torstai 26. huhtikuuta 2012

Sulon viralliset terveystutkimukset

Tänään suunnattiin Sulon kanssa Koira-Kissa Klinikalle virallisiin terveystutkimuksiin kera Sera-bortsun ja Helmi-aussin. Tarkoituksena oli siis kuvauttaa Eva Einola-Koposella kaikkien koirien lonkat, polvet ja kyynärnivelet sekä tarkastuttaa silmät. Hiukanhan sitä jännitti molempia, minua enempi tulokset ja Suloa kaikki toimenpiteet.

Sulo oli tietenkin ihan kauhuissaan pelkistä tippojen laittamisista silmiin, eikä pöydälläolokaan ollut yhtään kivaa vaan piti pyytää toinen hoitaja minun lisäksi pitämään kiinni Sulosta kun ei muuten pysynyt aloillaan. Sulohan ei ole koskaan tykännyt eläinlääkärikäynneistä muutenkaan ja vaistosikin heti että tälläseen paikkaan ollaan menossa, kun ei edes ovesta suostunut sisään kävelemään.... Silmät olivat muuten terveet, mutta kun isälläänkin niin myös Sulolta löytyi ylimääräisiä ripsiä. Olin tosin tästä tietoinen, koska olen itsekin yhden sieltä spotannut, mutta nyt kyllä puhutiin ainakin 4-5 kappaleen määristä molemmissa silmissä. Jatkossa täytyy tarkkailla tilannetta, jos vaikka ripset kovettuvat ja alkavat häiritsemään koiraa niin, että koira alkaa iskemään silmää. Silloin on vaarana se että ripsi tekee haavoja silmäkalvoon. Hyvä puoli tässä on siis se ettei mitään pahempaa löytynyt silmistä, ripsethän ovat todella yleisiä nykyään shelteillä ja monilla ne eivät edes häiritse koiraa. :)

No sitten kun silmät oli katsottu alkoi se mielenkiintoinen vaihe näin katsojan näkökannalta kun koirille annettiin rauhoite. Sulohan huusi tämänkin piikin antamisessa tosi paljon, mutta antoi aika pian periksi rauhoitteelle ja nukahtikin viiden minuutin kuluessa. Sitten kuvattiin lonkat, polvet ja kyynärnivelet ja aika pian minut kutsuttiinkin kuulemaan alustavia tuloksia. Lonkat olivat kuulemma hyvät, B/B ja samoin polvet ja kyynäret olivat puhtaat! JES!  Sitten puhuttiin Sulon selästä, koska takimmaiset nikamat näyttivät aika ahtailta lonkkakuvissa ja siitä syystä eläinlääkäri epäili että syynä olisi kahdeksas nikama! Se selittäisi minkä takia Sulon takapäätä osteopaattikin sanoi ahtaaksi. Päätimme siis ottaa pari ylimääräistä kuvaa selästä ja niinhän sieltä paljastuikin ylimääräinen nikama! Kuulemma joillakin koirilla on yksi lisänikama jostain syystä, mutta se ei kuulemma estä agilityn harrastamista, jos vain huoltaa koiransa hyvin ja tarjoaa sille kunnolla ja tarpeeksi liikuntaa. Myös oikeanlainen hyppytekniikka on syytä opettaa niin ei pitäisi olla mitään terveydellisiä riskejä. Muutenhan selkä näytti oikein terveeltä ja hyvältä :) Eläinlääkärin mukaan Sulo on täysin perusterve, sillä vain on yksi ylimääräinen palikka selkärankansa jatkeena :D


Rauhoitteesta herättiin herätteen avulla, mutta kotona jatkettiin samantien unia!
Sulo veteli sitten tirsoja loppuajan klinikalla eikä meinannut millään herätä sikeästä unestaan ennen kuin sai herätteen Helmin ja Seran lailla ja niimpä ne heräsivätkin kaikki ihan samalla hetkellä ja lähtivät liikkeelle. Kotiin päästyämme, Sulo vain jatkoi unia, joka on täysin normaalia :) Stella ei tietenkään tajunnut mistä oli kyse, mutta antoi pääasiassa Sulon levätä ihan rauhassa, vähän piti tosin mennä tökkimään isoveikkaa ;)

Stella ei oikein ymmärrä mistä Sulon väsymys johtuu....

Tänään tuli myös postissa Stellan ihka ensimmäinen näyttelykutsu-kirje! Kyseinen kirje kutsui meidät Rauma Show'hun! Sitä ennenhän meillä on näyttely Harjavallassa. Nyt vielä viimeiset treenit parissa mätsärissä ennen tulevia koitoksia ja viikonloppuna pitäisi tehdä tuohon turkkiinkin pientä hienosäätöä Sirpan apuvoimin. Pesen turkin vasta kun olemme päässeet Porin päähän, sillä Stella voi edelleen autossa pahoin ja haluan pitää sen turkin mahdollisimman  puhtaana. Paluumatka sujuu yleensä aina paremmin, mutta tämän pahoinvoimisen takia on pakko hieman säätää automatkalla eli Eevan täytynee pitää pyyhettä Stellan kuonon alla ettei pääse koko turkki likastumaan kuolaamisen takia. Perillä kun ei ole uutta mahdollisuutta pestä turkkia.... Kiva että sentään saadaan matkaseuraa Eevasta ja Milasta, joilla on myös ensimmäinen näyttely edessä. Tytöt eivät olekaan nähneet moneen kuukauteen! :) Sitä odotellessa....Tässä se on, numerolappuineen kaikkineen!

2 kommenttia:

 1. Darcyllakin on yksi ylimääräinen nikama, joka myös huomattiin lonkka- ym. kuvausten yhteydessä kun pyysin kuvaamaan myös selkärangan. Ei siitä Darcyllekaan mitään vaivaa ole ollut, ehkä tosiaan takapää saattaa mennä vähän herkemmin jumiin, mikä on huomattu myös osteopaatilla.

  Onnea terveestä koirasta! Toivotaan että Kennelliitto on samaa mieltä tuloksista. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Heidi kannustuksesta :) Lohduttaa kyllä kivasti kun nyt on eilisten tulosten jälkeen parikin tullut kertomaan että myös heidän koirallaan on tuo sama "valuvika". :') Joka päivä sitä näköjään oppii uutta koirista. En tiennyt että tuollainenkin on mahdollista ja ensiksi olinkin aika kauhuissani kun asiaa epäiltiin. Onneksi tosiaan otettiin lisää kuvia selästä varmistuaksemme asiasta. Tuo asia on hyvä tiedostaa koiran huollon kannalta ja olen kyllä tosi helpottunut että koira kaikesta huolimatta todettiin terveeksi pojaksi :) Kennelliiton virallisia tuloksia odotellessa...

   Poista

Jos haluat kommentoida tätä kirjoitusta, ole hyvä ja raapusta ajatuksesi alla olevaan ruutuun. :)