Ja sitten vielä kerran tämän vuoden meriitit ihailtavaksi aikajärjestyksessä:
Vantaan EO-karsintojen 2.sija 
HalliSM-yksilökilpailun 2.sija
Shelttien rotumestaruuskilpailun 2.sija
SM-joukkuekilpailun 2.sija (ATT)
Maajoukkuekarsintojen 2.sija
Ruotsin agilityserti ja SE AVA-titteli
ATT Seuramestaruuskilpailun 1.sija
Varsinais-Suomen piirinmestaruus joukkuekilpailun 1.sija (ATT)
Varsinais-Suomen piirinmestaruus yksilökilpailun 1.sija
MM-kisojen yksilökilpailun 8.sija

Ja näiden lisäksi Stellan ansiosta minut valittiin Sagin äänestyksessä
Vuoden 2018 Agilityurheilijaksi


Vuoden agilityurheilija- ja MM-8 -yllätysjuhlat 15.12.2018

Stellalla on ylläolevien tulosten ansiosta osallistumisoikeudet vuoden 2019 SM-kilpailuihin ja MM-karsintoihin, joten en ole pitänyt kiirettä kisakentille palaamisen suhteen. Pidimme kuukauden mittaisen tauon lajitreeneistä ja olemme vähitellen palaneet treenikentille sekä käyneet muistuttelemassa kisarutiineja yksissä kotikisoissa. Kuten alla olevan videon menosta näkyy, olen onnistunut hyvin ajamaan alas Stellan huippukuntopiikin ja voimme hyvillä mielin keskittyä peruskunnon rakentamiseen ennen ensi vuoden tärkeimpiä kisoja. Peruskuntoa kaipaa sekä Stella että ohjaaja ;)


Tämä vuosi on pitänyt sisällään myös upeita kokemuksia joukkeina! Kiitos ATT:n SM- ja Piirinmestaruusjoukkueet, EO-, PM- ja erityisesti MM-minijoukkue! Kiitos Janika ikimuistoisesta EO-matkasta, jonka teimme yhdessä Itävaltaan! <3

ATT:n SM-joukkuehopea 2018
Kiitos Janika <3 

Piirinmestaruusjoukkuekulta 2018

MM-minijoukkue 2018 
Kuva: Jukka Pätynen/Koirakuvat.fi
Kiitos kuntovalmennuksesta Arppa <3
Alla olevalla videolla on koottuna minun ja Stellan huippuhetket kisaradoilta vuoden 2018 aikana. Stellan 36 nollaradasta valikoin tähän videokoosteeseen 15 lempirataani. Kiitos kaikille meidän ratoja ikuistaneille tämän vuoden aikana! <3 Kiitos valmentajamme Elina, ATT:n kouluttaja Esa, kuntovalmentaja Arppa, eläinfysioterapeutti Tanja sekä ystävistä ja perheenjäsenistä koostuva tukiverkosto <3 Kiitos myös kaikille teille, jotka olette meitä tsempanneet ja olleet osaltanne mukana meidän matkassamme tämän vuoden aikana. Iso kiitos ja halaus! <3Raichu on myös kehittynyt valtavasti agilityn perustaidoissa kuluneen vuoden aikana. Olemme aloittaneet ratatreenaamisen ja oppinut esteistä mm. kepit. Stellan maailmalla kisaaminen toki hidasti jonkin verran Raichun kouluttamiseen keskittymistä, jonka vuoksi Raichu ei päässyt vielä tänä vuonna aloittamaan kisauraansa. Raichun starttaamista estää tällä hetkellä hyvin keskeneräiset kontaktiesteet, mutta muiden taitojen osalta rahkeet riittäisivät hyvin jo starttaamaan. Vuodelta 2019 toivon siis erityisesti, että voin tasan vuoden päästä tähän aikaa todeta, että Raichu osaa kaikkien esteiden suoritustavan. Kontaktiesteiden kouluttamiseen aion siis erityisesti keskittyä tulevan vuoden aikana ja syön hattuni, jos en ole saanut niitä valmiiksi vuoden loppuun mennessä ;)


Tässä videokooste Raichun syyskauden ratatreeneistä. Kiitos Elina ja Reetta kun olette olleet Raichun ja minun alkutaipaleen matkassa mukana ja jakamassa tärkeitä vinkkejä meidän tekemiseen!Tämän vuoden lopulla olen aloittanut myös pienimuotoisesti agilityn kouluttamisen omalla toiminimellä. Viimeisen 3 kuukauden aikana olen pitänyt peräti 6 koulutuspäivää, joista 3 on toteutunut Porissa ja 3 Liedossa. Se on ollut antoisaa, vaikkakin myös työntäyteistä. Ensi vuodelle otan mielelläni vastaan koulutuskyselyjä seuroilta ja yksityishenkilöiltä. Lisätietoja omalta sivulehdeltä tästä blogista (klik). Facebookin puolelta minut löytää Sonia Delatte Agility -urheilijasivulta ja Instagramin puolelta @soniadelatteagility. Tervetuloa seuraamaan ja tykkäämään! :) Kiitos myös Rock & Dog Finland yhteistyöstä ja leluista, jotka ovat vauhdittaneet meidän menoamme vuoden 2018 treenien aikana!Stella R&D -joululahjansa kanssa

Menossa mukana: Rock & Dog Finland

Raichu R&D -joululahjansa kanssa

Nyt juhlimaan vuoden vaihtumista ja uutta vuotta 2019! 

Toivon ennen kaikkea meidän tiimille ja kanssaharrastajille tervettä, antoisaa ja vauhdikasta agilityvuotta 2019! 

Onnea vuodelle 2019! Kuva: Anne Valli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos haluat kommentoida tätä kirjoitusta, ole hyvä ja raapusta ajatuksesi alla olevaan ruutuun. :)