torstai 3. toukokuuta 2012

Stella 7 kuukautta!

33,5cm / 5,1kg
"Yleisön pyynnöstä" (eli lähinnä Eevan pyynnöstä ;)) päätin sitten tehdä tälläisen pikablogipäivityksen Stellan 7 kuukauden iän kunniaksi. Hieno ikä, mutta vielä hienompi tyttö <3 Nyt kun vertaa kuvia viime kuukausien kuviin, niin kyllä alkaa jo oikeesti huomata, että Stella on ihan oikeasti aikuistumassa - vähitellen. Ylhäällä näkyy ns. pakollinen seisotuskuva (otettu ajastimella) ja tulikin vasta jälkeenpäin mieleeni että olisihan sitä voinut tietty edes VÄHÄN harjata Stellan turkkia ennen kuin räpsäsin kuvan, mutta eipä näin epä-näyttelyihmisenä tullut mieleen ;) Otan ehkä vielä jonain päivänä paremman kuvan, sellaisen missä aurinkokin paistaa! Yksi cm oli omien mittailujeni mukaan tullut korkeuteen lisää eli vielä yksi cm saisi tulla ja sitten riittää kiitoooos ;)Alan vähitellen sopeutua siihen ajatukseen, että emme nyt sitten pääsekään esiintymään noihin näyttelyihin mitä olin ajatellut, vaikka tiistaina selvisikin kaiken kukkuraksi, että en edes saa osallistumismaksujamme takaisin. Kennelliiton uusien (1.1.2011 alkaen) sääntöjen mukaan osallistumismaksun saa palauttaa vain tuomarivaihdoksesta. No Harjavallassa meille itseasiassa tuli tuomarimuutos joten pieni lohtu sekin että saan edes hieman euroja takaisin, vaikka se nyt ei korvaa tietty tätä menetystä tai lohduta kovinkaan paljoa. Tapiolakaan ei korvaa maitohampaiden poistoa, koska se nähdään ennaltaehkäisevänä toimenpiteenä. Välillä kyllä tälläiset asiat tuntuvat todella epäoikeudenmukaisilta. Minulla on molemmille koirille vakuutus, mutta sitten kun katsoo vakuutusehtoja niin siinä on lueteltuna enemmän sellaisia asioita, joita vakuutus EI korvaa. Henkivakuutus on oikeastaan ainoa, jossa ei pitäisi olla mitään porsaanreikää...


Stella voi kuitenkin erinomaisesti olosuhteisiin nähden. Olen koittanut pitää neitiä levossa, mutta kovin on energiaa riehua sisällä ja ulkona en olekaan pitänyt vapaana, koska tosiaan eläinlääkäri sanoi että 1 viikko on hyvä vähän vähentää fyysistä rasitusta. Kahtena ensimmäisenä päivänä annoin kipulääkettä ihan varmuuden vuoksi, koska neiti hieman aristeli hampaitaan pehmeitä nappuloita syödessään ja en voi kuitenkaan olla varma sattuuko sitä. Haavat suussa ovat mielestäni hyvin parantuneet eikä neiti kyllä muuten aristele käyttää hampaitaan: nimittäin minun keittiön seiniä on pitänyt maistella nyt kun ei ole saanut syödä mitään kovaa saatika pureskella luita, mitä normaalisti meillä harrastetaan aika paljon. Ulkonakin on pakko kaikki kepit ottaa suuhun ja niitä olis kauheen kiva alkaa pureskelemaan. Huoh... No enää 3 päivää varomista.

Sunnuntaina koirat menevätkin sitten viikoksi hoitoon ystäväni vanhemmille Luvialle, koska minä lähden Budapestiin! Koirat eivät olekaan olleet koskaan yhdessä hoidossa, joten saa nähdä kuinka vieraskoreita osaavat olla. Minua taitaa jännittää tuo enemmän kuin itse sijaisperhettä :D Heillä on ollut koiria aikaisemmin, joten uskon heidän pärjäävän hyvin, itsestäni en ole niinkään varma ;)

4 kommenttia:

 1. Noniiiin tulihan se kuva! ;D Ja hieno on, vaikka tukka meneekin jostain kohtia vähän ristiin ;) selvästi alkaa kyllä aikuistua niin kuin sanoit, luulen että Stellasta tulee melkoisen tuuheakarvainen isona tyttönä! Mua jännittää ton Milan turkinvärin takia jostain syystä hirveesti noi arvostelut, kun sillä on vähän jotai rusehtavaa harmaitten karvojen päissä selässä, en tiedä on sallittua vai ei mutta pianhan sen näkee :/

  Ja tottakai saa tulla sitten kuukauden kuluttua kattomaan pentuja! Sillon ne ehkä jo puuhaileekin välillä jotain muuta kun nukkuvat ja syövät ;) Ja hyvää matkaa, koitappas nyt sitten rentoutua raskaan viikon jälkeen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tai täytyy korjata ;) Ei Milalla siis ruskeeta ole selässä... hankala kuvailla, mutta siinä sinisen karvan päässä on niinkun tummempaa metallinharmaata, joka näkyy varsinkin auringossa... ja kun rotumääriselmässä sanotaan "liuskekiven tai ruosteen sävy peitin- tai aluskarvassa on vakava virhe", niin mietin että ei kai Milalla nyt sitten ole jotain tommosta liuskekiven väriä... siellä sen sit kuulee jos on...

   Poista
  2. Olen kuullut yhdestä rusahtavasta merlestä, josta tuli juuri FI MVA joten voit olla huoleti ;) Kauneus on katsojan silmissä :) Merlellä on harvoin ihan puhdasta väriä kuitenkaan ja tuo väri on vain yksi asia mitä katsotaan. :) Veikkaan että Milalle sanotaan väristä että vois olla puhtaampi, mutta en usko että sitä hirveesti aletaan vatvomaan. Mutta tosiaan en itsekään ole expertti tässä asiassa joten en voi varmuudella sanoa mitään. :)

   Poista
 2. Ai vakuutus ei korvaa tuota hampaiden poistoa! Onpahan kumma. Meidänkin sheltillä on Tapiolan vakuutus, mutta jossei se edes tommosta korvaa, niin onkohan tosta koko vakuutuksesta mitään hyötyä..

  VastaaPoista

Jos haluat kommentoida tätä kirjoitusta, ole hyvä ja raapusta ajatuksesi alla olevaan ruutuun. :)