torstai 8. maaliskuuta 2012

Treeniä, treeniä...

Mirva Komulaisen pentukoululaiset
Kyllä tulee nostalgisia tunteita pintaan kun alkaa treenaamaan Stellan kanssa kaikkea samaa mitä silloin joskus Sulon kanssa pentuna opeteltiin. Nyt sitä vasta tajuaa kuinka paljon se ensimmäinen koira onkaan oppinut kaikkien näiden vuosien aikana, eikä sitä edes muista miten tuo seuraaminenkin saatiin noin hyväksi. Vähitellen saatiin tuloksia aikaan, mutta miten ihmeessä se katse saatiinkaan seuraamisessa pois kädestä? Entä miten ihmeessä oon saanut Sulon pysymään niin ihanasti paikallaan vaikka maailman tappiin asti?

Nyt kuitenkin ollaan Stellan kanssa siinä pisteessä että neiti harjoittelee tokon alkeita ja mm. sivulletulo on mielestäni ihan superhyvä jo nyt :) Stella on niin innokas kaikessa mitä sen kanssa teen ja tää neiti palkkautuu kivasti lelustakin! Kivana haasteena tässä on Stellan pieni koko verrattuna Suloon, joten saa nähdä millainen tokokoira Stellasta oikein kehkeytyy ;)

Mirva Komulaisen pentukurssia meillän on jäljellä enää yksi kerta ja sitten meitä kutsuu toiset kurssit sekä omalla ajalla harjoittelu. Kyseisestä pentukurssista olemme saaneet paljon irti, eniten motivaatiota harjoitella ja kurssilla Stella on etenkin oppinut toimimaan ryhmässä. Stellan kanssa olen myös tehnyt periaatepäätöksen, että treenaaminen loppuu heti siihen jos hän alkaa haukkua tai muuten vain komentaa minua. Sama pätee kaikkeen harjoitteluun!

Näin kevään kunniaksi oon saanut flunssan lisäksi ihan aidon toko&agility -treenikuumeen! Sulo on ollut viime sunnuntain kisojen jälkeen todella väsynyt, koska maanantaina meillä oli agilitytreeneissä vuorossa pientä radanpätkää. Hyvin Sulo meni vaikka aluksi vanha rengas-mörkö kummitteli, mutta kun siitä yli (tai läpi) päästiin niin homma alkoi sujumaan paremmin. Viime tiistain yritys treenata tokoa oli todella vaisu, vaikka hyvin Sulo totteli ja käyttäytyi, mutta ei ollut ihan oma pirteä itsensä kun treenattiin. Niimpä olen antanut Sulon lepäillä pari päivää ja treenataan sitten kun poika on keräillyt voimia ;)

Tässä Sulon seuraamista parhaimmasta päästä: (kuvamateriaali viime syksyltä ja ajjaj tuota ihanaa kesäilmaa ja kuivaa treenikenttää) Tuon vireen kun saisi joskus tokokokeeseen niin olisin tyytyväinen :) Hyvin Sulolla on tapana jaksaa seurata ilman palkkaa 1,5minuuttia, mutta kokeessa minä kai jännitän niin paljon, että se vaikuttaa Sulon itsevarmuuteen ja työskentelyyn.


Näitä Sulon treenivideoita katsellessa kuume vain yltyy. On se koirien kanssa harjoittelu niin kivvvaaa :) Sulolle voisi laittaa tavoitteeksi nuo loppukesän /syksyn tokokokeet, jos vaikka siitä TK3 tulisi joskus mahdollista. Nyt sanon sen mitä mulle sanottiin kun en joskus uskonut edes tokokokeeseen osallistumisen olevan meidän kohdalla mahdollista: treeniä vaan, treeniä vaan. Niin yksinkertaista se on! Tarkkaa työskentelyä, sopivan verran treeniä, treeniä erilaisissa paikoissa ja häiriöissä sekä koiran oikea motivointi. Tein taas tänään pari satsia maksapannaria, joten nyt on taas kotona tehdyt namit valmiina pakkasessa odottamassa!

Stellan kanssa tosiaan tähdätään nyt ensin noihin pentunäyttelyihin ja niitä varten mennään ylihuomenna treenaamaan mätsäriin. Siinä ohessa harjoitellaan tokon ja agilityn alkeita sekä opetellaan temppuja sen verran kun ajaltani ehdin. Sulohan osasi 5 kuukauden iässä jo monta temppua enemmän, mutta kyllä me vielä Stellan kanssa saadaan Sulon opit kiinni ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos haluat kommentoida tätä kirjoitusta, ole hyvä ja raapusta ajatuksesi alla olevaan ruutuun. :)